שתף קטע נבחר

נשות טירה נלחמות בפשע: ניאבק ללא פחד

הרצח האחרון בעיר עורר את הנשים לפעולה. הפגנה גדולה והקמת ועדה שתטפל בפשיעה ובאלימות הן רק תחילתה של פעולה נרחבת יותר שיזמו הנשים, נוכח אוזלת היד של הרשויות

האם נשות המגזר הערבי יצליחו במקום שבו הרשויות כשלו? בעקבות רצח אימאן עבד אלחי, תושבת טירה בת 22, בידי אחיה, החלה לפעול בעיר קבוצת נשים שהתחייבו להיאבק בפשיעה ולהקים ועדה שתטפל באירועי האלימות. עשרות נשים יצאו להפגין ביום הרצח, והניפו ברחוב הראשי כרזות שעליהן נכתב: "לא רוצים לספור עוד קורבנות", "אוזלת היד של המשטרה - פשע בעצמו", "בושה וחרפה לשתוק על הפשע".

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

ערבי הותקף בירושלים: "בגלל השם שלי"

חשד לרצח בדימונה: גופת אשה עם סימני אלימות

 

יו"ר נעמת במשולש הדרומי, מיסם ג'לג'ולי, תושבת טירה בעצמה ואחת ממובילות היוזמה, אמרה ל-ynet: "אימאן עבד אלחי נרצחה בדם קר ובלי שום סיבה. הגיע הזמן לשבור את השתיקה ולפעול נגד מעשי הפשע והאלימות". היא סיפרה כי ההפגנה נועדה להביע כעס וגינוי. "נמשיך במאבק בלי פחדים, ובקרוב נגיע גם לתוך בתי הספר במטרה להגביר את המודעות בקרב התלמידים", הבטיחה.

 

מפגינות בטירה לאחר הרצח (צילום: פאדי מנסור) (צילום: פאדי מנסור)
מפגינות בטירה לאחר הרצח(צילום: פאדי מנסור)

 (צילום: פאדי מנסור) (צילום: פאדי מנסור)
(צילום: פאדי מנסור)

זירת הרצח בטירה (צילום: פאדי מנסור) (צילום: פאדי מנסור)
זירת הרצח בטירה(צילום: פאדי מנסור)
 

ג'לג'ולי הסבירה עוד כי לה ולנשות הארגון יש נכונות לערוך סיורים בבתי הקפה ולדבר עם הצעירים על סכנת הפשע. בכוונתן אף לפגוש את המעורבים במעשי פשיעה "כדי לנסות בכל דרך להציל אותם מהאווירה שהם מושפעים ממנה", אמרה. לדבריה, הן קיימו ישיבה משותפת לגברים ונשים, אך "לצערי לא ראינו נוכחות רבה של גברים. אני חושבת שזה רק בגלל שמי שנרצחה היא אשה. אם היה מדובר בגבר היו מגיעים יותר אנשים".

 

דיאנה קאסם מטירה הייתה אף היא מיוזמות ההפגנה בעיר: "אני שומעת הרבה אנשים שרואים באירועי הירי והאלימות דבר רגיל. זו חשיבה שמהווה סכנה, היא נותנת אור ירוק לפושעים להמשיך במעשיהם". לדבריה, "הרצח האחרון היה מזעזע. לא האמנתי שנגיע למצב כזה. הוא הוכיח שיש צורך לפעול באופן מיידי ולדרוש להפסיק את האלימות והפשיעה".

 

קאסם הסבירה כי אין בכוונתן לחכות לתקציב מהממשלה כדי ליזום פרויקטים שיפעילו תושבים מכל הגילאים. "החלטנו להקים ועדה ולגייס תרומות מתושבי העיר כדי להתחיל בפעילות להפחתת האלימות", וציינה כי המחסור בחוגים במגזר הוא עדות למצב הבעייתי של התושבים. "לא נסתפק רק בהפגנות. אנחנו רוצים גם לפגוש תלמידים והורים, לשמוע מה הבעיות שהם מתמודדים איתן, מה הם מרגישים נוכח הפשע והאלימות. זמן הפחד הסתיים. מהיום נפעל למען עתידנו וחיינו", ציינה קאסם, והוסיפה כי רוב התושבים לא סומכים על המשטרה. "הם מתייצבים שם רק כדי לכתוב ולשחרר דו"חות".

 

דובר משטרת מרחב השרון, ערן יהודה, מסר בתגובה כי בטירה פועלים שוטרי תחנת טייבה, שוטרי ארגון טירה ויחידת השיטור העירוני. "בחודשים האחרונים תוגברו הכוחות בשוטרים נוספים והכול למען איכות חייהם של התושבים. המשטרה תמשיך לפעול בנחישות ובמקצועיות נגד כל אלימות מכל סוג ונגד פורעי חוק באשר הם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אימאן עבד אלחי. נרצחה בדם קר
צילום: אתר פאנט
מקימות ועדה נגד הפשיעה
צילום: פאדי מנסור
מיסם ג'לג'ולי. אחריות בשטח
צילום: פאדי מנסור
דיאנה קאסם. "הפחד נגמר"
צילום: פאדי מנסור
מומלצים