שתף קטע נבחר

צרפת סוערת לקראת אישור החוק לנישואים גאים

הכנסייה הקתולית והשמרנים בצרפת פועלים לסכל את תוכנית הנשיא הצרפתי לאשר בשבוע הבא בממשלה ההצעה לנישואי זוגות מאותו המין. מנהיגת הימין הקיצוני, מרין לה פן, טוענת כי הרפורמה "תהפוך את יסודות החברה"

ראשי הכנסייה הקתולית בצרפת והפוליטיקאים השמרנים במדינה מעלים הילוך בקמפיין נגד כוונת הנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד לאשר נישואים של זוגות מאותו המין במדינה בשבוע הבא. החשמן (קרדינל) של פריז, אנדריי ארמנד, יפעל היום (שבת) לגייס בסוף השבוע את הקהילה הקתולית בצרפת לפעולה נגד החוק המסתמן במהלך כנס ראשי הכנסייה השנתי בעיר לורד שבדרום המדינה.

 

 

מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת, מרין לה פן, וראש המפלגה בה עמד בעבר הנשיא סרקוזי, ז'אן פרנסואה קופה, הביעו תמיכה בהצעה לקיים צעדות מחאה ברחבי המדינה נגד הפגיעה בנישואים המסורתיים, בין גבר לאשה, ותומכיהם יצאו לרחובות ב-75 ערים בצרפת בשבוע שעבר ומתכוונים לקיים את המחאה פעם נוספת במהלך השבוע.

 

"בצעד נדיר בצרפת, הכנסייה הקתולית מוצאת את עצמה מכתיבה את הטון לאופוזיציה הפוליטית", נכתב בעיתון הנוצרי "לה קרואה" (הצלב בצרפתית). "הבישופים השמיעו את זעקתם בקול הולך וגובר", נכתב.

 

עוד דיווחים מהעולם:

בארה"ב נערכים: הצבעה ידנית וקלפיות במשאיות

כמה עלה לשר החוץ הבריטי לשקם נחש מפוחלץ?

הישג למורדים בסוריה: הצבא נסוג מעיר ליד חלבּ

 

ממשלת השמאל של פרנסואה הולנד אמורה להגיש לממשלה את הצעת החוק לאישור נישואים גאים ביום רביעי, בהתאם לאחת מהבטחות הבחירות של הנשיא הצרפתי. אם תעבור ההצעה, בכוונת הולנד ליישם את הרפורמה במדינה עד אמצע השנה הבאה. בתחילה התכוונה ממשלתו לאשר את השינוי בזריזות רבה יותר, אך מאבקן של הקהילתות המוסלמיות, היהודיות והנוצריות במדינה עיכבו את התהליך.

 

כ-62% מהצרפתים מגדירים את עצמם כקתולים, אם כי מעטים מאוד פוקדים את הכנסיות במדינה. למרות שצרפת נחשבת למדינה חילונית, מנהיגים דתיים זוכים בה לכבוד ציבורי ניכר. במקרה זה ראשי הקהילות הדתיות בצרפת נמנעו משימוש בטיעונים דתיים נגד נישואים של זוגות מאותו המין וטענו כי הנושא אינו שיוויון זכויות להומוסקסואלים וללסביות, אלא לגבי השינוי הפסיכולוגי והחברתי שהרפורמה תוביל אליו בקרב המשפחות הצרפתיות.

 

לפי סקרים שנערכו במדינה, רוב הציבור הצרפתי - כ-61% - עדיין תומכים ברפורמה של הולנד, אבל מדובר בירידה של 4% בתמיכה מאז אוגוסט האחרון, אז החל הקמפיין הציבורי של מתנגדי הרפורמה. בנוסף, התמיכה הציבורית באוגוסט האחרון בתהליכי אימוץ ובהפריה מלאכותית לזוגות מאותו המין עמדה על 53%, וכעת, לאחר קמפיין אינטנסיבי בנושא, ירדה ל-48%.

 

החשמן אנדריי ארמנד קרא השבוע לראשי המפלגות לאפשר לחברי הפרלמנט להצביע לפי צו מצפונם ולא לחייבם במשמעת סיעתית. במקביל, לה פן הכריזה כי תצטרף לכל מחאה נגד הרפורמה "שתהפוך את יסודות הציבילזציה", לטענתה. בנוסף, ראשי ערים רבים בצרפת קראו לממשלה לכלול בחוק "סעיף מצפון" שיאפשר להם להימנע מלערוך טקסי נישואים גאים.

 

אם תאושר הרפורמה בנישואין בצרפת היא תהיה המדינה ה-12 בעולם

שמאפשרת לבני זוג מאותו המין להתחתן בשטחה, אחרי ארגנטינה, בלגיה, קנדה, דנמרק, איסלנד, הולנד, נורבגיה, פורטוגל, דרום אפריקה, ספרד, שבדיה וכן כמה מדינות בארצות הברית. במדינות רבות, כולל ישראל, מקובלות צורות שונות של איחוד אזרחי בין בני זוג מאותו המין, המעניקות את רוב הזכויות המוענקות לזוגות הטרוסקסואלים נשואים, אבל לא את מלוא הזכויות.

 

צרפת אישרה ב-1999 לקיים טקסי איחוד אזרחי בין בני זוג הומואים או בנות זוג לסביות, וכעת מספר האיחודים האזרחיים הנערכים במדינה מדי שנה כמעט זהה למספר טקסי הנישואים המסורתיים בכל שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הולנד. רצה להעביר את הרפורמה מוקדם יותר
צילום: רויטרס
מרין לה פן. "יהפכו את יסודות החברה"
צילום: רויטרס
מומלצים