שתף קטע נבחר

השופטת לצד המוחים: התיק יצא מפרופורציה

14 הנאשמים בהתפרעות בהפגנה האלימה ביוני בתל-אביב התייצבו להקראת כתבי האישום נגדם. השופטת המליצה להשיב את התיקים "למידותיהם האמיתיות" וציינה כי יש "להחזיר לפעילות רגילה את מרבית האזרחים, שלא יבלו בבית דין פלילי"

ארבעה חודשים בדיוק לאחר הגשת כתבי האישום נגד 14 פעילי המחאה בגין התפרעות בהפגנה בתל-אביב, התקיים הבוקר (יום ד') בבית משפט השלום בעיר דיון בעניינם. במהלך ההפגנה במוצאי שבת 23 ביוני נעצרו 85 בני אדם, אולם בסופו של דבר הוגשו אישומים רק נגד 14 מפגינים בגין הפרעה לסדר הציבורי והתפרעות במקום ציבורי. חלק מהמפגינים הואשמו גם בתקיפת שוטרים ובהתנגדות למעצר.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

14 הנאשמים לוו בדיון היום בעשרות פעילים ובמספר חברי כנסת, והשופטת לימור מרגולין-יחידי הציעה לצדדים להגיע להסכמות עוד לפני הקראת כתבי האישום. הצדדים החליטו על ניהול פרוטוקול מאוחד ודיון מחדש נקבע ל-22 בנובמבר. במקביל למשפט מתנהלת במחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים בדיקה בעקבות תלונה שהגישו מפגינים שטענו לאלימות של שוטרים במהלך ההפגנה.

 

השופטת אמרה בתחילת הדיון כי היא "ממליצה להחזיר את התיקים למידותיהם האמיתיות ולא לשכוח את הקונטקסט ולהחזיר לפעילות רגילה את מרבית האזרחים, שלא יבלו בבית דין פלילי. שני הצדדים צריכים להחזיר לתיקים את הפרופורציה". עו"ד גבי לסקי שמייצגת שניים מהנאשמים אמרה בתום הדיון כי "אנו עומדים על כך שלא ידבק בנאשמים גרגר של פלילים בגין המיוחס להם. הם עשו שימוש בזכות חופש הביטוי בהפגנה בתמיכת ציבור רב וייצגו את האינטרסים של צדק חברתי".

 

"תמוה שמי שעומד למשפט הם פעילים שדורשים צדק חברתי" (צילום: מוטי קימחי) (צילום: מוטי קימחי)
"תמוה שמי שעומד למשפט הם פעילים שדורשים צדק חברתי"(צילום: מוטי קימחי)

 

במהלך ההפגנה ביוני נופצו שמשות של בנקים (ארכיון) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
במהלך ההפגנה ביוני נופצו שמשות של בנקים (ארכיון)(צילום: ירון ברנר)

 

אלון לי-גרין, ממובילי המחאה, אמר כי "תמוה שמי שעומד למשפט הם פעילים שדורשים צדק חברתי במציאות הקשה של החיים בישראל. מי שהיה אמור לעמוד למשפט זה ראש הממשלה על מדיניות אנטי-חברתית שרמסה ודיכאה כל תקווה לעם הזה לחיים טובים יותר".

 

אחד הנאשמים, אייל אוסטרינסקי, הוא ראש מטה

הבחירות של ח"כ דניאל בן סימון (העבודה). אוסטרינסקי אמר כי "75 אנשים נעצרו עד היום, אני לא מבין איפה נעשתה ההבחנה בשרירותיות המעצרים של המשטרה. יצאתי להפגין ולא ציפיתי ליחס כזה של המשטרה". ח"כ בן סימון שליווה אותו אמר: "ההפגנה הזאת צריכה להסתיים כאות הצטיינות אזרחית ולא בספסל הנאשמים. יש לבטל את כתבי האישום, מלבד מעשים ספציפיים בוטים נגד החוק".

 

הנאשם הראל מיידני שבחר לייצג את עצמו, ביקש בדיון מהשופטת שתרשיע אותו. השופטת מרגולין-יחידי אמרה לו בחיוך: "מיד אני אגיע לזה". מיידני אמר ל-ynet כי "יש לי כבר 12 מעצרים, המשטרה סימנה אותי. בתחילת ההפגנה הם עשו הכול לעצור אותי. צעקתי לשוטר 'בוא תתפוס אותי, בוא תרביץ' ואז חמישה שוטרים היכו אותי. מבחינתי המשטרה והמערכת לא קיימות, אז אמרתי להם שירשיעו אותי". בדיון נכחו גם חברי הכנסת דב חנין (חד"ש) וניצן הורוביץ (מרצ).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעילי המחאה החברתית בבית המשפט
צילום: מוטי קימחי
"שימוש בזכות חופש הביטוי". בית משפט השלום בת"א, הבוקר
צילום: מוטי קימחי
מומלצים