שתף קטע נבחר

צפו: מרפאת הרובוטים של צה"ל

למרות התדמית הבלתי פגיעה שלהם, המכשירים היקרים נהרסים לעתים. במקום לבזבז מיליוני שקלים בתיקונים בחו"ל, צה"ל הקים מעבדה משלו

אי שם בדרום שוכנת לה מעבדה של צה"ל שבה מתקנים ומשביחים מכשירים אלקטרוניים צבאיים ורובוטים. נסענו לדרום לבסיס ג'וליס כדי לגלות למה צה"ל טרח והשקיע בבניית מעבדה כשאפשר לשלוח את כל החלקים ליצרן בחו"ל.

 

עוד צה"ל דיגיטלי:

הודות לטכנולוגיה: הקצין שהתעוור עבר למודיעין

למה שורפים מנה חמה? מעבדת התקנים של צה"ל

צפו: הרובוטים של צה"ל

 

 

אז למה לתקן?

אם פעם כשמשהו היה מתקלקל היו מתקנים אותו, היום יצרני הרובוטים (אמריקאים) לא מאפשרים לתקן חלקים והאופציה היחידה היא החלפה. נניח, הצריח שמחזיק את המצלמה עולה 60 אלף דולר. בעבר, אם החלק היה מפסיק לתפקד היה על היחידה להוציא את הרובוט משימוש, לפרק את החלק, לשלוח אותו לארה"ב או לזרוק אותו, ולהמתין שיחזור חלק חדש בעלות מלאה. החדשנות של המעבדה היא בביטול התלות בגורמים זרים. צה"ל מכין את שרטוטי החלקים ובשיתוף עם בית ספר מקצועי באזור מייצר את החלקים מחדש.

 

הזכיר לנו את וולי (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
הזכיר לנו את וולי(צילום: חגי דקל)

 


 

אם תשאלו מה באמת המעבדה הזו עושה, אז התשובה היא  - לחסוך כסף. רק בשנת 2011  היחידה חסכה 6.5 מיליון שקל ועל כך גם קיבלה אות הצטיינות. בזמן של צימצומים כספיים כל כך גדולים, טוב לראות שלפחות יחידה אחת יוצאת מגדרה כדי לחסוך. מי ייתן ועוד הרבה יחידות יתנהלו ביעילות שכזו.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
מזוודה מלאה במגניב
צילום: חגי דקל
מומלצים