שתף קטע נבחר

אפגניסטן: ארה"ב סופרת את החלל ה-2,000

כ-11 שנה לאחר שפלשה לאפגניסטן בתגובה למתקפת הטרור של 11 בספטמבר, ממשיכה ארה"ב לספור את המתים. איש ביטחון מקומי ירה למוות בחייל ובאזרח עובד נאט"ו. מתחילת השנה הרגו אנשי ביטחון אפגנים יותר מ-50 חיילים זרים

חייל אמריקני ואזרח שעובד עבור נאט"ו נהרגו במזרח אפגניסטן מאש שפתח לעברם איש ביטחון מקומי. בכך עלה ל-2,000 מספר חיילי צבא ארצות הברית שנהרגו באפגניסטן מאז הפלישה לשם ב-2001 לאחר מתקפת הטרור של 11 בספטמבר.

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

האמון בין חיילי הקואליציה לכוחות המקומיים התערער מאוד בחודשים האחרונים, זאת לאחר שחיילים ושוטרים אפגנים ירו למוות ביותר מ-50 חיילים זרים מאז תחילת השנה. מספר זהה של חיילים ושוטרים אפגנים נהרגו בתקריות אלו.

 

כתוצאה מכך החל הצבא האמריקני להגביל את המבצעים המשותפים עם יחידות אפגניות קטנות. מדובר בהתפתחות משמעותית משום שהמגע הקרוב של כוחות הקואליציה עם הכוחות האפגנים הוא חלק מרכזי באסטרטגיה של ארצות הברית בהכנת השטח לקראת נסיגה מלאה של הכוחות שמתוכננת בסוף 2014.

 

אובמה נואם בבסיס ליד קאבול, מאי 2012 (רויטרס) (רויטרס)
אובמה נואם בבסיס ליד קאבול, מאי 2012(רויטרס)

שריפת דגל ארה"ב בהפגנה על רקע הסרט שלועג לנביא מוחמד, מוקדם יותר החודש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שריפת דגל ארה"ב בהפגנה על רקע הסרט שלועג לנביא מוחמד, מוקדם יותר החודש(צילום: AFP)

 

68 אלף חיילים אמריקנים באפגניסטן

לפני כשבוע וחצי אמר גורם ביטחוני אמריקני רשמי כי שנתיים לאחר שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, הורה על תגבור הכוחות באפגניסטן ב-33,000 חיילים, הוצאו החיילים האחרונים בכוחות שסייעו במתקפה הגדולה על הטליבאן. בכך חזרה מצבת כוח האדם האמריקנית לעמוד על 68 אלף חיילים, כמו לפני שנתיים.

 

אובמה נחוש להמשיך בהוצאת הכוחות, למרות הבעיות. באסיפת בחירות בטמפה שבפלורידה, הבהיר הנשיא האמריקני כי הוא נחוש לבנות מחדש את ארה"ב, ולא מדינות אחרות. הוא הבטיח כי לאחר היציאה מעיראק, ארצות הברית תפנה את כוחותיה בזמן מאפגניסטן.

 

הנוכחות האמריקנית באפגניסטן הגיעה לשיאה בשנה שעברה, במהלכה פעלו במשך כמה חודשים 101 אלף חיילים במדינה. הכוחות הגדולים השתתפו במתקפה שנועדה להדוף את כוחות הטליבאן, ולאפשר לממשלה המקומית ולכוחות הביטחון האפגניים לבסס את שליטתם בשטח.

 

בצד פעילות צבאית מוצלחת, שידרו האמריקנים נכונות להיכנס למשא ומתן עם הטליבאן, בתקווה להגיע להסדר פוליטי בתוך אפגניסטן, שייאפשר לאמריקנים לעזוב את המדינה בלא חשש שהיא תחזור להיות בסיס פעולה של אל-קאעידה וגורמים מוסלמים קיצוניים נוספים.

 

ארצות הברית פלשה לאפגניסטן באוקטובר 2001, כחודש לאחר מתקפת הטרור של 11 בספטמבר. וושינגטון דרשה מהטליבאן להסגיר לידיה את מנהיג אל-קאעידה אוסמה בן-לאדן ולאחר שנענתה בשלילה יצאה למתקפה על אפגניסטן, כדי לשים קץ לאל-קאעידה ולתומכים בו, דהיינו הטליבאן.

 

בסיוע הפצצות אמריקניות ובריטיות מסיביות, התקדמו אנשי הברית הצפונית והשתלטו על כל הערים המרכזיות באפגניסטן. עד נובמבר נכבשו כל בסיסי הטליבאן, והחלו פעולות טיהור קרקעיות שמטרתן לחסל את שרידי ההתנגדות. כוח רב-לאומי הוצב באפגניסטן לשמירה על הסדר עד להקמת מערכת שלטון חדשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים אמריקנים נושאים חייל פצוע באפגניסטן
צילום: AFP
מומלצים