שתף קטע נבחר

סטייק לעשירים בניו-יורק: 340 גרם ב-350 דולר

האומצה הזאת תנגוס בארנק שלך: רשת מסעדת הבשרים היוקרתית "אולד הומסטד" הרימה את מחיר הבשר לגבהים חדשים, וקבעה תג מחיר מופקע לנתח סטייק של 340 גרם (12 אונקיות) - לא פחות מ-350 דולר. כך דיווח אתמול (יום ב') העיתון "ניו יורק פוסט".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

לדברי אחד הבעלים מארק שרי, הסיבה למחיר הגבוה נובעת מסוג הבשר. האומצה עשויה מבשר בקר מיפן הקרוי "קוֹבֶּה" (Kobe). סוג בשר זה מיוצר בעיקר ביפן, והיה אסור למכירה ברחבי ארה"ב עד לאחרונה. "הסטייק טעים כל כך", אמר שרי, "הוא כמו חגיגת יום העצמאות האמריקני בתוך הפה שלך".

 

למרות המחיר הגבוה, שרי מדווח על רשימת המתנה ארוכה של לקוחות שהודיעו כי הם מוכנים לשלם את הסכום עבור המעדן. "ישנם אנשים שמוכנים לטוס מהחוף המערבי לניו-יורק רק בשביל לאכול את הסטייק הזה", התרגש בעל הבית ואף אמר כי "זוהי חוויית אוכל במימדים של אורגזמה".

 

ה"קוֹבֶּה", ידוע באיכותו בשל הדרך היפנית לטפח את הפרות המספקות את האומצות. מגדלי הפרות נוהגים לעסות אותן שלוש פעמים ביום ולהאכיל אותם פולי סויה ואורז. בנוסף נהוג להשקות את הפרות בבירה בשביל לעורר את התיאבון שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשר קובה (אילוסטרציה)
צילום: איריס ז'ורלט
מומלצים