שתף קטע נבחר

לקראת עימות: אובמה ורומני מחזרים

נשיא ארה"ב הגיע לדנבר, שם ייערך העימות הראשן בינו לבין יריבו הרפובליקני. בדרך עצר אובמה לתמונה בסכר הובר העצום, כדי להדגים את יכולות הממשל, ואילו רומני עצר לבוריטו במזללה מכסיקנית, כדי להתחבב על ההיספאנים. ומה מייעצות הנשים?

אובמה יפתח, רומני יסגור, נושאי פנים בלבד ועשרות מיליוני צופים. כך יתנהל המפגש הראשון "ראש בראש" בין ברק אובמה למיט רומני הלילה (יום ה') שיועבר בשידור חי ב-ynet. אובמה, שהגיע הערב לדנבר, שם ייערך העימות, ורומני, שהגיע לאזור כבר אתמול, עושים הכנות אחרונות לקראת העימות שיחל בשלוש לפנות בוקר (שעון ישראל). הם מנצלים את הזמן ל"פוטו אופ" – הזדמנויות לצילומים שיקדמו את מסע הבחירות שלהם.

 

האולם כבר מוכן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האולם כבר מוכן(צילום: AFP)

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

ידיעות נוספות מהמירוץ לבית הלבן:

איפה עומדים המועמדים בנושאים הבוערים?

רומני מצמצם הפער, אבל לא במדיות המפתח

מישל אובמה אופה ניצחון

אן רומני חשפה את הסוד שמחזק את בעלה

 

אובמה ערך אימונים אחרונים עם עוזריו בנוואדה והגיע היום לאולם באוניברסיטת דנבר כדי להתרגל לבמה ולאווירה במקום. את הזמן הפנוי מהכנות הקדישו שני המועמדים לקמפיין. אובמה ביקר בפעם הראשונה בחייו בסכר הובר הענקי, כדי להמחיש במראה עיניים לציבור האמריקני שמיזמים לאומיים מסוג זה יכולים להתממש רק במימון ציבורי של הממשל הפדרלי.

 

אובמה מגיע לדנבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה מגיע לדנבר(צילום: AFP)
 

אובמה בסכר הובר העצום (צילום: AP) (צילום: AP)
אובמה בסכר הובר העצום(צילום: AP)


רומני, שצריך לחזר אחרי הקול ההיספאני שברובו מצביע לאובמה, דאג להיכנס לאכול במזללה מכסיקנית עממית, "צ'יפוטלה". הוא הזמין בוריטו כדי להפגין עממיות, גם כלפי ההיספאנים וגם כלפי

אלה הטוענים כי המיליונר מנותק ממצבו של מעמד הביניים.

 

העימות הראשון יוקדש לנושאי פנים בלבד וינחה אותו המנחה הוותיק ג'ים לרר. בהטלת מטבע נקבע שרומני יהיה הדובר האחרון ואילו אובמה יפתח את האירוע. לרר ישאל את השניים שאלה וכל אחד יענה עליה במשך שתי דקות קודם כל. משם ימשיך הדיון ללא מגבלות זמן על הדוברים, ולרר יהיה אחראי למנוע מהם לגלוש לנאומים אינסופיים. העימות כולו יימשך 90 דקות.

 

הנשים מסכימות בנקודה אחת

לקראת האירוע התפרסם הערב סקר אחרון של רשת NBC והעיתון "וול סטריט ג'ורנל", החוזר על ממצאים מסקרים אחרים שלפיהם רומני צמצם את הפער בינו לבין אובמה לשלושה אחוזים בלבד בקרב המשתתפים שהעידו כי הם עתידים להצביע. בין סך הרשומים להצביע הפער לטובת אובמה עומד על שבעה אחוזים, אבל רבים מהם, בעיקר היספאנים, אינם מתכוונים להגיע לקלפיות. האתגר של מטה אובמה הוא לגרום לאותם תומכים פוטנציאליים להגיע לקלפיות.

 

רומני בעצרת בקולורדו (צילום: AP) (צילום: AP)
רומני בעצרת בקולורדו(צילום: AP)

תומך רומני בדנבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תומך רומני בדנבר(צילום: AFP)

הסקרים מצביעים על כך ששיעור המתלבטים הצטמצם מאוד וכי הנשיא אובמה התקרב ל-49-50 אחוזי תמיכה. רומני מתחזק בסקרים לאחר "ספטמבר השחור" שלו, והלילה תהיה לו הזדמנות להרשים עשרות מיליוני צופים. העימותים הבאים ייערכו ב-16 באוקטובר וב-22 באוקטובר.

 

בינתיים נשמע קולן של נשות המועמדים, שגם הן במידה רבה עומדות למבחן האומה. בראיון ל-CNN סיפרה אן רומני כי בכל פעם שבעלה משתתף בעימות, הוא נוהג לחלוק כבוד לאדם מאוד חשוב בחייו, אביו ג'ורג' רומני, מושל מישיגן לשעבר. "ברגע שהוא עולה על הבמה, הוא מניח את שעונו על הדוכן ואז כותב 'אבא' על פיסת נייר". מישל אובמה סיפרה לרשת האמריקנית כי היא "מתוחה מאוד" לפני עימותים. "אני כמו אמא שצופה בילד שלה מתעמל על הקורה. אני מנסה פשוט להיות שם ולמחוק כל הבעת פנים".

 

 

רומני סיפרה כי בעלה נוהג להביט בקהל ולחפש אותה. "הוא חייב למצוא אותי.

הוא פשוט צריך את הקשר הזה וכמעט אחרי כל תשובה שהוא מעניק, הוא ימצא אותי בקהל כדי לקבל ממני אישור, 'הייתי טוב? זה היה בסדר?'". ואילו אובמה אמרה כי בעלה לא זקוק לעצות ממנה. שתי הנשים הסכימו בנקודה אחת – שתיהן אמרו כי הן מייעצות לבעליהן "פשוט להיות עצמם". הראיונות המלאים איתן ישודרו לפני העימות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חולצות שנמכרות בדנבר ועליהן תמונות המועמדים
צילום: AFP
מומלצים