שתף קטע נבחר

מחאה בצרפת: "משבר עמוק בגלל מדיניות גרועה"

45 אלף פועלים לפחות הפגינו ברחבי צרפת במחאה על המצוקה הכלכלית במדינה ועל האבטלה, שהגיעה לשיא של 13 שנים. בפריז ערכו מצעד המוני, וטענו כי דבר לא השתנה תחת הנהגת הולנד. "זוהי אזהרה ראשונה לממשלה", איימו

עשרות אלפי בני אדם הפגינו אתמול (יום ג') בפריז ובערים נוספות בצרפת במחאה על המצוקה הכלכלית ועל מחסור במקומות עבודה. לאחר ההפגנות נערך מצעד רב משתתפים בפריז. המשטרה מעריכה כי מספר המשתתפים עמד על 45 אלף, ואילו איגוד הפועלים CGT, שארגן את המחאה, מעריך כי מספרם היה כפול מזה.

 

 

זוהי ההפגנה הארצית הראשונה במדינה מאז תחילת כהונתו של הנשיא הסוציאליסטי פרנסואה הולנד במאי. להערכת המשטרה, 11 אלף בני אדם הפגינו בבירה, ולהערכת האיגוד – הפגינו לא פחות מ-25 אלף. עשרות אלפי בני אדם נוספים הפגינו בערים המרכזיות - ליון, טולוז, בורדו ומרסיי. הפגנות נערכו גם בערים קטנות יותר. 

 

המשטרה ריססה גז מדמיע לעבר המפגינים לאחר שאלף עובדי מפעל פז'ו שנסגר ניסו לעבור דרך שורת המאבטחים סביב תצוגת מכוניות בפריז. חלק מהמפגינים השליכו ביצים וקמח לעבר השוטרים.

 

ניסיונות לפזר את המפגינים בצרפת        (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ניסיונות לפזר את המפגינים בצרפת (צילום: EPA)

פועלי צרפת מפגינים        (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פועלי צרפת מפגינים (צילום: EPA)

השוטרים ערוכים מול המפגינים בפריז           (צילום: EPA) (צילום: EPA)
השוטרים ערוכים מול המפגינים בפריז (צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

את ההפגנה על שלל מוקדיה ארגן איגוד הפועלים CGT, אחד משני איגודי הפועלים הגדולים בצרפת. ראש איגוד CGT ברנרד תיבו, שקרא בתחילת השנה להדיח את הנשיא הקודם ניקולא סרקוזי, אמר כעת כי דבר לא השתנה תחת הנהגתו של הולנד. "אנחנו עמוק בתוך המשבר בגלל מדיניות גרועה, פשוט מאוד. אם רוב העובדים הצביעו להולנד, זה כי הם רצו שינוי במדיניות החברתית והכלכלית", אמר. בכירה בארגון במרסיי, מירל צ'סה אמרה "זוהי בפירוש אזהרה ראשונה לממשלה".

 

איגוד CGT אמר כי קיצוץ ההוצאות שמיושם ברחבי אירופה הוא "הנוסחה הגרועה ביותר". באיגוד הסבירו: "פועלים בכל אירופה מתאחדים כדי להשמיע את התנגדותם למדיניות הצנע הזאת". בארגון מעריכים שמחצית מהפועלים בצרפת מרוויחים פחות מ-1,900 דולר לחודש.

 

האבטלה בצרפת הגיעה לשיאה השנה לראשונה מאז 1999, והצמיחה הכלכלית במדינה נעצרה. האבטלה עומדת על 10%, ובמדינה יש יותר משלושה מיליון מובטלים לראשונה זה 13 שנים. לפי סקר שפורסם בשבוע שעבר, התמיכה בהולנד ירדה מ-47% בספטמבר ל-41%.

 

אתמול הגיעה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל לביקור ראשון ביוון מאז פרוץ משבר החוב ב-2009. בשדה התעופה היא התקבלה בטקס ממלכתי ובשטיח אדום, אולם אלפי בני אדם ברחובות הפגינו בזעם על צעדי הצנע בעידודה. הם קראו "מרקל החוצה, יוון היא לא מושבה של גרמניה" והשליכו חפצים לעבר מכוניתה.

 

לפני שלושה ימים הפגינו 60 אלף בני אדם במדריד ואלפים נוספים הפגינו ברחבי ספרד נגד צעדי הצנע במדינה. בחודשים האחרונים הפגינו מאות אלפים במדינה, שבה עומד אחוז האבטלה על 25. ארגוני עובדים מאיימים כי יקיימו שביתה כללית אם הממשלה לא תערוך משאל עם בנושא הקיצוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הפועלים בצרפת
צילום: EPA
מומלצים