שתף קטע נבחר

החתימה זויפה, האלמנה תשלם 10% מהמשכנתא

בנק למשכנתאות הציג לאלמנה מסמך שעליו כביכול חתמה, לפיו במקרה של מות בעלה תיאלץ לפרוע את החוב בעצמה. בדיקה הוכיחה כי החתימה זויפה והבנק נאלץ לוותר על 90% מהחוב

של מי החתימה במסמך הוויתור על פוליסת ביטוח החיים למשכנתא? במסגרת תהליך נטילת המשכנתא, חתמו בני זוג גם על ביטוח חיים בבנק הבינלאומי, למקרה שחלילה אחד מהם ילך לעולמו ובן הזוג הנותר בחיים לא יוכל לעמוד בתשלומי ההלוואה.

 

 

12 שנה מאוחר יותר, הלך הבעל לעולמו. לאחר ימי האבל, פנו קרוביה של האלמנה, בשנות ה-60 לחייה לבנק, בבקשה להפעיל עבורה את ביטוח החיים לשם פירעון ההלוואה וסילוק המשכנתא. אולם אז הודיעה פקידת הבנק כי המנוח ואשתו כלל לא היו מבוטחים בביטוח חיים. מאוחר יותר, אף הציגה הפקידה בפני האלמנה מסמך חתום שכתרתו "ביצוע הלוואה ללא ביטוח חיים".

 

האשה נדהמה לגלות את חתימתה, לכאורה, לצד חתימת בעלה, וכן וחתימת פקידת הבנק המאשרת כי התובעת ובעלה המנוח חתמו על המסמך בפניה. ברגע זה התברר לאלמנה בנוסף אובדן הבעל, היא נותרה עם חוב של כ-700 אלף שקל.

 

מלחמת גרסאות

האישה, באמצעות עו"ד חגי אשלגי ממשרד כהן אשלגי אשל, מיהרה להגיש בבית משפט השלום בתל-אביב בקשה לפסק דין שיצהיר על כך שהיא לא חתמה על המסמך, לא הסכימה לביטול ביטוח החיים וכי הבנק חייב לכסות את ההלוואה ולסלק את המשכנתא.

 

במהלך הדיונים הבין השופט רחמים כהן כי מדובר במלחמת גרסאות שיהיה קשה ליישבה בכלים המשפטיים המקובלים ומינה גרפולוג אשר ייבחן האם ייתכן כי חתימת האישה זויפה.

 

הגרפולוג השווה בין "חתימת האישה" על המסמך לבין חתימות אחרות שלה וקבע מפורשות כי החתימה זויפה. בעקבות בדיקת הגרפולוג גם התברר כי לא ניתן לייחס לחתימתה ה"מאמתת" של הפקידה חשיבות רבה ומכאן, הדרך לסיום הפרשה מחוץ לכותלי בית המשפט הייתה קצרה.

 

כדי לחסוך בהוצאות משפט ובזמן הסכים הבנק לוותר על 90% מהחוב והאלמנה נותרה עם חוב קטן של כ-70 אלף שקל. בית המשפט החליט לתת להסכם תוקף של פסק דין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
של מי החתימה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: רותם ברק
עו"ד חגי אשלגי
צילום: רותם ברק
מומלצים