שתף קטע נבחר

חתונה - חגיגה שהיא גם תיק לא קטן. מדריך

את מי להזמין, של מי האירוע באמת ומה היתרונות של בופה לעומת הגשה אישית לשולחן? המדריך המלא לזוגות המתכננים חתונה ולמוזמנים אליה, שלא יענה לכם על השאלות אבל בהחלט יגרום לכם להרהר או לדחות את מועד החתונה לעד-לא-ידע

בשעה טובה החלטתם להתחתן. הודעתם על התאריך בפייסבוק וקיבלתם המון לייקים ותגובות מרגשות. חשבתם כמה מהם באמת שמחים בשמחתכם? יותר מכך, האם עבר לכם בראש מדוע ההיא וההוא לא עשו לכם לייק או הגיבו לבשורה המשמחת?

 

עוד בנושא:

עשו זאת בעצמכם: מדריך עיצוב לחתונה שלכם

12 דרכים להפיק חתונה במינימום הוצאות

10 תקלות שעלולות לקרות בזמן החתונה

 

ניוז פלאש - המחשבה על החתונה שלכם, מרגשת ככל שתהיה, עשויה להעיק על אחרים. בואו לא נלאה את עצמנו – חתונות הן ברוך לחלק מהמשפחה, מכרים רחוקים, מכרים מהעבודה ולא חסר. נכון שמדובר בערב אחד ולא מזיק של ארבע שעות, שמתוכנן בקפידה רבה בין שלושה לארבעה חודשים (לעיתים גם יותר), אבל לעיתים הוא לא פחות מכאב ראש מיותר ולא הכרחי.

 

 

הערכה גסה: חתונה ממוצעת מכילה בין 200 ל-500 איש, הכוללים אנשים רבים שבני הזוג כלל לא מכירים, ואנשים רבים שיגיעו מתוך תחושת חובה ולא מתוך רצון אמיתי לקחת חלק בשמחה.

 

כך במקרה של בן המשפחה שיגיע בכוח כי הוא מעוניין שבני הזוג ומשפחתם יגיעו בעתיד לאירוע שלו, מכרי עבודה שלא מתחשק להם להמציא תירוצים למחרת בבוקר, מכרים שלא נעים להם להגיד "לא" לכל הזמנה, ואני יכולה להמשיך עד מחר.

 

קראתי באחד הפורומים שכדאי להזמין אנשים שאתם מסוגלים לשבת איתם על כוס קפה בכל רגע נתון. לאור עצה זו לטעמי יש להזמין מכרים מהעבר שאתם יודעים בליבכם שישמחו לקבל את ההזמנה, ואם לא, יהיו מספיק כנים כדי לבשר לכם שאינם יכולים להגיע.

 

הקיץ של אביה

הפחד הכי גדול של זוגות ובעיקר של הכלות הפרנואידיות שבינינו, הוא שהמוזמנים יעשו מה שנקרא: "הקיץ של אביה". מצד שני, לגמרי ניתן להבין אותם. מרגע נתינת ההזמנה מסתמנת סיטואציה לא פשוטה עבור המוזמנים שציינתי לעיל. בעלי השמחה מאלצים אותם פשוטו כמשמעו לצאת מביתם לאחר יום עבודה קשה, בחורף או בשיא החום, להניע את רכבם ולנסוע שעה ממקום מגוריהם לטובת האירוע, ואפילו לא ציינתי את המתנה שהם מרגישים שמחובתם לתת.

 

עצתי לזוגות הבונים על האורחים בחתונתם שיכסו אותה - אל תעשו זאת! זה לא הוגן כלפיהם כלל. מדוע הם אשמים בהחלטתכם לפתוח את הערב בכנריות, להמשיך עם פעלולנים מהתקרה ולסיימו במופע של זמר מזרחי מפורסם? עזבו את זה שמדובר בטעם רע, יקר וחסר פרופורציה בעליל – המוזמנים שלכם לא אמורים לכסות לכם את החתונה, נקודה.

 

הם כן יכולים לעזור לכם להתחיל את חייכם המשותפים העתידיים. כך תוכלו להעריך את הכסף באמת ולא תסננו לאחר האירוע הערות נבזיות כמו: "איזה קמצנים", או "אנחנו נתנו להם יותר" וכולי. המלצה שלי, תכננו את האירוע בחוכמה, ואל תיקחו את מתנת האורחים בתור זו שתגאל אתכם מהמינוס הגדול. אם כבר ובמידה ומקבלים – יש לסמוך אך ורק על מתנת ההורים. כך תדעו מראש מה היכולות הכלכליות שלכם ותערכו בהתאם, במקום לקפוץ מעל הפופיק.

 

350?! אפילו הדודה הענייה הביאה יותר. איך הוא לא מתבייש (צילום: index open) (צילום: index open)
350?! אפילו הדודה הענייה הביאה יותר. איך הוא לא מתבייש(צילום: index open)

 

אירוע שלהם או שלנו?

לאחר חיפושים מרובים מצאתם את הגן שבו חלמתם להתחתן. השלב הבא הוא הבאת ההורים לאישור הגן, בתקווה שכל הצדדים יהיו מרוצים. מרגע זה ואילך, חשוב שתפנימו כי האירוע לא שייך רק לכם. כדאי שההורים יביעו התרשמות ראשונית ודעה על המקום – יש להם יותר ניסיון, ולפחות חצי מהמוזמנים בכלל יגיעו בגללם.

 

מה עדיף: בופה או הגשה אישית?

אחת הדילמות הנפוצות ביותר בין בני זוג והמשפחות שלהם, היא ההתעסקות באופי האירוע שהוא כאמור – אופי הגשת המנות. האם האירוע שלנו יעטה אופי של בופה ("מזנונים", המינוח מוזיל את השיטה לטעמי), או הגשה ("אמריקן סרוויס", כי מה שטוב לאובמה טוב גם לנו). אני אציין כאן את היתרונות והחסרונות של כל שיטה בקצרה, ותחליטו אתם.

 

בופה – הצעירים לרוב יעדיפו חתונה מסוג זה, כיוון שיש יותר זמן לריקודים, האוכל מרוכז בבת אחת, אין הגבלה בכמות האוכל, אורח יכול למלא לעצמו צלחת גדושה נוספת והמבחר ללא ספק גדול יותר. עם זאת, יש לזכור שבעדות מסוימות אירוע מסוג זה הוא בגדר בלתי נסבל ולא ראוי, למרות שבינינו, האוכל מתערבב בדיוק באותו האופן.

 

הגשה – המבוגרים או בעלי תפיסה מסורתית יותר, יעדיפו חתונה מסוג זה, בה האורח מקבל את המנה שבחר ישירות לשולחן. באופן זה, מבוגרים המתקשים בהליכה יקבלו לשולחן את המנה ולא יאלצו לקום עבורה, וניתנת לבני משפחה הזדמנות תכופה יותר לשוחח האחד עם השני. עם זאת, צורת ההגשה מאריכה את משך החתונה, וכוללת מגוון מצומצם יותר של מזון ופגיעה ברצף של הריקודים, שהצעירים כל כך אוהבים.

 

אין ספק שמדובר באירוע בעל נופך רשמי ומכובד יותר. בסוג אירוע שכזה יש לשים דגש כפול על רמת האוכל והשירות, כיוון שיש לאורחים יותר זמן לרכל עליו במהלך המנה הראשונה, הביניים והעיקרית. לדעתי, על מנת לקבוע את אופי האירוע יש להתחשב בנסיבות בהן הוא מתרחש: אם באמצע או בסוף השבוע, באיזו עונה – חורף או קיץ? מאיזו תרבות או מוצא מגיעים המוזמנים, וכמובן - כמה מוזמנים עתידים להגיע לחתונה.

 

לכל סגנון יש קסם משלו. קייטרינג בסגנון בופה (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
לכל סגנון יש קסם משלו. קייטרינג בסגנון בופה(צילום: דודו אזולאי)

 

אימא שלי טוענת כי "העולם שייך לצעירים" ולכן הזוג צריך להחליט על אופי האירוע. אני בדעה קצת שונה ממנה ובכל זאת - אין תשובה אחת נכונה. נסו להגיע לעמק השווה עם המשפחה ותאלתרו יחד רעיונות יצירתיים אחרים. ניתן למצוא פשרות הולמות בין שתי השיטות, למשל - הנחת סלטים על השולחן והגשת העיקריות במרוכז או ציוות מלצרים לשולחנות מסומנים מראש. לזוג המתחתן, חשוב לזכור שמדובר בערב אחד שעובר בהינד עפעף אבל הרושם שאחרי האירוע חשוב לעוד אנשים מלבדכם, לכן כדאי שכולם יהיו מרוצים בסופו של דבר.

 

אישורי הגעה יחסכו לכם כסף

התחלתם לסדר את השולחנות לקראת האירוע וגיליתם שדודה מלכה ודודה חיה הבריזו כשעתיים לפני האירוע? מדכא ממש. קשה לי לתת עצה לסיטואציה מסוג זה כיוון שטרם הגעתי לניסיון פתירתה. עם זאת, נראה לי שאצליח לפתור את העניין בכמה מובנים על פי עצות הסובבות אותי: ראשית, יש לדאוג כי חברים שאתם סומכים עליהם או אפילו חברה שתשכרו שירותיה, יעשו עבורכם את אישורי ההגעה מבעוד מועד.

 

הטעות הגדולה ביותר היא שליחת ההורים לוודא הגעתם של בני משפחה וחברים דרך הטלפון. סביר להניח שרובם לא ירצו להתחייב בפניהם, ויגידו את המילה הזו, שלעד תשתמע לשתי פנים – "אולי". אני ממליצה שלא להקל ראש בעניין הזה וכן להשקיע מחשבה וזמן, כיוון שתוכלו לחסוך כסף רב אם תדעו, כמעט במדויק, את המנות שעליהן אתם עומדים לשלם. כפי שציינתי קודם לכן – אין לתלות תקוות בכיסוי המנות דרך מתנות האורחים.

 

דבר נוסף שהפנמתי מניסיוני האישי – קחו ריזיקה כי 20%-30% מהמוזמנים לא יגיעו לחתונתכם מטעמים שונים, ונסו להתחייב לאולם על מינימום מנות. אם יש לכם 300 מוזמנים, קחו בחשבון שרק 230-250 לערך יגיעו מתוכם. כלומר – סכמו על פחות מנות ממה שאתם מזמינים בפועל, והגיעו להסדר של מינימום מנות - פלוס חמישים מנות מוזלות יותר, במקרה שמגיעים יותר ממה שסיכמתם.

 

ומוזמנים יקרים, יעזור מאד אם תודיעו מראש אם הנכם מגיעים לאירוע או לא. תשובות כמו "אולי" לרוב מעידות על "לא", אבל תמיד יש את אלו שמפתיעים ולבסוף מגיעים. אם הזמינו אתכם בני הזוג והוריהם זה לא בכדי – הם רוצים שתחגגו איתם בשמחה, ואם לא מסתדר לכם - הכי נכון יהיה להודיע להם מראש כי אינכם מתכוונים להגיע.

 

צאו מנקודת הנחה שלא כולם יגיעו. אורחים בחתונה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צאו מנקודת הנחה שלא כולם יגיעו. אורחים בחתונה(צילום: shutterstock)

 

הוצאות החתונה – אפשר גם אחרת

שמעתי כבר סיפורים על זוגות רבים שיצאו מופסדים בערב חתונתם, ואני שואלת את עצמי – למה לעזאזל? בימים של שפל כלכלי וקושי יומיומי לחיות עקב שחיקת מחירים – לא חראם על הכסף? אני מבינה שמדובר בערב שלכם – שום סטטוס בפייסבוק לא יכול עליכם בערב הזה, אתם מקור תשומת לב ממש כמו קייט מידלטון והנסיך וויליאם בחתונה המלכותית, ואף אחד מלבדכם לא מתחתן ביום הזה (שקר גס) אבל עדיין, קבלו קצת פרופורציה.

 

הדבר הכי חשוב במהלך תכנון החתונה, הוא לרדת לקרקע ולהכיר בסטטוס הכלכלי שלכם. ברגע שעשיתם זאת, ואפילו אם אתם האמידים ביותר לטעמכם, השקיעו את מירב המאמצים בתכנון הערב בצורה נכונה ושקולה. לבעלי סטטוס כלכלי ממוצע ומטה, התעקשו על הורדת המחירים האסטרונומיים עם בעלי המקום – אין שום סיבה לשלם על תאורה והגברה מעל 6000 שקלים, או לתת למעצב האולם לשכנע אתכם ששנדלירים בכל שולחן זה פריט חובה, ולחייב אתכם מעל 7000 שקלים.

 

תחסכו בפרטים השטחיים, ותשקיעו בחשובים. וודאו למשל כיצד משלמים למלצרים את השכר והטיפים, ואפילו תתעקשו לתת להם בעצמכם את הטיפ. תשכילו אם תדברו עימם טרם האירוע כדאי שידעו שאתם מעריכים את עבודתם ושהם אינם שקופים, וזכרו – הם המראה לאירוע שלכם.

 

התעקשו על עריכת ארוחת טעימות זמן רב לפני האירוע, כדי שיתאפשר לכם להחליט אם מתאים לכם או לא. בכל החתונות הרבות שהייתי, טעם האוכל היה אותו הדבר ומסקנתי היא אחת - אם אתם מאלו המבלים יותר על הרחבה בחתונות מאשר אוכלים בהן אז הרווחתם. בכל מקרה, חשוב מאוד להעיף מבט לפני שהאורחים מגיעים במטבח של המקום ולראות שהכל כראות עיניכם ואף להעיר במידה שצריך.

 

 

מוכרחים להיות שמח

ואחרי כל אלו, זכרו שעם השנדליר ובלעדיו, עם צלם המגנטים ובלעדיו, עם הזמר המזרחי הנוכח במסיבה או המושמע דרך הרמקול – מה שחשוב זה האנרגיות שבני הזוג מביאים לאירוע, ורצוי שיהיו חיוביות מאוד.

 

אף אחד מאיתנו לא המציא את הגלגל וכל חתונה מנוהלת פחות או יותר באותה הרוטינה: איפור, שיער, צילומים, חתן מגיע, פרחים, כלה יוצאת מוילון, התרגשות, דמעה נוזלת, צילומי חוץ חתן וכלה, קבלת פנים, טקס, אוכל, ריקודים, סרטון מצחיק, קינוחים ויאללה הביתה.

 

אם תתעצבו ביום החתונה – האורחים ירגישו בזה, לא ייהנו וכך תיראה חתונתכם. אם תשמחו בחתונה ולא תתעסקו בפרטים השוליים, אלא תבואו ליהנות באמת – האורחים, ללא צל של ספק יסחפו אחריכם. ולעולם שפוי יותר אאחל לכל הזוגות (וגם לי), בהצלחה!

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

הכותבת עורכת תוכן באתר "חתונה אזרחית בחו"ל" ומתכננת חתונה בזמנה הפנוי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
זה היום שלכם. אל תשכחו ליהנות ממנו
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים