שתף קטע נבחר

האיומים על חופי הים התיכון: המפה המלאה

החברה להגנת הטבע ריכזה במפה אחת את עשרות האינטרסים והלחצים המאיימים על חופי הים התיכון של מדינת ישראל, ביניהם קידוחים, ברכת דגים, שפכי תעשייה וביוב, מרינות, מתקני התפלה ושטחי אש של צה"ל

עשרות אינטרסים ולחצים שונים מאיימים על חופי הים התיכון של מדינת ישראל - כך עולה ממפת הלחצים על הים התיכון, שהכינה החברה להגנת הטבע. בין השימושים השונים המופיעים על המפה: קידוחי נפט וגז (רובם מול חופי אשדוד ואשקלון), בריכות דגים, שפכי תעשייה, שפכים עירוניים, נקז נגר עילי, תוואי העברת גז, כלובי דגים, נמלים, מרינות, מתקני התפלה, נתיב שיט ושטחי אש של צה"ל.

 

כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה :

 

המפה תיחשף לראשונה בכנס ירושלים לסביבה וטבע ה-5 במספר, שתקיים החברה להגנת הטבע ב-5 בנובמבר, בבנייני האומה בירושלים. הכנס יעסוק השנה בים, בלחצים המופעלים עליו ואיך ניתן לשמור עליו בצורה הטובה ביותר. בכנס ישתתפו מומחים מחו"ל לניהול הים, שרים, חברי כנסת, אנשי אקדמיה, מקבלי החלטות, קובעי מדיניות והציבור הרחב. הוא יתקיים בשיתוף רשות הטבע והגנים, המרכז האקדמי רופין, המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה והמים.

 

לצפייה במפה גודל מלא

 

סמנכ"ל החברה להגנת הטבע, ניר פפאי, מסר: "מדינת ישראל הולכת ומפתחת תלות כמעט מוחלטת במשאבי הים, אולם למרות זאת ועל אף שהשר להגנת הסביבה וראשי משרדו מתריעים מעל כל במה שמדינת ישראל איננה ערוכה לאירוע זיהום גדול, המדינה ממשיכה לאשר קידוח אחר קידוח ומעלה את הסיכון לאירוע זיהום.

 

"הים הופך לנגד עינינו למשאב החשוב ביותר של מדינת ישראל, שיכולה לצמוח ממנו ברכה רבה - מים לטבע, צמצום זיהום האוויר, הורדת מחירים, עצמאות אנרגטית ועוד, ולכן שמירת הים, על מנת שישמור עלינו בחזרה, צריכה להיות אינטרס של כולם, ולא רק של ארגוני הסביבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוף תל אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים