שתף קטע נבחר

משבר המסתננים: 3 יוכנסו, היתר יישארו במצרים

אחרי שמונה ימים, הושג פתרון למשבר המסתננים שממתינים להיכנס לישראל מסיני: המדינה הסכימה להכניס שתי נשים וילד, ואילו המצרים הסכימו לאפשר ל-18 הנותרים להישאר בשטחם. נתניהו: "חשוב שכולם יבינו שישראל איננה עוד יעד למסתננים"

פתרון למשבר המסתננים בגבול ישראל-מצרים: ישראל החליטה אחר הצהריים (יום ה') לאפשר לשתי נשים וילד מאריתריאה להיכנס למדינה, זאת לאחר שהמתינו סמוך לגדר הגבול שמונה ימים. במקביל, מצרים הסכימה לקבל את  18 האריתראים הנוספים ששהו איתם.

 

התיאום עם המצרים נעשה בדרגים הביטחוניים, ובקהיר הבטיחו שלא יאונה להם כל רע. יש לציין כי כעת, לפי חוק המסתננים החדש, ישראל תוכל לכלוא את השלושה שנכנסו לארץ לעד שלוש שנים.

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר כי "חשוב שכולם יבינו שישראל איננה עוד יעד למסתננים. אנחנו נחושים לעצור את שטף ההסתננות שהיה פה. הקמנו גדר למטרה הזאת והיא כבר הורידה ב-90 אחוז את מספר המסתננים. נגביר את הצעדים נגד מעסיקי המסתננים הבלתי חוקיים ונמשיך במאמץ בתהליך השבת המסתננים לארצות מוצאם".

 

מוקדם יותר היום דנו שופטי בג"ץ בעתירה שביקשה לאפשר את כניסתם של מבקשי המקלט הכלואים בגבול ישראל מצרים. אולם, השופטים הודיעו למדינה להגיש הודעת עדכון עד לדיון שיתחדש בעניין ביום א'.  

 

השופטים ציינו כי הבינו מהמדינה כי היא מספקת למבקשי המקלט מזון ומים, וכן טיפול רפואי במידת הצורך. זאת נוכח תגובתה לעתירה, שהגיש ארגון "אנו פליטים". נציגת המדינה הסבירה: "לישראל כמדינה ריבונית שמורה הזכות להחליט מי יבוא בשעריה".

 

הארגון דרש לאפשר למסתננים להיכנס ארצה. שעה קלה לפני הדיון, צה"ל שוב מנע הגעת פעילים לקבוצת הפליטים המתדפקת על הגדר, כשחיילים וכוחות משטרה לא איפשרו ל"רופאים לזכויות אדם" להגיע אליהם. הרופאים הגיעו לאזור במטרה להעניק טיפול רפואי למסתננים. 

 

ממתינים להכרעה. אריתריאים בגבול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ממתינים להכרעה. אריתריאים בגבול(צילום: רויטרס)

 

בזמן הדיון מנעו כוחות הצבא את הגעתם של "רופאים לזכויות אדם" אל המסתננים. המשלחת כללה חמישה רופאים, שתי אחיות ומספר סטודנטים לרפואה. נציג הרופאים, דוקטור קובי ארד, אמר: "אנחנו לא עוסקים בשאלה פוליטית, אם הם כן ייכנסו או לא ייכנסו לישראל. כרגע יש בני אדם במצוקה קיצונית ולא הגיוני שלא נציע להם פתרון".

 

הוא הוסיף: "יש פה סיטואציה אנושית ממעלה ראשונה. אנו באים לבדוק אנשים במצוקה שמצויים שמונה ימים בחום, כנראה ללא די מזון ושתייה, כך שצפוי שיהיו בעיות רפואיות. אנחנו לא יודעים מה תנאי ההיגיינה והבאנו מומחה למחלות זיהומיות ורפואה דחופה על מנת להתרשם אם יש צרכים רפואיים אקוטיים".

 

הסטודנט יניב פניג חזר למקום בפעם השנייה. לדבריו, "מבקשי המקלט עדיין בסכנה קיומית". לדעתו לישראל יש זכות לנהל מדיניות הגירה ברורה והיא לא צריכה לקבל המוני מהגרי עבודה מכל העולם,

"אך יחד עם זאת המדינה מעניקה הגנה לקבוצות ספציפיות דוגמת האריתריאים והסודנים ויש שמץ של צביעות לדחות אותם כשהם מגיעים עד הגדר".

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בהתאם להנחיית הדרג המדיני ולהחלטת ממשלת ישראל, פועלים כוחות צה"ל למניעת כניסה בלתי חוקית לשטח מדינת ישראל בגבול המערבי. במסגרת זו, נשלמת בימים אלה הקמת גדר לאורך הגבול. בצדה המערבי של הגדר, הפונה לשטח מצרים, מצויה בימים האחרונים קבוצת זרים אשר כניסתם לישראל נמנעת הודות לגדר זו". כוחות צה"ל העבירו להם מים ומזון מבעד לגדר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המסתננים בגבול
צילום: רויטרס
חיילים מול מבקשי המקלט מעבר לגדר
צילום: AP
מומלצים