שתף קטע נבחר

מוסרים את הסלולרי הישן ומקבלים עד 2,000 שקל

הנייד הישן התקלקל? כבר לא צריך להשליך אותו לפח ולזהם את הסביבה: חברה חדשה בשם ReCell תרכוש אותו מכם. עבור אייפון 4S, למשל, תקבלו 1,977 שקל. המכשירים שייאספו יתוקנו ויחודשו - וישווקו מחדש במדינות עולם שלישי

בעידן הטכנולוגי של היום, דגמים חדשים של טלפונים סלולריים יוצאים לשוק חדשות לבקרים , והצרכנים ממהרים לאמץ אותם תוך נטישת המכשירים הישנים. חברה חדשה בשם ReCell מציעה לרכוש את המכשירים האלו ובכך לצמצם את ההפסד הכספי - וגם את הנזק העצום שנגרם לסביבה מהשלכתם.

 

כתבות נוספות בנושא מיחזור  פסולת אלקטרונית

 

החברה תרכוש סלולריים משומשים מכל הסוגים, גם כאלה שאינם תקינים, ותמכור אותם למדינות עולם שלישי - בעיקר באסיה ובדרום אמריקה, שם יש מחסור במכשירים - לאחר שיעברו הליך תיקון או חידוש.

 

התשלום למי שימכור את המכשיר הישן, עשוי להגיע עד לגובה של כ-2,000 שקל ויועבר בצ'ק מזומן על ידי שליח בעת מסירת המכשיר.

 

פסולת אלקטרונית. המכשירים ימוחזרו במקום לזהם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פסולת אלקטרונית. המכשירים ימוחזרו במקום לזהם(צילום: רויטרס)

 

1,000 שקל לגלקסי, 1,750 לאייפון 

כך לדוגמה, עבור מכשיר תקין מדגם אייפון 4S עם זיכרון של 64 ג'יגה, תשלם החברה 1,977 שקל, עבור אותו מכשיר במצב לא תקין, תקבלו 445 שקל. עבור מכשיר גלקסי S2, תשלם החברה כ-1,000 שקל, ולאותו מכשיר במצב לא תקין, תשלם כ-250 שקל. החברה השיקה אתר אינטרנט בו ניתן לבדוק כמה כסף תקבלו עבור המכשיר הישן שלכם ולתאם את מכירתו לחברה.

 

החברה השיקה תחילה את השירות בתל-אביב ובחודש הבא הוא יורחב לכל גוש דן. עד סוף השנה יושלם לפריסה ארצית.

 

השירות המהפכני הזה הוא אינו המצאה ישראלית, ובמדינות אחרות בעולם פועלות כבר חברות רבות בתחום מזה כמספר שנים. כך למשל, בבריטניה ממוחזרים בכל שנה בשיטה דומה כ-10 מיליון מכשירים. 

 

מהפכת מיחזור

האפשרות לאסוף את המכשירים מהציבור תמורת תשלום עשויה להיטיב גם עם היצרנים והיבואנים של המכשירים: חוק מיחזור פסולת אלקטרונית שאושר בחודש יולי בכנסת,מחייב אותם לדאוג לאיסוף ומיחזור הציוד המשומש, במקום שייזרק לאשפה במקומות שונים באופן שמזהם את הקרקע ואת מקורות המים.

 

לפי חוק זה, שייכנס לתוקף ב-2013, יהיה ניתן להטיל קנסות של אלפי שקלים על כל טון של פסולת שהיה צריך למחזר בהתאם ליעד ולא מוחזר.

 

ב-ReCell הושקעו עד כה 1.5 מיליון דולר, ובעתיד מתכננת החברה לצאת לסבב גיוסים נוסף ולהתרחב למדינות נוספות. לדברי יאיר אלבז, ממייסדי החברה, "ישראל היא מעין מעצמת טלפונים סלולריים עם אחוזי חדירה ושדרוג מכשירים גבוהים במיוחד ביחס לעולם. להערכתנו שוכבים במגירות של עם ישראל בין 10 ל-20 מיליון טלפונים ניידים שאינם בשימוש, כאשר בעידן האייפונים והשדרוגים התכופים, כל שנה מתווספים לכמות הזאת מעל מיליון טלפונים חדשים-ישנים.

 

"הנתונים האלו, לצד המחסור הקיים בטלפונים ניידים במדינות עולם שלישי והתעשייה שקמה בתחום הזה לא מכבר בעולם, הביא אותנו להשקת הפעילות גם בישראל. אנו בטוחים הפעילות תושק בהצלחה ושמאות אלפי ישראלים מאוד ישמחו לקבל תשלום מיידי עבור מכשירים שאין להם שימוש. השירות משתלם לצרכן מבחינה כלכלית וגם תורם לסביבה נקייה יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים