שתף קטע נבחר
צילום: אייל קרן

אמריקה מקנחת: 6 קינוחים קלאסיים

משהו מתוק עד שייבחר נשיא בארצות הברית - רותי קינן חולקת 6 עוגות וקינוחים שהפכו לקלאסיקה אמריקאית: עוגת גזר, בראוניז, סטיקי רולז קינמון, פנקייק ועוד

מחר כולם יקומו לשחר של נשיא חדש ובינתיים אמריקה כוססת ציפורניים. אובמה הוותיק או רומני הלא נודע – המאבק צמוד והמתח רב מנשוא. זוהי סיבה טובה להמתיק את הרגע במבחר קינוחים ועוגות אמריקניים, על פי מיטב המסורת של הדוד סם.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

נתחיל בארוחת הבוקר, מוסד אמריקני שמקודש בעיקר בסופי שבוע ובימי שבתון, עת בו הוא הופך לבראנץ'. מלך ארוחת הבוקר הוא הפנקייק והמלכה המוכתרת היא הסטיקי רול, לחמניית קינמון נוטפת סוכר. לצדם מככבת, בעיקר במטבחי הדרום, פשטידת הלחם המתוקה, אחותו הדשנה והפרקטית של הפרנץ' טוסט.

 

ראש בראש ואמריקה במתח (ובינתיים מתענגת על עוגת גזר). אובמה ורומני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש בראש ואמריקה במתח (ובינתיים מתענגת על עוגת גזר). אובמה ורומני(צילום: AFP)

 

בשעת התה או הקפה מוצאים בראוניז אלמותיים או את האלטרנטיבה הבריאה – עוגת גזר. לחגיגות הניצחון – כי בסופו של דבר יהיה לאומה רק נשיא אחד - נגייס את התרומה הניו יורקית לרפרטואר הקונדיטאות הבינלאומי – עוגת הגבינה המפורסמת, שלא עושה הנחות בכל הנוגע לשומנים ופחמימות.

 

מגדל פנקייק

באופן מסורתי מגישים את הפנקייקים בליווי סירופ מייפל.

 

המרכיבים ל-18 יחידות:

2 כוסות קמח

2 כפיות גדושות אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

1 כף סוכר

3/4 כפית מלח

2 ביצים גדולות

1.75 כוסות חלב

50 גרם חמאה מומסת

מעט שמן

 

להגשה:

50 גרם חמאה

סירופ מייפל

פירות טריים או משומרים לא הכרחי)

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, סוכר הווניל, הסוכר והמלח.
  2. טורפים את הביצים עם החלב ויוצקים לתערובת הקמח. מערבבים רק עד שהנוזלים נבלעים בתערובת היבשה. מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות. מחממים היטב מחבת כבדה על להבה בינונית. מורחים את המחבת במעט מאוד שמן. יוצקים כ-50 מ"ל מהבלילה בעזרת מצקת קטנה או כוס מידה, במרכז המחבת. הבלילה צריכה להתפשט לעיגול בקוטר 10 ס"מ.
  3. מטגנים עד שפני הלביבה מתייבשים מעט ונראים עליהם גומות קטנות. הופכים ומטגנים דקה את הצד השני.
  4. הגשה: מניחים 3 חביתיות זו על גבי זו ועל האחרונה מניחים קוביית חמאה ויוצקים סירופ.

 

סטיקי רולז - לחמניות קינמון מתוקות

אופים בתבניות שקעים, הופכים ומתמוגגים מהמתיקות הדביקה.

 

המרכיבים ל-12 יחידות:

1/4 כוס סוכר

3 כוסות קמח

1/4 כפית סודה לשתייה

1 שקית שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כוס ריוויון

150 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס דחוסה סוכר חום

100 גרם אגוזי פקאן קצוצים

1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:
  1. בקערת מערבל מצויד בקרס לישה מניחים את הסוכר, 1 כוס מהקמח, הסודה, השמרים והמלח ומערבבים היטב. מחממים מעט את הרוויון עם 4 כפות מהחמאה. יוצקים את התערובת הפושרת על התערובת היבשה ומערבלים עד שנוצרת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים בהדרגה את שארית הקמח, תוך כדי הפעלת המערבל במהירות בינונית עד שמתקבל בצק. ממשיכים להפעיל במהירות נמוכה עוד 8 דקות, עד שהבצק גמיש ואינו דביק. מניחים בקערה.
  3. מערבבים 1/2 כוס מהסוכר החום עם 4 כפות מהחמאה המומסת שנותרה. מוסיפים 1/4 כוס מים ובוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים בחמאה 12 שקעים של תבנית שקעים גדולה. מחלקים את תערובת הסוכר בין השקעים ומניחים עליהם אגוזי פקאן.
  5. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X30 ס"מ. מושחים את העלה בחמאה שנותרה. מערבבים את הסוכר החום שנותר עם הקינמון וזורים על הבצק בצורה אחידה.
  6. כורכים את הבצק לגלילה, מכיוון הצלע הקצרה של המלבן. פורסים אותה ל-12 פרוסות, ומניחים כל אחת בתוך שקע, עם החתך כלפי מעלה. מניחים במקום חמים לשעה וחצי או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן וממלאות היטב את השקעים.
  7. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הלחמניות 25 דקות או עד שהן מזהיבות. הופכים מיד על צלחת הגשה. מצננים 10 דקות לפחות לפני שמגישים.

 

 

פשטידת לחם קריאולית

 

המרכיבים ל-6-8 מנות:

25 גרם חמאה

1 לחם לבן מרובע או חלה רגילה (20 פרוסות)

100 גרם צימוקים

4 ביצים טרופות

1/2 1 כוסות חלב

1 מכל שמנת לקצפת

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:
  1. מורחים כלי חסין אש או תבנית מלבנית (25X35) בשכבה נדיבה מאוד של חמאה.
  2. מסירים את הקרום מפרוסות הלחם ומניחים 8 מהן על בסיס התבנית. מפזרים עליהן מחצית מצימוקים. מכסים ב-8 פרוסות נוספות ומפזרים עליהן את שארית הצימוקים.
  3. מורחים את 4 הפרוסות שנותרו בחמאה וחותכים אותן באלכסון פעמיים, כך שיתקבלו 4 משולשים שווים מכל פרוסה. מסדרים אותם בחפיפה, בשורות, מעל השכבות.
  4. טורפים את הביצים עם החלב, השמנת, הסוכר, הווניל והקינמון. יוצקים על פני הלחם, מכסים ומניחים לעמוד שעה במקרר.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) . אופים 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים מהתנור ומשהים 10 דקות לפני ההגשה.

 

בראוניז

ריבועי עוגת שוקולד עסיסית, מועשרת באגוזים, הנשמרים פרק זמן ארוך למדי בקופסה סגורה.

 

המרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

1/2 1 כוסות סוכר

4 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל אמיתי

1/2 1 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית רבועה (25X35 ס"מ).
  2. מניחים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר בינוני ומחממים תוך בחישה עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
  3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ובוחשים היטב אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת היטב בתערובת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
  4. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד.
  5. קוצצים חצי מכמות האגוזים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומשטחים על תבנית האפייה. מסדרים על פני התערובת את האגוזים שנותרו. אופים כ-25 דקות, או עד שפני העוגה נראים יציבים.
  6. אפשר לחתוך לריבועים ולאחסן בקופסה סגורה.

 

עוגת גזר

שוחרי הבריאות מוזמנים להתעלם מציפוי הגבינה העשיר ולהסתפק בזריית מעט אבקת סוכר על העוגה לפני ההגשה.

 

המרכיבים:

3/4 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

1 כפית קינמון

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 כפית מחוקה סודה לשתייה

2 כוסות (כ-250 גרם) גזר מגורר

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

 

לציפוי:

250 גרם גבינת שמנת

75 גרם חמאה רכה

200 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

 (צילום: index open) (צילום: index open)
(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות). משמנים תבנית מרובעת (20 ס"מ), תבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ) או תבנית מוארכת גדולה.
  2. מניחים את השמן, הסוכר, הסוכר החום והקינמון בקערה וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה (אפשר במערבל). מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים היטב אחרי כל תוספת.
  3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה ומוסיפים לתערובת הראשונה. טורפים או מערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים. מעבירים לתבנית ומחליקים את פני התערובת. אופים כשעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים היטב. להכנת הציפוי, טורפים את כל המרכיבים (אפשר במערבל) לתערובת חלקה. מורחים על העוגה ומצננים במקרר.

 

עוגת גבינה בנוסח ניו יורק

עוגת שחיתות, עם טעם של ניצחון.

 

המרכיבים:

 

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים מפוררים (פטי בר)

2 כפות סוכר חום

100 גרם חמאה מותכת

קורט קינמון

 

למלית:

600 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה)

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 כפות פודינג וניל לבישול או קורנפלור

 

לציפוי:

1 שמנת לקצפת

2 כפות אבקת סוכר

מעט תמצית וניל

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים את כל חומרי הבסיס ומהדקים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 22 -24 ס"מ. אופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חומו ל-150-160 מעלות.
  2. טורפים היטב את כל חומרי המלית במיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לקלתית האפויה למחצה ומחזירים לתנור. אופים כ-50 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה לשעה נוספת. מצננים לחלוטין.
  3. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והווניל לקצפת יציבה ומצפים בה את העוגה.

 

  • לכל הטורים של רותי קינן

     


     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אמריקה בוחרת חביתיות. מגדל פנקייק
    צילום: shutterstock
    מומלצים