שתף קטע נבחר

ברלוסקוני יורחק מפוליטיקה, לא ייכלא ליותר משנה

התביעה ביקשה להסתפק ב-3 שנים ו-8 חודשים בכלא, אבל בית המשפט במילאנו החליט להעביר מסר - וגזר על רה"מ לשעבר ארבע שנים מאחורי סורג ובריח. בפועל, גם אם ערעורו יידחה הוא ייכלא לשנה בלבד בשל חוק מ-2006 להפחתת הצפיפות בבתי הכלא. הוא לא יוכל לרוץ לתפקיד ציבורי במשך חמש שנים

עונש ארבע שנות המאסר שנגזר על ראש ממשלת איטליה לשעבר, סילביו ברלוסקוני, צריך עדיין לצלוח שתי ערכאות ערעור לפני שיאושר סופית, אולם גם אם הוא יאושר - בפועל יישב ברלוסקוני מאחורי סורג ובריח שנה אחת לכל היותר. הסיבה לכך היא חוק חנינה שאושר באיטליה בשנת 2006, ושנועד להפחית את הצפיפות הגדולה בבתי הכלא של המדינה. ברלוסקוני הורשע אתמול אחר הצהריים בפרשת שחיתות ענקית שכללה העלמות מס.

 

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

על כל פנים, לברלוסקוני אין סיבות רבות לחייך. בעקבות הפסיקה לא יוכל מי שהיה האיש החזק ביותר של הפוליטיקה האיטלקית במשך כמעט 20 שנה לרוץ למשרה ציבורית בחמש השנים הקרובות או לנהל חברה בשלוש השנים הבאות. נכון להיום גם העונשים האלה ייכנסו לתוקף רק אם הרשעתו של ברלוסקוני תצלח את מבחן הערעור, אולם ממשלת איטליה הנוכחית בהובלת מריו מונטי מקדמת הצעת חוק שתאסור כליל על כל אדם שהורשע בשחיתות לרוץ לתפקיד ציבורי.

 

ברלוסקוני. "השופטים מוטים, איטליה לא דמוקרטיה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ברלוסקוני. "השופטים מוטים, איטליה לא דמוקרטיה"(צילום: AFP)

 

מעמד הכרעת הדין אתמול היה יוצא דופן לא רק מהסיבה שבית המשפט השית על ברלוסקוני עונש כבד עוד יותר מכפי שביקשה התביעה (שלוש שנים ושמונה חודשים בכלא), אלא גם משום שטרח להציג את הסיבות להרשעה מיד באולם בית המשפט. בדרך כלל הדבר לא נעשה, משום שלשופטים יש 90 ימים נוספים לכתוב את הטיעונים אחרי ההכרזה על הרשעה או זיכוי ועל העונש. היה זה סימן לכך שהשופטים רוצים להחיש

את התיק נגד ברלוסקוני ולהביאו מהר ככל האפשר לערכאת הערעור, לפני שהאישומים נגד ברלוסקוני יתיישנו במועד כלשהו בשנה הבאה או בתחילת 2014. משפטו של ברלוסקוני החל ב-2006.

 

אלכסנדר סטילה, שכתב כמה ספרים על איטליה, אמר אמש: "הוא מצא את עצמו במצבים כאלה כמה וכמה פעמים. גם בהתחשב בגילו המתקדם ובאופי השלטון באיטליה, אני לא רואה אותו מרצה את עונש המאסר". ברלוסקוני, נזכיר, לא ייכלא בכל מקרה כל עוד ערעורו תלוי ועומד. בפסיקת בית המשפט נכתב כי ברלוסקוני גילה "יכולת טבעית לבצע פשעים".

 

הונאת המס שבה הורשע ברלוסקוני קשורה לרכישה של זכויות שידור על-ידי רשת הטלוויזיה Mediaset שבבעלותו. בפסיקתו קבע בית המשפט במילאנו כי ברלוסקוני ושאר הנאשמים בפרשה ישלמו פיצויים בסך עשרה מיליון אירו (כ-12.96 מיליון דולר) לרשויות המס. עורכי דינו של ברלוסקוני מסרו כי הכרעת הדין "לחלוטין לא-תיאמן", והביעו תקווה שבית המשפט יקבל את ערעורם. ברלוסקוני עצמו עלה מאוחר יותר לשידור בערוץ הטלוויזיה שלו "איטליה 1" ואמר כי השופטים "מוטים פוליטית" וכי איטליה "כבר אינה דמוקרטיה".

 

מתן הכרעת הדין בעניינו של ברלוסקוני (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מתן הכרעת הדין בעניינו של ברלוסקוני(צילום: EPA)

 

ברלוסקוני בן ה-76, אחד מעשירי איטליה, הואשם בשנים האחרונות בכמה פרשיות שחיתות, אבל מה שעורר זעם ציבורי גדול לא פחות כלפיו היה הדיווחים על פרשות מין מפוקפקות שבהן היה מעורב והשמועות שלפיהן נהג לקיים יחסי מין עם קטינות. הוא נאשם בין השאר כי שילם לצעירה ממוצא מרוקני, כרימה אל-מחרוג' ("רובי"), עבור יחסי מין ב-2010, כשהייתה בת 17 בלבד. הוא הואשם גם כי ניצל את סמכויותיו

כשדאג להביא לשחרורה מחזקת המשטרה אחרי שנעצרה בגין גניבה. ברלוסקוני הכחיש כי עשה דבר מה שלא כשורה, והמשפט נגדו בנושא זה עדיין מתנהל. בשנה שעברה נאלץ ברלוסקוני להתפטר מראשות ממשלת איטליה בשל המשבר הכלכלי הקשה של ארצו.

 

ברלוסקוני עשה את מרבית הונו בתקשורת, והפך לראש ממשלה בפעם הראשונה ב-1994 בעת שהוביל את מפלגת "קדימה איטליה". הוא שבה את האיטלקים בחלום השגשוג באמצעות סיפורו חייו - סיפורו של זמר שהופיע בספינת תענוגות והפך לאיש העשיר באיטליה. ברלוסקוני

כיהן במשך שלוש קדנציות, ובמהלכן דבקו בו כאמור עוד ועוד פרשיות שבהן הואשם בשחיתות ושימוש בכוחו הפוליטי לטובת צורכיו הכלכליים.


פורסם לראשונה 26/10/2012 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלוסקוני. הזמר הפך לראש ממשלה
צילום: רויטרס
מומלצים