שתף קטע נבחר

רצח הישראלים במינסוטה: "הם היו סיפור הצלחה"

ראובן רחמים עזב את ישראל לאחר מלחמת יום כיפור והגשים את החלום האמריקני: הוא החל כפועל פשוט וסיים את חייו כמנהל חברה שמגלגלת מיליונים. בטבח נרצח גם רמי קוקס, גם הוא ישראלי לשעבר, ושלושה גברים נוספים. משפחת הרוצח, שפוטר מעבודתו שעות לפני הטבח, טוענת שסבל ממחלת נפש

העובד שפוטר נקם במעסיק הישראלי: ראובן רחמים (61), שנרצח יחד עם ארבעה בני אדם בלילה שבין חמישי לשישי במשרדי החברה שבבעלותו בעיר מיניאפוליס שבמינסוטה, הגשים את החלום האמריקני בכך שהפך מפועל פשוט לבעל חברה בעלת מחזור של יותר מ-5 מיליון דולר בשנה. כך סיפרו חבריו. בטבח, שבוצע על-ידי עובד שפוטר, נרצח גם רמי קוקס, גם הוא ישראלי לשעבר ועוד שלושה גברים. שלושה בני אדם נוספים נפצעו בתקרית.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

כוחות המשטרה באזור הירי. "רחמים היה סיפור הצלחה" (צילום: AP) (צילום: AP)
כוחות המשטרה באזור הירי. "רחמים היה סיפור הצלחה"(צילום: AP)

בראיון לכתב עיתון מקומי, כמה שעות לפני שנורה למוות, סיפר רחמים - ישראלי לשעבר - על החיים הקשים בישראל בשנות ה-60'. הוא אמר שעבד במשק וחי במקום שבו לא היו אפילו שירותים. חתנו, צ'אד בלומנפלד, סיפר לכלי תקשורת כי רחמים נלחם במלחמת יום כיפור. כמה שנים לאחר מכן, באמצע שנות ה-70', הוא עזב את הארץ ועבר לארצות-הברית.

 

בתחילה, כך סיפרו חבריו, הוא היה פועל פשוט. באמצע שנות ה-80' הוא פתח את המפעל לייצור שלטים - בין היתר שלטים בכתב ברייל. החברה, Accent Signage System, מכרה את מוצריה ל-3,500 לקוחות ב-36 מדינות ברחבי העולם. בלומנפלד סיפר כי רחמים, נשוי ואב לשלושה, היה מסור לעבודתו ולבני משפחתו. "הוא אהב גם לבשל, לארח חברים ולבלות עם בני משפחתו", סיפר החותן. "הוא היה מסור, נאמן ומאוד נאהב".

 

גיל מן, שהכיר היטב את רחמים, סיפר לכלי תקשורת במינסוטה על הנרצח: "ראובן היה מן סוג של אדם שאם ביקשת ממנו טובה, הוא היה אומר 'כן' לפני שהוא שמע במה הוא צריך לעזור. הייתה לו נשמה. הוא היה סיפור קלאסי של הצלחה בארצות הברית. הוא היה מהגר שהגיע לארצות הברית בלי כלום ועם מעט מאוד השכלה - שמונה שנות לימוד אני חושב. הוא בא לכאן, המציא דברים, שכר אנשים ובנה חברה שהפכה למובילה בעולם בתחום השלטים המתקדמים".

 

משפחת הרוצח טוענת: "הוא סבל ממחלת נפש" (צילום: MCT) (צילום: MCT)
משפחת הרוצח טוענת: "הוא סבל ממחלת נפש"(צילום: MCT)

המשטרה: "הקורבנות נאבקו ברוצח לפני מותם" (צילום: MCT) (צילום: MCT)
המשטרה: "הקורבנות נאבקו ברוצח לפני מותם"(צילום: MCT)

 

במינסוטה הפך רחמים גם לפעיל בקהילה היהודית, בין היתר בבית הכנסת בית-אל. רב הקהילה, אלכסנדר דיוויס, אמר לכלי תקשורת מקומיים במינסוטה שרחמים היה "משתתף אקטיבי בכל המובנים של בית הכנסת. הוא היה אחד שנתן את כולו ונתן מזמנו". הרב הוסיף כי כל הקהילה היהודית בעיר נמצאת בהלם. לדבריו, בני משפחתו של רחמים התכוננו לחג סוכות, שיחול ביום ראשון, אבל "השמחה נראית עכשיו כל כך רחוקה. רחוקה מאוד".

 

ראש העיר מינאפוליס, אר.טי ריבק, אמר גם הוא כי רחמים "הגשים את החלום האמריקני". לפני כמה שבועות השניים נפגשו וראש העיר סיפר כי מוצרי החברה של הנרצח נמכרים מהבית הלבן ועד סין. "הוא דוגמה לאדם שטיפס בסולם ההצלחה", ספד ריבק. "הוא היה ישראלי כריזמטי ומאוד חכם".

 

משפחת רמי קוקס: "הוא היה גדול מהחיים"

בטבח נרצח גם רמי קוקס, ישראלי לשעבר בן 62, שעבד בחברה של רחמים כמנהל מוצר. הוא נורה בראשו ומת מפצעיו לאחר כמה שעות בבית חולים. קוקס עזב את ישראל ב-1984 והתגורר במינסוטה. בני משפחתו פרסמו לאחר הרצח הודעה, שבה נכתב: "רמי היה ההתגלמות של איש משפחה, שלא נהנה יותר מאשר לבלות את זמנו החופשי עם אהוביו. הוא היה גדול מהחיים. אנחנו נתגעגע אליו".

 


הרוצח ככל הנראה התאמן על שימוש בכלי נשק (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הרוצח ככל הנראה התאמן על שימוש בכלי נשק(צילום: MCT)

 

"לרמי היה לב גדול, הוא דאג לכל וניסה שכולם ירגישו בעבודה כמו בקבוצה", סיפרה מייגן נורלנדר, שעבדה בעבר בחברה. היא תיארה את קוקס כיד ימינו של רחמים. על-פי אתרי אינטרנט של הקהילה היהודית במינסוטה קוקס היה נשוי, אב לשבעה ילדים וסב לנכד. בתו טופז כתבה בדף הפייסבוק שלה: "נוח בשלום על משכבך, אבא. לא הייתי יכולה לבקש לעצמי אבא טוב יותר שיגדל אותי. וכמו שכל הזמן אמרת לי 'אני גאה בך'. אני אוהב אותך לנצח".

 

אחיינו, סער קוקס, כתב על הגורל המשפחתי: "כל המשפחה של סבא שלי נשרפה בטרבלינקה. רק אחיו הקטן ירחמיאל הצליח להימלט מהאש. אז ממש בסוף המלחמה הבוס הגרמני שלו התחרפן ותקע לו כדור בראש. סבא שלי קרא לבן שלו (דוד שלי) על שם אחיו הקטן: רמי קוקס. אתמול במינסוטה, עובד של רמי שפוטר התחרפן ותקע לו (ולעוד כמה אחרים) כדור בראש. לגורל יש חוש הומור לא משהו לפעמים".

 

על פי כלי התקשורת במינסוטה, רחמים וקוקס יובאו למנוחות מחר (ראשון) בבתי הכנסת של הקהילות שבהן היו חברים. באירוע הירי נרצחו גם שני עובדים נוספים בחברה, ג'ייקוב בנקה (34) ורונלד אדברג (58). הנרצח החמישי הוא קית' בסינסקי (50), שליח של חברת UPS, שהעביר משלוח לחברה בזמן הטבח.

 

רובה ותחמושת נמצאו בבית הרוצח

הרוצח, אנדרו אנגלדינגר (36) פוטר מעבודתו בחברה שבבעלות רחמים, כמה שעות לפני הטבח. על-פי חקירת המשטרה המקומית הוא חזר לבניין החברה כשהוא חמוש באקדח ופתח באש לעבר מעסיקו וחבריו לעבודה. לאחר מכן הוא שם קץ לחייו. בני משפחתו של הרוצח אמרו כי הם משתתפים בצערם של בני משפחות ההרוגים ואמרו כי אנגלדינגר סבל ממחלת נפש בשנים האחרונות. "זה לא תירוץ למעשים שלו", אמרו בני משפחת הרוצח בהצהרה שפרסמו בתקשורת.

 

אנדרו אנגלדינג, דודו של הרוצח, סיפר כי אחיינו היה "ילד טוב", ששבר את לבם של בני משפחתו כשניתק איתם מגע לפני כשנתיים. "כשראיתי את בני משפחתו, תמיד שאלתי אותם על אנדי, אבל אף אחד לא ידע כלום", הוסיף הדוד. הדוד סיפר כי לרוצח שני אחים. "הוא

 לא היה מפלצת. הוא לא היה כזה", הוא אמר על אחיינו. "הוא היה ילד טוב אמיתי, אדם טוב. היה לו לב טוב. אני לא יודע למה זה התרחש. אני מקווה שבסוף האמת תצא לאור".

 

קפטן אמיליה האפמן ממשטרת מינסוטה אמרה שמהחקירה עולה כי הירי בוצע זמן קצר לאחר שאנגלדינגר פוטר מעבודתו. היא הוסיפה שהקורבנות נאבקו ברוצח לפני שהם נורו. הרוצח השתמש באקדח 9 מ"מ שהיה בבעלותו בשנה האחרונה. שוטרים שהגיעו לביתו של אנגלדינגר, בדרום העיר מיניאפוליס, מצאו בו רובה ותחמושת רבה. "הוא ככל הנראה התאמן בנשק", אמר מפקד המשטרה במינסוטה, טים דולאן.

 

סו אבדרהולדן, מנהלת מרכז למחלות נפש במינסוטה, סיפרה כי בני משפחתו של אנגלדינגר פנו למרכז בעזרה לפני כשנתיים והוריו השתתפו בקורס שנמשך 12 שבועות, כדי שיידעו להתמודד עם מחלת הנפש של בנם.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור הירי במינסוטה ביום חמישי. הלם בקהילה היהודית בעיר
צילום: MCT
מומלצים