שתף קטע נבחר

צילום: AFP

רומני לצד נתניהו: איראן קרובה מאי פעם לגרעין

המועמד הרפובליקני יישר קו עם עמדת ראש ממשלת ישראל ותקף את אובמה: "הוא הפריד בין ישראל לארה"ב. איראן קרובה מתמיד ליכולת של נשק גרעיני". הוא קרא גם להחריף את הסנקציות על טהרן ולחמש את המורדים בסוריה: "תקווה אינה אסטרטגיה". סקר גאלופ: אובמה איבד את היתרון

לקראת הסיבוב השני: מיט רומני, המועמד הרפובליקני לנשיאות ארצות הברית, קפץ הערב (יום ב') למים הסוערים של היחסים הבינלאומיים ושטח את משנתו בכל הקשור למתרחש בסוריה, איראן והמאבק העולמי בטרור. במקביל, סיפק למצביעים המתלבטים מטרה ברורה להטלת האשמה על הידרדרות היחסים בין ישראל לארצות הברית.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

לדברי רומני, "היחסים בין נשיא ארצות הברית לראש ממשלת ישראל, בת הברית הקרובה שלנו באיזור, סבלו מתיחות גדולה. הנשיא הצהיר בפירוש כי המטרה שלו היא להרחיק ולחדד  את הפער בין המדינות, והוא הצליח. זהו מצב מסוכן שפוגע בתהליך השלום במזרח התיכון ומקשיח את עמדות האויבים שלנו, במיוחד איראן. היא קרובה יותר מאי פעם ליכולת של נשק גרעיני, ומעולם לא הסבה סכנה גדולה יותר לידידותינו, בנות בריתינו ולנו, והיא לא מתנהגת כמי שארצות הברית מרתיעה אותה.

 

ימים ספורים לאחר שהכה את הנשיא המכהן, ברק אובמה, בעימות הראשון - שעסק בעיקר בנושאים כלכליים - קיווה רומני לטלטל עוד יותר את הקרב על הבית הלבן. "הגיע הזמן לשנות מסלול במזרח התיכון. אני יודע שהנשיא מקווה לבנות ברית בטוחות, חופשיות ומשגשגות יותר. אני שותף לתקווה הזו, אבל תקווה אינה אסטרטגיה", חבט רומני, תוך שהוא מותח ביקורת על התנהלותו של אובמה במזרח התיכון.

 

"הנשיא אוהב לומר שעת המלחמה בנסיגה, ואני רוצה להאמין לו בדיוק כמו כל אחד אחר, אבל כשאנו מביטים במזרח התיכון היום, איראן קרובה יותר מתמיד להשגת יכולת גרעינית, העימות בסוריה מאיים לערער את יציבות האזור וקיצונים אלימים ממשיכים בדרכם", הדגיש.

 

בנאום שנשא במכון הצבאי בוירג'יניה, התמקד רומני במזרח התיכון על בסיס עקרון "שלום מתוך כוח", אולם לא בידל עצמו

באופן משמעותי ממדיניות החוץ הנוכחית של אובמה. עם זאת, הוא הפגין נכונות להיות אקטיבי יותר באשר לנעשה בסוריה, והבטיח "לפעול יחד עם שותפינו לזהות את חברי האופוזיציה השותפים לערכינו, כדי להבטיח שהם יקבלו את הנשק הנדרש כדי להביס את הטנקים, המסוקים ומטוסי הקרב של אסד", כדבריו.

 

הכרזה זו, הגם שלא נבחנה במציאות, מהווה תשובה אמריקנית כמעט מיידית לביקורת שהוטחה בארצות הברית מאז שהחל העימות האלים בסוריה, לפיה האמריקנים מפגינים אדישות ולמעשה מונעים חימוש של כוחות המורדים במדינה. "איראן שולחת נשק לאסד כי היא יודעת שנפילתו תהיה תבוסה אסטרטגית עבורם", הצהיר רומני. "אנחנו היינו חייבים לעבוד בצורה נמרצת לא פחות עם השותפות הבינלאומיות שלנו ולתמוך בסורים רבים שרוצים לספק את התבוסה הזו - במקום לשבת בצד".

 

בנוסף, שב רומני ומתח ביקורת חריפה על התנהלות הממשל בנוגע למתקפת הטרור על הקונסוליה בבנגזי, שבה נרצחו ארבעה דיפלומטים ובהם השגריר, כריסטופר סטיבנס. "אסור לראות בהתקפות על אמריקה פעולות אקראיות. הן מבטאות מאבק גדול המתנהל ברחבי המזרח התיכון - אזור שמצוי כעת בעיצומו של מהפך עמוק. ההתקפה על הקונסוליה שלנו הייתה קרוב לוודאי עבודה של אותן כוחות שתקפו אותנו ב-11 בספטמבר 2001", הדגיש רומני.

 

המועמד הרפובליקני, שספג ביקורת על המהירות שבה רתם את ההתקפה לצרכים פוליטיים, הוסיף כי "אי אפשר להאשים את האירוע בווידאו המתועב שהעליב את האיסלאם, למרות מאמצי הממשל לשכנע אותנו בזה במשך זמן רב. כפי שהממשל הודה לבסוף, ההתקפות הללו היו התקפות מכונות של טרוריסטים".

 

הסקר האמריקני האחרון של חברת "גאלופ", שהתפרסם היום בארצות הברית, מצביע על סגירת הפער הקטן שהפריד בין אובמה לרומני עד כה. על פיו, שני המועמדים נהנים מ-47% תמיכה בקרב מצביעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיט רומני, היום בווירג'יניה
צילום: AP
ברק אובמה
צילום: EPA
מומלצים