שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סופשבוע של יין: פסטיבל מטה יהודה
    הרי יהודה הוא אחד המסקרנים והמשובחים שבאזורי היין בישראל, עם אינספור יקבים גדולים וקטנים. ליבי שפרלינג ורועי ירושלמי ממליצים לכם לבוא ולבקר את היקבים שבסביבה בסוף השבוע הקרוב ויש גם המלצות ליין הגרוזיני-ישראלי הראשון, יינות זניים משובחים ואפילו יין בוטיק בפחות מ-50 שקלים

    פסטיבל מטה יהודה הוא אחד מאירועי היין המוצלחים בישראל. הוא מתקיים בזמן הכי נעים בשנה באחד האזורים היפים בארץ ומזמין, בלי לעשות יותר מדי פוזות, את חובבי היין לטבול בשלווה מנצחת שברקע נוף גבעות מוריקות, שורות גפנים שגדלות בכרמים נאים וגתות עתיקות וחדשות.

     

    עוד יין ואלכוהול בערוץ האוכל:

    רגל מעץ: הכל על רום

    רוזה אהובה שלי: יינות ורודים ומומלצים

    פורט על הנימים: הכל על פורט ויין מחוזק

     

    למרבה השמחה ומשנה לשנה, פסטיבל היין הולך ומשתכלל; יקבים נוספים למניין ומארחים במהלכו מבקרים סקרנים וגם הפעילויות סביב הפסטיבל רבות ומגוונות - הושט היד וגע בן.

     

    השנה משתתפים בפסטיבל מרבית יקבי האזור. את חלקם המבוססים והמוכרים אתם ודאי מכירים: טפרברג, שורק, סוסון-ים, ברבדו, פלם, יקב יפו, מוני, עמק האלה וצרעה, למשל. אחרים, בוטיקיים, מחכים שתכירו אותם ובין השמות ניתן למנות את צפרירים, קדמא (שמשיק השנה את יינותיו המסקרנים שהתיישנו בכדי חרס, ר' בהמשך) , כץ, נחשון, קטלב והרשימה עוד ארוכה.

     

    עכשיו, בסתיו, יפה שם במיוחד. מטה יהודה (באדיבות קק"ל)
    עכשיו, בסתיו, יפה שם במיוחד. מטה יהודה(באדיבות קק"ל)

     

    טיפ מאיתנו למי שמגיע ומעוניין בביקור יסודי יותר: בואו לסיורים המודרכים שיתקיימו בימי שישי של ה- 26.10, 2.11 ו- 9.11, שייצאו באוטובוס ממתחם "ביג" שבבית שמש ויבקרו ב-3 יקבים לפחות. שווה ומרחיב דעת.

     

    ועוד משהו: מי שלא יוכל בלי הצצה אל מבשלות הבירה של האזור, מומלץ לו לבקר באביר האלה, מבשלת שריגים ואצל גל'ס. לא קל להתאפק אבל היי, לפחות אפשר לקחת הביתה בקבוקים סגורים.

     

    לרגל הפסטיבל, אספנו בעבורכם 8 המלצות שוות ליקבים ויינות באיזור. חלק מהיינות זמינים בחנויות היין ברחבי הארץ ואחרים מוצעים למכירה רק ביקב. חפשו, מצאו ולא תתאכזבו:

     

    בר גיורא 2010: מורבדר

    היינן שלמה אביטן היה דבוראי עד לפני תריסר שנים, אז החליט לעשות הסבה ליין. בימים אלו ובשקט-בשקט, היקב שלו, "בר גיורא", חוגג עשור של פעילות בעמק האלה. מייצרים כאן רק יינות אדומים ובמספר מצומצם - 5,000 בקבוקים בשנה שרובם מיוצאים למלונות יוקרה ומסעדות בשוויץ.

     

    אם אתם מגיעים לעמק בסוף השבוע, כדאי לבקר את אביטן ולטעום כאן את היין הזני שמיוצר מענבי מורבדר. זהו זן ענבים מפונק שדורש השקעה מבוצריו אך בסופו של דבר וכמו שמוכיח היין הנהדר הזה - המאמץ משתלם.

     

     (צילום: אביאל שניידר)
    (צילום: אביאל שניידר)

     

    היין יושן שנה וחצי בחביות חדשות שמקורן בצרפת. חביות עץ מעדנות את טעמי היין באופן כללי וככל שהחבית חדשה יותר - כך טעם העץ מודגש יותר ביין. למקור החבית יש גם משמעות, שכן חביות העץ הצרפתי מעניקות ליין טעם חגיגי ביחס לאלו שמקורן בארה"ב, למשל.

     

    אחרי כל התהליך הזה, התקבל יין אלגנטי שכמו שסבתא של אחד מאיתנו אוהבת לומר "ממש מחליק בגרון". הטעם המודגש של העץ מבטיח שחובבי הז'אנר יתמוגגו. רק 700 בקבוקים מבוקבקים מהיין הזה, ולמי שמצליח לשים עליו יד כדאי לשקול להצטייד בשישייה, מה שמוריד את מחיר הבקבוק באופן משמעותי למדי.

     

    98 שקלים לבקבוק, 480 שקלים לארגז של 6. פרטים נוספים בטלפון: 052-8777318.

     

    קדמא: סנג'ובזה 2010

    יקב חדש-דנדש, שמוציא לשוק את יינותיו המסקרנים לראשונה בימים אלו. הייחוד של יינות היקב הוא בתהליך התסיסה היחודי שלהם, שמתקיים בכדי חרס גיאורגיים, מה שמקנה יין שהוא קצת מפה וקצת משם.

     

    מאחורי היוזמה המרתקת עומדת לינה סלוצקין, שהקימה את היקב לפני שנתיים ואחרי קריירה ארוכה בהיי-טק. "קדמא" משלב בין מקורותיה הגיאורגיים מחד ובין מסורת הפקת היין העתיקה של האזור מאידך - תסיסה ממושכת בכדי חרס. לדברי סלוצקין, השימוש בכדי החרס מקטין למינימום את השימוש בתוספים כימיים. תהליך התסיסה הארוך מתון יותר מזה המודרני ובמהלכו משתחררת יותר ארומה טבעית מה שיוצר - כמתבקש מיין עם רקע גיאורגי - תוצר פירותי באופן עוצמתי, יין מרוכך יותר ופחות עשבוני, עפיץ ומריר. 

     

     (צילום: לינה סלוצקין)
    (צילום: לינה סלוצקין)

     

    הסנג'ובזה, יין זני שלענביו שימוש רב בטוסקנה, הוא המסקרן מבין היינות שבסדרת הבכורה של היקב (למרות שבהיצע יש גם יין בסגנון פורט, אותו עוד לא יצא לנו עדיין - עדיין! - לטעום).

     

    בשנת הבציר של הענבים האלו, 2010, שרר בחלק גדול מהזמן חמסין, מה שניפק ענבים בצבע עז. טעמו של היין גם הוא עז ויוצא דופן. מי שאוהב יינות סמיכים - זה היין שלו; פירותי מאד, אלכוהולי למדי (14.5%), יבש מחד אך מתוק באופן מודגש בטעמו, מהסוג שמתלבש בול על ארוחות גדולות (נניח, עם המשפחה בשישי בערב).

     

    את היין אפשר לקנות כרגע ביקב בלבד במחיר של 105 שקלים לבקבוק, ו-550 שקלים לשישייה. פרטים נוספים בטלפון: 054-9195156

     

    קלע דוד לבן 2007

    הקולומבאר הוא זן ענבים פשוט, שלא לומר פושט, שסובל מיחסי ציבור גרועים למדי. אבל כשמגיעה יד אמונה, הוא מצליח להתרומם מעל לפאסון המשמים ולענגע גם ציניקנים מושבעים.

