שתף קטע נבחר

אבו מאזן: נפנה בסוף החודש להכרה באו"ם

על רקע המצב הכלכלי העגום ברשות שמוציא את ההמונים לרחובות, כינס הנשיא הפלסטיני מסיבת עיתונאים בה הכריז: נבקש מהאו"ם שיכיר בנו כמדינה שאיננה חברה, כמתוכנן

הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, הודיע במסיבת עיתונאים מיוחדת שערך היום (שבת) במשכן הנשיאות ברמאללה כי יפנה בסוף החודש לעצרת האו"ם בבקשה לקבל את

הרשות הפלסטינית כמדינה משקיפה שאינה חברה בארגון. במסגרת נסיונו להגיב להפגנות ולמהומות האחרונות בגדה המערבית במסגרת מחאת יוקר המחיה הפלסטינית, ניסה אבו מאזן להדגיש את התחום המדיני, ולהאשים את מדיניות ממשלת ישראל במצב ברשות הפלסטינית.

  

 

"ישנם לחצים רבים ומכשולים רבים שעומדים בפנינו כדי שלא נפנה לאו"ם", אמר אבו מאזן והוסיף: "אין אפשרות שישראל תסכים לעצור את ההתנחלויות ולחזור לגבולות 67'. אלה דבריו של ראש הממשלה הישראלי". הוא גם התייחס להצתת דלת הכניסה למנזר השתקנים בלטרון ואמר כי "ההתנחלויות, הריסת הבתים, עקירת העצים, ההתקפות על המסגדים ועל הכנסיות הן אינן דבר אקראי. האנשים האלה (המתנחלים - ר.ק.) לא באים לבדם".

 

בעוד פלסטינים רבים מוחים על המצב הכלכלי ברשות, מנסה הנשיא הפלסטיני שוב לזכות בדעת הקהל באמצעות מה שכונה "הצונאמי המדיני", שגרם בעבר לדאגה רבה בישראל, אך נגמר בקול ענות חלושה. הוא אמר במסיבת העיתונאים כי ארצות הברית הדגישה בפניו את תמיכתה בהקמת המדינה פלסטינית בגבולות 67'. להערכת אבו מאזן ישנן 133 מדינות המכירות במדינה פלסטינית שבירתה ירושלים.

 

אבו מאזן תהה עוד מדוע ארצות הברית מתנגדת לנסיון הפלסטינים להשיג הכרה באופן חד צדדי מהאו"ם. הוא תקף בחריפות את ההחלטה של המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית להשיב למצע שלה את ההכרה בירושלים כבירת ישראל, בהתערבות אובמה, ואמר כי "ירושלים המזרחית היא בירתה של פלסטין". הוא עקץ בכעס את הדמוקרטים, שהתקשו להשיב את ההכרה בירושלים למצע, ותהה "כיצד מעצמה גדולה משנה כל הזמן את דעתה".

 

"האזרח הפלסטיני יכול לומר מה שירצה"

הרשות הפלסטינית מוגדרת באו"ם כיום כישות משקיפה. מעמד של מדינה משקיפה, הזהה למעמד הוותיקן, יאפשר לפלסטינים להתקבל לכמה מסוכנויות האו"ם וגם לבית הדין הפלילי הבינלאומי. רוב פשוט בקרב 193 המדינות החברות באו"ם יספיק כדי לשדרג את מעמדם של הפלסטינים, בלי צורך בהצבעה במועצת הביטחון - שם צפויה ארה"ב להטיל וטו על הבקשה.

 

בתחילת יולי נבלם מהלך נוסף של הפלסטינים להציג עצמם כמדינה באו"ם - שהוביל לפיצוץ ביומו הראשון של כינוס בינלאומי. נציגי המשלחת הפלסטינית ביקשו, בתמיכת מצרים ומדינות ערביות נוספות, להשתתף בדיוני הארגון לגיבוש אמנה לסחר בנשק, אך הגורמים הישראליים הבהירו: אם הם בפנים, אנחנו בחוץ.

 

באשר להפגנות המתנהלות זה כמה ימים ברחבי הגדה המערבית נגד יוקר המחיה, אמר אבו מאזן כי "חשוב שההפגנות לא יהוו מטרד לאזרחים, לא יחסמו רחובות ולא יהרסו רכוש של האזרחים. הפעילויות הללו מאובטחות על ידי המשטרה, שאינה תוקפת את מי שמפגין בדרכי שלום. האזרח הפלסטיני יכול להגיד את מה שהוא רוצה. זכותם של האנשים להביע את התנגדותם לעלייה במחירים, אך לא בדרכים אלימות".

 

אבו מאזן גם הגן במסיבת העיתונאים על ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, שספג השבוע במסגרת מחאת יוקר המחיה בגדה המערבית ביקורות רבות על מדיניותו הכלכלית. "סלאם פיאד הוא חלק מהרשות הפלסטינית. אני הוא הראשון שנושא באחריות ברשות".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא הפלסטיני אבו מאזן
צילום: רויטרס
מומלצים