שתף קטע נבחר

מד ח"כ: בודקים את הנבחרים ברשת

מה עשו חברי הכנסת שלנו בקדנציה האחרונה שלהם, והאם הם תומכים באמת באותם רעיונות וחוקים כמונו? המדח"כ מספק לנו את אחד הכלים לבחון את העבודה של נבחרינו בתחום החקיקה

הבחירות הדיגיטליות של ארה"ב תמו, ולפנינו מערכה פוליטית-דיגיטלית נוספת בזירה המקומית. בצד אחד ניצבים חברי הכנסת והמועמדים מנסים לשכנע אותנו באמצעות עמודי פייסבוק וסרטוני יוטיוב למה כדאי לבחור דווקא בהם ומדוע צריך לתמוך בהם. בצד השני, נמצא מספר אתרים שאמורים לסייע לנו הבוחרים להבין מי מבין חברי הכנסת שפעילים בפייסבוק, פעילים גם בכנסת .

 

במסגרת המגמה הזו, תנועת "מתפקדים" והסדנה לידע ציבורי, הפועלות לעידוד השתתפות ציבורית ושקיפות, משיקות היום את המדח"כ. למרות השם שמזכיר מבחן סיבולת גופנית, מדובר באתר המבוסס על כלי האג'נדות שפיתחו בסדנא לידע ציבורי, שאמור לאפשר לכולנו להבין מהי עמדתם של נבחרי הציבורי לגבי נושאים שונים על סדר היום הציבורי. האם הם פועלים בעד מדיניות כלשהי, נגדה או ניטליים.

 

מי בעד (+) ומי נגד (-) הפרדת הדת מהמדינה?  ()
מי בעד (+) ומי נגד (-) הפרדת הדת מהמדינה?
  

 

איך זה עובד?

המדח"כ שואב את המידע מאתר כנסת פתוחה, שמנגיש בצורה נוחה יותר אינפורמציה המייחסת לפעילות הח"כים, כמו הצעות חוק שהם מגישים או האופן בו הם מצביעים להצעות חוק. הדירוג של חבר הכנסת על ציר ה"בעד-נגד" מתבצע על ידי ארגונים ותנועות שפועלים כדי לקדם את נושא מסויים, לאחר שכמובן הם מנתחים את המידע מאתר כנסת פתוחה. למשל, מי שקבע למשל שיצחק בוז'י הרצוג מתנגד יחסית להפרדת דת ממדינה הוא המרכז הרפורמי לדת ומדינה.

  

קח ארגז וקפל את הדברים שלך

תנועת המתפקדים עומדת גם מאחורי אפליקציית השעשוע "פטר את הח"כ" שמאפשר לגולשים לראות מה עשו חברי הכנסת מטעם שלוש המפלגות, הליכוד, קדימה העבודה, בכנסת האחרונה ולהחליט האם לפטר אותם בעקבות זאת. בדרך זו, הגולשים יכולים להיזכר מי זה רוברט אילטוב ולצפות גם במספר הצעות החוק שהגיש.

  

מי קיבל ציון נמוך? ()
מי קיבל ציון נמוך?

  

בוחרים ברשת

ברשת תמצאו מיזמים נוספים שכל מטרתם להפוך אותנו לאזרחים מעורבים יותר, שמרגישים שהם באמת יכולים להשפיע על מקבלי ההחלטות באמצעות השתתפות במשחק הפוליטי: בחירות ובחירות פנימיות. אתר כחול (דיבורים כמו חול) למשל, עליו סיפרנו לכם לראשונה בתחילת אוגוסט, נועד לשפר את הזיכון הציבור בכל הקשור להבטחות הפוליטיקאים. האתר מאפשר לעקוב אחר אמירות נבחרי הציבור ולראות, לאורך זמן, האם אכן עמדו במילתם.

  

מי שמבקר באתר יכול לצפות באמירה מסויימת של ח"כ, ולבחור האם הוא מסכים עם עצם האמירה והאם הוא מאמין שנבחר או נבחרת הציבור יפעלו למימוש האמירה. מהבחינה הזו, האתר אינו מציג תמונה אובייקטית לחלוטין, אלא את האופן בו פוליטיקאי מסויים נתפש על ידי הציבור. למשל, ציבור הגולשים מסכים עם אמירתו של אריה דרעי שש"ס לא היתה מפלגה חברתית מספיק, אך לא מאמינים שהוא יביא את השינוי.

  

 

יוזמה פרטית נוספת שעלתה בשבועות האחרונים היא עמוד פייסבוק בשם "איך הם הצביעו" המציג בגרפיקה פשוטה איך הח"כים הצביעו במהלך הכנסת האחרונה. בכל יום בוחר מנהל העמוד הצעת חוק מסויימת מאתר הכנסת, ומציג לגולשים את נתוני ההצבעות של המפלגות השונות. המטרה? "ראוי שלפני שילכו להצביע לכנסת ה-19 - אזרחי ישראל ידעו איך התנהגו המפלגות השונות במהלך הכנסת ה18". 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים