שתף קטע נבחר

מה לומד מי שהוציא 795 בפסיכומטרי?

חמזה מוראד, בן 18 מהכפר בועיינה נוג'ידאת בצפון הארץ החל היום את לימודי הרפואה באוניברסיטה העברית: "לא הפסקתי לנסות והמשכתי להתאמן". לפני תחילת הלימודים נפגש נשיא האוניברסיטה, פרופסור מנחם בן-ששון, עם מורד ועם הסטודנטית הצעירה ביותר באוניברסיטה - יונת שכטר, בת 17

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם בן-ששון, נפגש היום (א') עם הסטודנטית הצעירה ביותר ועם שיאן הפסיכומטרי שהחלו את שנת הלימודים בפקולטה לרפואה אוניברסיטה העברית.

 

  • רצים לתואר: מאות אלפי סטודנטים שבים לכיתות

 

חמזה מוראד, בן 18 מהכפר בועיינה נוג'ידאת בצפון הארץ, מתהדר בתואר מכובד במיוחד: הסטודנט עם ציון הפסיכומטרי הגבוה ביותר שמתחיל השנה את לימודיו באוניברסיטה. מוראד, שקיבל 795 בפסיכומטרי מתחיל השבוע את שנה א' בפקולטה לרפואה בקמפוס עין כרם.

 

פרופ' מנחם בן-ששון עם חמזה מוראד ויונת שכטר ()
פרופ' מנחם בן-ששון עם חמזה מוראד ויונת שכטר

 

"הבחירה בלימודי רפואה נובעת מהרבה סיבות, רציתי באורח החיים הזה, לעזור לאנשים ולאתגר את עצמי". האהבה למקצוע היא תורשתית במשפחת מוראד: אמו רופאת ילדים, אחותו הגדולה לומדת רפואת שיניים ואחיו הגדול לומד רוקחות. לחמזה אח נוסף בתיכון, ואביו מהנדס בניין.

 

את ההישג המרשים של ציונו הוא מסביר בעבודה קשה: "לא הפסקתי לנסות והמשכתי להתאמן עוד ועוד, בלי להתייאש, עד שהגעתי לציון הזה. בעיני ההצטיינות נועדה לאנשים שיבקשו אותה: תאמין שאתה יכול להגיע להישגים האלו, ואז ההצטיינות תבוא לבד".

 

נשיא האוניברסיטה אמר לחמזה כי יש ציפיות גבוהות ממנו עכשיו ושאל אותו מדוע הוא בחר ללמוד דוקא פה כאשר ודאי היה יכול לבחור כל אוניברסיטה. חמזה ענה כי האוניברסיטה היא סמל: "האוניברסיטה היא במקום 53 בעולם ואני מגיע עם ציפיות שהיא תמשיך לעלות בדירוג העולמי".

 

"אני לא מפחד מעבודה קשה. בסיום העבודה הקשה יש סיפוק אדיר וזה גם מה שאני רוצה להשיג כאן בלימודים", ציין חמזה.

 

יונת שכטר, בת 17 מראשון לציון, תתחיל את המסלול הצבאי לרפואה ''צמרת'' באוניברסיטה העברית. במסגרת המסלול תלמד שכטר יחד עם חבריה קורסים מיוחדים כגון פיזיולוגיה צבאית, אתיקה צבאית, ניהול מצבי משבר, רפואת חירום, פיתוח מנהיגות ועוד. שכטר, שקפצה כיתה בתיכון, התעקשה להקדים את גיוסה למרות שלא מלאו לה 18 שנים, והיא מתחילה השבוע שבע שנות לימוד באוניברסיטה העברית, ולאחריהן עוד חמש שנים בצה"ל. "תמיד רציתי להיות רופאה, וגיליתי שהמסלול "צמרת" הוא מה שמתאים לי", אומרת שכטר.

 

23 אלף סטודנטים

קרוב ל-23 אלף סטודנטים יחלו את לימודיהם באוניברסיטה העברית, בהם 11,350 לתואר בוגר, 6,900 לתואר מוסמך ו-2,500 לתואר דוקטור. בביה''ס לתלמידי חו''ל ע''ש רוטברג ילמדו השנה כאלפיים סטודנטים זרים שיגיעו מכ-70 מדינות, בהן טוגו, ניו זילנד, בנין וברונדי.

 

בין התחומים המבוקשים ביותר (שמספר הנרשמים אֲליהם לשנה א' הוא הגבוה ביותר): רפואה (1,230), משפטים (1,000) כלכלה (890) ורפואת שיניים (880).

 

רפואה ורפואת שיניים היו גם בין התחומים אליהם הכי קשה להתקבל השנה – פחות מ-10% מהמבקשים להתקבל לתחומים אלו התקבלו. תחומים נוספים שרק אחוז קטן מהמועמדים התקבל אליהם הם תוכנית המצוינות של מדעי התרופות, פסיכו ביולוגיה, ריפוי בעיסוק, רוקחות ותכנית אמירים כלל אוניברסיטאית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
פתיחת שנת הלימודים באוניברסיטה העברית
צילום: גיל יוחנן
מבחן פסיכומטרי
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים