שתף קטע נבחר

השופטת: הסרט על מוחמד פוגעני? אל תצפו בו

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת המנהיגים הערבים להוציא צו מניעה זמני לחסימת הצפייה בגוגל של הסרט "תמימות המוסלמים": "מי שלא יחפש את הסרטון, לא ימצא אותו". העותרים: "אסור לחכות שהרג שגריר יביא להסרת הסרט"

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום (ה') את הבקשה שהגישה קבוצת מנהיגים ערבים למתן צו מניעה זמני לחסימת הגישה בישראל לסרט "תמימות המוסלמים", שעורר מהומות אלימות ברחבי העולם. העותרים, בהם ח"כ טלב א-סנע (רע"מ-תע"ל) ואנשי דת מוסלמים, דרשו מבית המשפט לקבוע שיש לחסום לאלתר את הצפייה בסרט באמצעות גלישה באתר גוגל ישראל ודרך יוטיוב, אולם השופטת מרים מזרחי קבעה כי ההחלטה בנוגע לדרישת החסימה תינתן בעוד מספר שבועות מפני שלגוגל לא ניתן מספיק זמן כדי להגיב לעתירה.

 

ארה"ב בוחרת 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

ישראל נערכת לקבור הריסות בניינים יחד עם גופות

שעון החורף מגיע: "אנשים פחות מחללים שבת"

 

השופטת מזרחי ציינה בהחלטתה כי "אין זבנג וגמרנו, חופש הביטוי הוא נר לרגלינו ועניין כזה לוקח זמן". בשלב מסוים הרוחות בבית המשפט התלהטו והעותרים ניסו להפעיל לחץ על השופטת להוציא צו זמני לחסימת הגישה לסרט. נוכח מחאת העותרים השיבה השופטת מזרחי כי "מי שלא יחפש את הסרטון לא ימצא אותו, אז הציבור שנפגע יכול להימנע מלצפות כרגע בסרטון".

 

בעתירה שהוגשה אתמול טענה קבוצת המנהיגים הערבים כי הסרט פוגע במוחמד ובמוסלמים ושהוא מהווה הסתה לגזענות ולשון הרע. הם אף טענו כי מדובר בסרט פורנו שבו מככב מוחמד וכי חופש הביטוי לא יכול לפגוע ברגשות הדת והאמונה ולא בעקרון השמירה על הסדר הציבורי נוכח המהומות שעורר הסרט.

 

א-סנע ושאר העותרים בבית המשפט  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
א-סנע ושאר העותרים בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)

 

עו"ד חגית בלייברג שייצגה את גוגל בדיון בבית המשפט אמרה כי לחברה כלל לא ניתנה האפשרות להגיב לפניית העותרים וכי גוגל הוא רק מנוע חיפוש שמעלה תוכן של צד שלישי ואינו המפרסם. באת כוחה של החברה אף טענה שהפסיקה בארץ ובעולם לא הכירה מעולם בגוגל כמפרסם ובעקבות כך פסקו בתי המשפט השונים כי לא חל מתוך כך על גוגל לשון הרע. לדבריה, "אם העותרים היו פונים למפרסם הסרטון ומבקשים ממנו להסיר את הסרטון, התוכן היה מוסר גם מהמנועים שעוזרים למצוא אותו ובכללם גוגל".

 

עו"ד בלייברג טענה בנוסף כי אם מישהו חשב בכל זאת שבוצעה כאן עבירה פלילית, העותרים היו צריכים לפנות למשטרה בתלונה נגד אותו גורם. "הם לא בית משפט או משטרה והם אינם יכולים לקבוע מה לשון הרע, מה פוגע ברגשות ומה גזעני", אמרה עו"ד בלייברג. נציגי גוגל אף טענו בדיון כי לפי חוק לא ניתן להגיש תביעה ציבורית בעניין לשון הרע נגד מוחמד מכיוון שהוא הלך לעולמו או נגד ציבור שלם שלגביו טענו העותרים כי מדובר ב"פגיעה במיליוני מוסלמים".

 

מנגד, נציג העותרים עו"ד קייס נאסר, טען כי גוגל הוא מנוע החיפוש המרכזי ביותר והוסיף כי "כמו שגוגל הסירה את הסרטון במצרים, בלוב ובאינדונזיה היא יכולה לעשות זאת גם בישראל וכי אין לחכות לכך שמהומות או הרג שגריר יביאו לכך שהסרט יוסר". עו"ד נאסר אמר את הדברים בתגובה לטענת נציגי גוגל, שלפיה העותרים לא ציינו איזה נזק ייגרם אם הסרט לא יוסר בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרישה למתן צו זמני לחסימת הסרט נדחתה. ח"כ א-סנע
צילום: גיל יוחנן
מומלצים