     

    "יקב קלע דוד" מייצר כ-7000 בקבוקים בשנה, אותם ניתן לרכוש ביקב עצמו, הנמצא בכניסה לגבעת ישעיהו. היין הלבן כאן מיוצר מיוצר מענבי קולומבר, שנהנים מחיזוק של ענבים מזן אמרלד ריזלינג ובהשראה איטלקית. הוא מתוק במידה, נגיש בטעמו, לא התיישן בחבית ובעיקר - זול להחריד. שווה להעמיס שישייה בדרך הביתה? בהחלט.

     

    40 שקלים. היין נמכר רק ביקב. פרטים נוספים בטלפון: 052-7250905

     

     (צילום: ששת שצ)
    (צילום: ששת שצ)

     

    יקב יפו: מרלו סירה 2009
    בלנד של ענבים מזן מרלו מאזור עמק האלה וענבים מזן סירה שמקורם באזור שורש. היין התיישן 13 חודשים והתוצאה היא ייין ים תיכוני במובהק, כיפי מצד אחד, אבל גם אלגנטי למדי מצד שני, מה שבא לידי ביטוי בסיומת הרכה. יופי של יין, לפתוח שעה לפני ולשתות בכוסות רחבות ולאט. 110 שקלים.

     

     (צילום: יקב יפו)
    (צילום: יקב יפו)

     

     

    שורק : סירה כרם ספסופה 2010
    היינות של שורק נהדרים אבל זה הילד מרגש באופן מיוחד. סדרה קטנה של 530 בקבוקים ושל יין פראי ומתובל, אפוף ניחוח סיגליות וגם ירקרקות נעימה. החומציות של היין שומרת אותו רענן על אף שלל עוצמותיו. יש לפתוח אותו לפחות שעתיים לפני האוכל כדי ליהנות ממנו באופן אידאלי. 110 שקלים.

     

     (צילום: ענבר חוטר ישי)
    (צילום: ענבר חוטר ישי)

     

    יקב עמק האלה : מרלו 2007

    יין עשיר וסמיך, מופלא ממש. מתנה נהדרת לכל מי שחושב שטעם כבר הכל. 14% קברנה סוביניון נותנים פה ריכוך ועומק, 15 חודשים בחביות עץ אלון הופכים אותו ליופי של מתיישן. במחיר הזה מדובר בתמורה מעולה לכסף שלכם. 99 שקלים.

     

     (צילום: אייל קרן)
    (צילום: אייל קרן)

     

    צפרירים 2010 לבנין

    עוד יין אדום מורכב, אלגנטי ומאוזן, שנוף תבניתו מורגשת בהחלט, לפחות לנו, בטעמיו. לבנין הוא יין בלנד, תערובת של מספר זני ענבים, המכיל

    40% ענבי סירה, 33% קברנה סוביניון ו-27% פטיט סירה. הוא יושן 15 חודשים, שמורגשים עליו טוב-טוב. מי שגונב כאן את ההצגה הוא כהרגלו הסירה שמעניק את הטעמים הנגישים והפירותיים שהקהל הישראלי כה אוהב. נהנינו מאד. 95 שקלים.

     

     (צילום: בן שוורץ)
    (צילום: בן שוורץ)

     

    כרמי יוסף ברבדו: קברנה סוביניון 2010

    אחרי כל הפראיים האלה, טעמנו יין נינוח מאין כמוהו, סמיך, מרחף על הלשון ובולטים בו פירות יער כחולים-סגולים.

     

    הגוף מלא ונהדר כבר עכשיו, קליית החבית רכה במתכוון, נוגעת לא נוגעת ודווקא הסיומת מסעירה, עם רמזים של מוקה ושוקולד מריר.

     

    נהדר אבל במחיר הזה, שווה לקנות, להתאפק 3 שנים ואז לטעום יין ישראלי גדול. מתנה שווה לאורחים מחו"ל. 129 שקלים.

     

     (צילום: עמרי מרון)
    (צילום: עמרי מרון)

     

    פסטיבל היין של מטה יהודה מתקיים עד ה-9.11. פרטים נוספים בטלפון: *8108

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "סופשבוע של יין: פסטיבל מטה יהודה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים