שתף קטע נבחר

מחאה ברשות? ברצועת עזה הדלק דווקא יוזל

על רקע התקוממות הנהגים ומחאת יוקר המחיה בגדה המערבית, הודיע איגוד חברות הדלק ברצועה על הוזלת הבנזין המיובא ממצרים מ-4.1 ל-3.9 שקל. במקביל: הפלסטינים שוב מבקשים לפתוח את ההסכם הכלכלי שנחתם מול ישראל במסגרת אוסלו

בעוד תושבי הרשות הפלסטינית מוחים נגד מחירי הדלק , ברצועת עזה צפויים ליהנות דווקא מהוזלה: ראש איגוד בעלי חברות הדלק בעזה, מחמוד א-שווא, דיווח היום (א') בראיון לביטאון חמאס "א-רסאלה" על הסכם מול הממשלה בעניין הפחתת מחירי הדלק המצרי המיובא לעזה. א-שווא הוסיף שהאיגוד החליט להוריד את המחיר של הבנזין המצרי מ-4.1 שקל לליטר ל-3.9 שקל לליטר.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

ממלאים דלק ברצועת עזה. הסכם מול ממשלת חמאס (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
ממלאים דלק ברצועת עזה. הסכם מול ממשלת חמאס(צילום: איי אף פי)

 

ההודעה באה בתגובה לידיעות שפורסמו בכלי תקשורת פלסטיניים בתקופה האחרונה ועסקו בעלייה צפויה במחירי הדלק. אולם כבר אז הוכחשו הדברים על ידי משרד הכלכלה של ממשלת חמאס, שם טענו בתוקף שעליית המחירים תתבצע רק בנוגע לדלק המיובא מישראל, ולא דלק המיובא ממצרים.

 

בביטאון חמאס הקפידו מן הסתם לציין שהוזלת הדלק המיובא ממצרים מתבצעת בעוד בגדה המערבית מחירי הדלק והסחורות עולים. בשבוע שעבר התקיימו בגדה כמה אירועי מחאה נגד יוקר המחיה ברשות, וביום חמישי התקיימה הפגנה של נהגי מוניות ברמאללה, שכם, חברון ובית לחם, שחסמו כבישים במחאה על יוקר מחירי הדלק. גם הבוקר דיווחה התקשורת הפלסטינית על הפגנת נהגי תחבורה ציבורית ונהגי משאיות מול בניין הממשלה ברמאללה.

 

במקביל, הודיע היום איגוד עובדי התחבורה הציבורית ברשות שמחר תתחיל שביתה מוחלטת של כל אמצעי התחבורה הציבורית בכל המחוזות בגדה המערבית. ההחלטה התקבלה בעקבות ישיבה שהתקיימה בין נציגי האיגוד במחוזות השונים, ובמהלכה דנו במשבר הכלכלי ברשות.

 

הפלסטינים שוב מבקשים לפתוח את הסכם פריז

שוב איום על ההסכם הכלכלי בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית: סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" דיווחה היום שיו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, ביקש מהשר לעניינים אזרחיים, חוסין א-שייח, להעביר בקשה רשמית לישראל לפתוח מחדש את הסכם פריז, שנחתם ב-1994. ההסכם היה אמור להסדיר את ההיבטים הכלכליים של תהליך אוסלו, ובתוך כך את הקשרים המסחריים בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית. הנושא עלה לדיון כבר לפני כשנה,

לקראת הפנייה של הרשות לאו"ם.

 

הסכם פריז קבע שישראל והרשות ימשיכו לנהל קשרים כלכליים הדוקים ויוגדרו כ"מעטפת מכס אחת", כלומר, שתי ישויות מדיניות שגובות מסים עקיפים במשותף. נקבע כי הרשות הפלסטינית תמשיך להשתמש בשקלים ולרכוש מים, חשמל ודלק מישראל, לפחות בשלב הראשון, עד לכינונה של מדינה עצמאית.

 

עוד נקבע כי ישראל והרשות יישארו מעין אזור סחר חופשי, ויוכלו למכור זו לזו סחורה בלא מכס. כיוון שהסכמי אוסלו השאירו את השליטה במעברי האוויר והים שמסביב לשטחים בידי ישראל, נקבע בהסכם סעיף ייחודי, לפיו רשויות המס הישראליות יגבו את המכס והמע"מ על סחורות מיובאות שמיועדות לשטחי הרשות, ויעבירו את הכסף שיגבו לרשות, בניכוי עמלת גבייה.

 

השר א-שייח הוסיף, שהעביר לירושלים את הבקשה הרשמית ובה מפורטת עמדתה החדשה של הרשות וכעת הם מצפים לתשובה ישראלית. לדבריו, אם תהיה הסכמה מצדה של ישראל, תוקם ועדה מטעם מחלקת המשא ומתן באש"ף והוועדות המתמחות בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחנת דלק בעזה. מחיר הדלק מישראל דווקא יעלה
צילום: איי אף פי
מומלצים