שתף קטע נבחר

אומת הסטארטאפים

מצלמה שמתרגמת שפת סימנים, משחק שמדלג קדימה אם השלבים הראשונים לא מרגשים אותך, העדכונים בפייסבוק הופכים לתוכנית טלוויזיה ועוד סטארטאפים

בכנס Think Next שנערך בהאנגר 11 בנמל תל אביב הוצגו עשרות פיתוחים חדשים של סטראטאפים ישראלים ופיתוחים של מרכז המחקר של מיקרוסופט למבקרים שבהם גם מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר. בדקנו עבורכם כמה מהמעניינים ביותר.

 

 

 

Stevie

שירות מדליק מבוסס רשת ההופך את חיי הפייסבוק שלכם למהדורת חדשות חיה ומעניינית (עד כמה שאפשר). סטיבי לוקח את הפיד, התמונות, הסרטונים וכל שאר הקישקושים שאנשים שמים בפייסבוק שלהם, ומייצר מהם מהדורת וידאו מגניבה שנראית מספיק טוב, כדי להיות מוקרנת על מסכים ציבוריים כמו שיש בסניפי ארומה. השירות ניתן בחינם וכרגע הוא ללא פרסומות.

 


 

עוד ב-ynet מחשבים:

באלמר הביא לנו אקסבוקס

משחקי השבוע: היילו חוזר

שוק הטכנולוגיה בהרצליה פיתוח 

 

Digits Hand Tracker

הפיתוח שעליו כתבנו בעבר, מאפשר עקיבה מדויקת אחר תנועות היד והאצבעות בפרט, ובכך מבטל את הצורך בקשר עין עם מצלמה. בעזרת הפיתוח החדש ניתן לשלוט במגוון מכשירים מבלי להיות לידם פיזית. מספיק להניע את האצבעות בסדר הנכון והפעולה תתבצע. למעשה צעד אחד קדימה לעבר הסצינה מהסרט דו"ח מיוחד.

 


 

החיישן מורכב ממצלמה ומד אינפרה-אדום שמוצמדים לרצועה ומכוונים אל עבר כף היד. כרגע זה נראה לא אסתטי ומסורבל, אבל מדובר באב טיפוס בלבד. בעתיד סביר להניח שזה יכנס לתוך פורמט פיזי של שעון יד. היתרונות ביחס לטכנולוגיה קיימת, כמו הקינקט, ברורים: אין צורך במצלמה חיצונית וניתן לקבל מעקב מדויק ורציף בתוך ומחוץ לבית. 

 

 

Rotary View

זהו שירות מבוסס אינטרנט שמטרתו לאפשר לכל אחד לצלם אובייקטים ב-360 מעלות. החברה משווקת את השירות לבעלי חנויות מקוונות ולכל אחד שרוצה למכור משהו משומש. את התמונות אפשר לצלם בסמארטפון או עם מצלמה מקצועית, ולסיום להעלות לשרת של החברה. לאחר מכן תקבלו קוד הטמעה לשים באתר שלכם, ככה כשתרצו להציג למכירה או סתם לשלוח לחברה את השמלה החדשה שלכן, תוכלו לעשות זאת אוטומטית.

 


 

Instru-Magic

אינסטרו-מג'יק השואבת את המידע שלה מאתר Ultimate Guitar,  מאפשרת לבחור מבין מגוון שירים עצום.  האקורדים יוצגו על המסך וכל מה שנותר לעשות זה לפרוט על המסך ולהחליף את האקורד בזמן. רק שאף אחד לא יבקש לנגן את Nothing else matters.

 


 

Emotion Platform

מדובר בטכנולוגיה שחשה את רמת ההתרגשות של השחקן. בכך שחקנים מנוסים לא יהיו חייבים להשתעמם בשלבים הפשוטים והיבשים, וכהשמשחק ירגיש את חוסר העניין שלהם, הוא יקפיץ אותם ישירות לשלבים המרגשים יותר, או יעלה את רמת הקושי בהתאם.

 


 

קינקט לווינדוס

הרבה עשו זאת לפני, אך עכשיו מיקרוסופט מציגה ערכת פיתוח רשמית המאפשרת למפתחים להשתמש ביכולות הייחודיות של מצלמת הקינקט בהקשר למחשב. השימושים לקינקט בהקשר למחשב הם הרבה יותר נרחבים בגלל שהסביבה היא לא אך ורק למשחקים אלא גם ליישומים טכנולוגיים טכניים.

 


 

תרגום משפת הסימנים

פיתוח של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט משתמש בטכנולוגיית זיהוי הגוף של מצלמת הקינקט כדי לראות ולפענח את שפת הסימנים (כרגע אמריקאית בלבד). עם זאת הצינים ישאלו למה זה טוב. הרי אם הם כבר ליד מחשב, לא יהיה יותר מהר פשוט להקליד? ובכן, לא. הרעיון מאחורי הטכנולוגיה הוא לאפשר ללקויי שמיעה וחרשים לשוחח באותה מהירות כמו שהם מסמנים. בכך מאפשרים לאדם שאינו יודע את שפת הסימנים, לתקשר בצ'אט עם אותו לקוי שמיעה או חרש, וכל אחד ישתמש בשפה בצורה שנוחה לו.

 


 

Smart Glass

זה לא נדיר למצוא בתים שבהם יש סמארטפון, טלוויזיה חכמה, וטאבלט ביחד. אך עם כל אפשרויות התקשורת היום, אין קשר בין מכשיר אחד לשני, אפילו אם הם מאותו יצרן. כאן נכנס ה-XBox Smart Glass. מדובר בהכלאה בין שלט רחוק לבין מסך שני לקונסולת המשחקים. התוכנה מאפשרת לגלוש באינטרנט דרך האקסבוקס ולשלוט בדפדפן דרך הסמארטפון כפי שאנחנו כבר רגילים. בנוסף בזמן שמשחקים, הסמארטפון או הטאבלט הופכים למסך שני ובו מוצג תוכן נוסף על המשחק כמו מפות ואסטרטגיות אפשריות. זהו אחד הפיתוחים המעניינים שכן לראשונה הוא מאפשר שיתוף תוכן לאורך כל הפלטפורמות המרכזיות - אנדרואיד, iOS, Windows 8 ו-Windows Phone. והמחיר? הכי טוב - חינם.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
אנחנו באמת אומת הסטארטאפים
צילום: שחר שושן
מומלצים