שתף קטע נבחר

התרופה נגד אין אונות אכזבה? קבל כספך בחזרה

מבצעי היכרות של 50% הנחה ברכישת תרופה נגד סרטן, או החזר כספי עבור גלולות לטיפול באין אונות שלא פעלו, הם חלק מהיצע המבצעים בענף, אשר שוטף את אירופה. הרקע: המשבר הכלכלי שמציב את החברות בפני קשיים כלכליים לא פשוטים

50% הנחה על שלושת החודשים הראשונים על תרופה לסרטן. קבלו את כספכם חזרה אם הגלולות לטיפול באין אונות לא עובדות. "הצעות מיוחדות" על תרופות מרשם הן השיגעון החדש במערכות הבריאות הממשלתיות במדינות אירופה, על רקע הניסיון של הממשלות להגיע לאיזון בתקציבים שלהן.

 

 

מבצעים אלו, של הנחות ותשלום על פי תוצאות, מתומרצים על ידי צעדי הצנע והתחרות מהתרופות הגנריות הזולות, שמאלצים את יצרניות התרופות להיות אינטנסיביות יותר בניסיון לשכנע שהתרופות החדשות והיקרות שלהן עדיין שוות את הכסף. המבצעים המסובכים לא תורמים לשקיפות - למרות שהאיחוד מעודד שקיפות בתמחור של תרופות - אך הם לרוב מתאימים לממשלות ולחברות גם יחד.

 

"החברות הגלובליות לא רוצות שמחיר המחירון שלהן יירד, משום שלדבר יהיה אפקט דומינו, בעקבות העובדה שמדינות יותר ויותר משוות מחירי תרופות", כך אמר בריאן גודמן, חוקר במכון Karolinska השבדי. "הדרך היחידה לעקוף זאת עבור החברות, היא להיכנס לסוג של הסכם עם הרשויות", מסביר גודמן, שעובד עם רשויות באירופה בנושא תמחור תרופות וכיסויים ביטוחיים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

השוואת מחירים היא כאב ראש הולך וגדל עבור יצרניות התרופות, משום שיוון ומדינות אחרות הנמצאות בחובות גדולים, מקצצות במחירים שהן משלמות על תרופות, בחלק מהמקרים ביותר מ-25%. הורדת המחירים מעוררת סחרור כלפי מטה של המחירים ברמה בינלאומית, משום שמדינות אחרות נוהגות באופן דומה.

 

קרב ראש בראש בין החברות

הלחץ על מחירי התרופות ביבשת לא צפוי להסתיים בקרוב, וחברות התרופות כבר מתחילות להיפגע. המבצעים המסובכים, שמתחילים להיות נפוצים בכל היבשת, מספרד ועד פולין, מובילים לתסכול בקרב הרופאים שנאבקים בניסיון להעריך את העלות האמיתית של טיפולים מסוימים.

 

"זה מתפשט במהירות", אמר פטריק פלוקל, בכיר במחקר התרופות הגלובי של ארנסט אנד יאנג. "יש ניסיון לדחוף את קידום המבצעים בכל מדינה בה מבוצעות רפורמות במערכת שירותי הבריאות", הוא אומר.

 

בריטניה עדיין מובילה בתחום, אבל איטליה התקדמה בעת האחרונה וכעת היא השוק השני בגודלו בתוכניות המוגדרות "שיתוף בסיכון", שאומצו בהתלהבות רבה על ידי סוכנות התרופות האיטלקית. אחת הסיבות לכך היא שההוצאות על תרופות באיטליה קשורות על פי חוק לסך ההוצאה על שירותי בריאות.

 

תרופות לטיפול בסרטן מושכות תשומת לב רבה, ומשקפות את הדילמה של טיפולים חדשים ויקרים, שעשויים לעזור לחלק מהמטופלים, אבל לרוב רק מאריכים את החיים במספר חודשים בלבד. תרופות לטיפול בסרטן מהוות 15% עד 25% מהתוכניות החדשות בבריטניה, והן דומיננטיות גם באיטליה, בה הן מוצעות בהנחה של 50% בחודשיים או שלושה הראשונים.

 

חברת GlaxoSmithKline הגיעה להסכם בבריטניה המציע הנחה ישירה בנוסף להחזר כספי, אם התרופה החדשה לטיפול במחלת כליות, Votrient, לא תנצח את תרופת ה-Sutent של Pfizer בניסוי ראש בראש. למזלה של GSK, התרופה שלה הראתה תוצאות טובות יותר בניסויים, ואף ליש"ט לא הוחזר למטופלים.

 

Novartis, מצידה, משלמת על טיפול בונוס של תרופת העיניים שלה Lucentis, אם המטופלים בבריטניה יזדקקו ליותר מ-14 הזרקות של התרופה. בדנמרק, לעומת זאת, מוצעים מגוון מבצעים אשר קושרים את התוצאות לתרופה, לרבות תרופה לטיפול באין אונות.

 

קישור התשלומים לתוצאות המחקרים הקליניים הוא רעיון קוסם ללקוחות, אך קשה לתפעול וניהול. "יש תוכניות אמיתיות של שיתוף בסיכון, בהן קיים תשלום אמיתי על פי ביצועים, אך יש תוכניות רבות אחרות שהן למעשה קיצוץ במחירים", אומר גארי ג'ונסון, מנכ"ל חברת הייעוץ Inpharmation. "יהיה זה הוגן להגיד שהתוכניות שמהותן קיצוץ במחירים, הן ככל הנראה הדומיננטיות". 

פורסם לראשונה 25/10/2012 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים