שתף קטע נבחר

זאת לא בדיחה: פעילי סביבה למען אסדות קידוח

תוכנית אמריקאית מבקשת להסיר תוך זמן קצר מאות אסדות לא פעילות לקידוח נפט במפרץ מקסיקו. אולם לתוכנית קמו מתנגדים מכיוון לא צפוי: דייגים ופעילי סביבה מבקשים להשאירן כדי לא לסכן את ריף האלמוגים ואת הדגים שמשגשגים בהן

רוב פעילי הסביבה מתנגדים למתקנים מלאכותיים באמצע סביבת מחייה של בעלי חיים. אך לאחרונה מדענים, דייגים ופעילי סביבה מפצירים - בטוויסט אירוני - כי מאות אסדות נפט רדומות יושארו כפי שהן במפרץ מקסיקו. לטענתם, תוכנית להסרתן תסכן את ריף האלמוגים ואת הדגים שמשגשגים בהן.

 

 

החוק הפדרלי האמריקאי דורש כבר זמן רב להסיר את תשתית הקידוח באיזור שלא נמצאת בשימוש. ב-2010 החברות נדרשו להציג תוכנית מפורטת ל-650 פלטפורמות הנפט הרדומות במפרץ ול-3,500 בארות הלא פעילות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ממשרד הפנים האמריקאי נמסר כי התוכנית הפדרלית נחוצה, לאחר שההוריקנים של 2005 הפכו 150 אסדות ללא פעילות וגרמו לנזק רב. התמוטטות של אסדות עלולה לפגוע באסדות אחרות ולהוביל בסופו של דבר לדליפת נפט, להיסחף אל החוף ולהרוס מזח או גשר, לפגוע בריף אלמוגים טבעי ולשבש את מערכות ניווט של האוניות.

 

מצד שני, מבני האסדות משכו אליהם אלמוגים רבים, וכ-30 אלף דגים חיים בכל אחת מהשוניות המלאכותיו שנוצרו. המתנגדים להסרת האסדות מסבירים כי הם רוצים לקבל זמן על מנת ללמוד את השפעת ההריסה על המינים הנדירים שחיים על הברזל השקוע במים. 

 

"האסדות הפכו לגן עדן לדגי שוניות", הסביר בוב שיפ, יו"ר מחלקת המדעים הימיים של אוניברסיטת דרום אלבמה וחבר במועצה לניהול הדגה של מפרץ מקסיקו. "אני לא תומך באסדות נפט, אני תומך בסביבת מחייה של דגים, שמתרחשת במקרה על הפלטפורמות שלהן".

 

שיפ הוסיף כי על פי התוכנית הפדרלית, יוסרו שלוש אסדות מדי שבוע, מה שמעלה חששות כבדים לגורל בעלי החיים ואלפי הדייגים שתלויים בדגי השוניות. אם פירוק האסדות ימשיך, שיף חושש לירידה של עד 50% בתפוקת הדייגים, מה שעלול להרוס אזור שעדיין משתקם מהדליפה של BP בשנת 2010. "מעולם לא ראיתי אסדות מפורקות במהירות שכזו ב-30 שנות המחקר שלי", אמר.

 

על פי נתני ממשלת ארצות הברית, ענף הדייג של מפרץ מקסיקו מגלגל כמיליארד דולר בשנה. תודות לכך, שלל ענפים משגשגים, בהם הצלילה, דייג לשם הנאה, מסעדות, הפלגות ומלונות.

 

במקביל, גם חבר הקונגרס האמריקאי פאלאצו מתנגד לפירוק האסלות והגיש הצעת חוק שקוראת להקפיא את הפירוק עד לביצוע מחקר על השפעות המהלך על הדייג והכלכלה.

 

במסגרת החוק המוצע, 50% מעלות ההסרה תוחזר לתחזוקת המבנים. "אנשים מגיעים מכל העולם כדי לדוג באזור שלנו, והם מוציאים הרבה כסף בזמן שהם כאן", אמר פאלאצו. "אנחנו רוצים להגן על תעשיית הנפט, על המערכת האקולוגית ועל דרך החיים שלנו, גם יחד".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים