שתף קטע נבחר

פלורידה חצויה: פער זעום של אלפי קולות

זהות המנצח במדינה המתנדנדת הגדולה מכולן שוב עשויה להתפרסם זמן רב אחרי הבחירות. היהודים הצביעו ברובם לאובמה, גם ניצחון בפלורידה כבר לא יעזור לרומני

ב-2000 הקרב על המנצח הבא ארך שבועות, גם ב-2012 נראה שהמדינה המתנדנדת הגדולה מכולן בבחירות בארה"ב חצויה ומפולגת - אבל הפעם ההכרעה בה כבר לא תשנה דבר. גם שעות אחרי סגירת הקליפות, לא חזתה אף אחת מרשתות הטלוויזיה האמריקניות את זהות הזוכה בפלורידה, ותוצאות האמת שמגיעות ממדינת הדרום מראות עד כמה המאבק צמוד. אחרי ספירה של כ-80% מהקולות (כ-7 מיליון קולות) הוביל ברק אובמה בפער זעום של 630 קולות בלבד. בהמשך, פתח אובמה פער של כ-20 אלף קולות.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet 

 

מרבית הקלפיות שטרם נספרו הן באזורים דמוקרטים, אבל גם אם מיט רומני ידהים וינצח במדינת הדרום זה כבר לא יעזור לו - רשתות הטלוויזיה ניבאו מעט אחרי השעה 6 בבוקר שעון ישראל כי אובמה יישאר נשיא ארצות-הברית.

 

יהודי פלורידה הצביעו ברובם לנשיא המכהן. כתבנו בוושינגטון, יצחק בן-חורין, אמר הלילה (ד') במשדר המיוחד כי 66% מהיהודים במדינת השמש בחרו באובמה: "המשמעות היא שהקמפיין של רומני, שאמר פעם אחר פעם כי אובמה השליך את ישראל אל מתחת לגלגלי האוטובוס במטרה לזכות בקולות היהודים, לא צלח. היהודים מהווים רק 3% מהמצביעים בפלורידה, אבל בגלל שיעור ההצבעה הגבוה שלהם הם 'שווים' יותר מהחלק היחסי".

 

נתון נוסף מהמדגמים בבחירות בפלורידה מלמים על כך ש-67% מהמצביעים הם לבנים, לעומת 16% היספאנים ו-13% שחורים. הדבר מהווה ירידה באחוז הלבנים שהצביעו בפלורידה ביחס ל-2008, אז הם היוו 71% מהבוחרים. זהו נתון בעייתי נוסף מבחינתו של רומני, שמוביל בפער גדול בקרב הלבנים בכלל ארצות-הברית.

  

מחכים לתוצאות. הקלפיות נסגרו, אבל המירוץ עוד לא הוכרע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מחכים לתוצאות. הקלפיות נסגרו, אבל המירוץ עוד לא הוכרע(צילום: EPA)

 

פלורידה היא המאוכלסת מבין המדינות המתנדנדות וככזו הוגדרה שוב כ"פרס הגדול" של הבחירות. אחרי קליפורניה שמצביעה אובמה ומספקת לו 55 אלקטורים, טקסס שבוחרת רומני ומעניקה לו 38 אלקטורים, וניו-יורק שמעבירה את 29 האלקטורים שלה לאובמה, פלורידה המחלקת אף היא 29 אלקטורים היא המדינה הגדולה ביותר. בשבועות האחרונים התפרסמו סקרים סותרים לגבי זהות המוביל ב"מדינת השמש", אבל כל אותם סקרים ניבאו מרוץ צמוד במיוחד.

 

בפלורידה האבטלה גדולה יותר מהממוצע הארצי ומשבר הדיור מכה חזק, דבר שסייע לרומני במסע הבחירות שלו במדינה. גם המיעוטים הרבים במדינת הדרום היוו גורם חשוב בסדר היום של המועמדים לנשיאות. הפורטו-ריקנים והקובנים, שתי הקבוצות ההיספניות הגדולות בפלורידה, נפגעו מאוד מהכלכלה המקרטעת והתרחקו מעט מאובמה. היהודים במדינה, כמו בארצות-הברית כולה, מפולגים - החילונים תומכים במרביתם באובמה, הדתיים מצביעים רומני.

 

לפני ארבע שנים אובמה ניצח בפלורידה בפער קטן את ג'ון מקיין, ב-2004 המדינה נתנה את קולה לג'ורג' בוש המנצח, אבל ההיסטוריה בעיקר זוכרת אותה כמי שהכריעה את הבחירות ב-2000. בוש גבר אז בפלורידה בהפרש מינימלי של 537 קולות בלבד על אל גור הדמוקרט, מה שהעניק לו את הכרטיס לבית הלבן. הקרב על פלורידה נמשך אז שבועות והגיע עד לבית המשפט העליון.

פורסם לראשונה 07/11/2012 04:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה בפלורידה
צילום: AFP
רומני במדינת השמש
צילום: רויטרס
מומלצים