שתף קטע נבחר

התמונות שלכם: מופע ברקים מרהיב בצפון

אתם צילמתם ושלחתם, אנחנו רק מפרסמים. יישובי הצפון הוארו באור ברקים וזכו למנת גשם וברד. החזאי צופה שהמערכת החורפית תימשך הלילה ותדעך מהיום

אמש (יום א') ירדו גשמים חזקים בצפון הארץ וגשמים מקומיים במרכז, אבל החדשות המסעירות מהסערה הזו הן תמונות הברקים שאתם שלחתם באימייל האדום וב-SMS למספר 5335. נחום מליק, החזאי ממטאו-טק, צופה שהגשמים יימשכו הלילה מהצפון ועד הנגב מלווים בסופות רעמים, ברקים וברד.

 

צילום: אסי קדמי
ברקים בהוד השרון (צילום: אסי קדמי)

 

צילום: שי מזור
ברקים מול זכרון יעקב (צילום: שי מזור)

 

צילום: רון גרוס
זכרון יעקב. לא תמצא ברק כזה טוב (צילום: רון גרוס )

 

צילום: רויטרס
חיפה, אמש (צילום: רויטרס)

החזאי מסביר שהברקים נוצרים בעננים שעוביים מגיע לכ-8-9 קילומטרים. "בתוך הענן נוצרים זרמים מאוד חזקים של אוויר למעלה ולמטה ומערבולות. יש מטענים חיובים ושליליים בתוך הענן והם שיוצרים את הברקים. בעונה הזאת הים חם יחסית לא כמו באמצע החורף ולכן העננות הזאת יותר אלימה וחריפה. העננים מאוד עבים בעונה הזו בהשוואה לאמצע החורף. בזמן סופות ברקים מסוכן להיות במקום פתוח לחלוטין, או מתחת לעצים ובתחילת העונה הסופות עזות והברקים בעוצמה חזקה יותר".  

 

אילן רוטמן תושב צורית סיפר שהברקים נצפו מעל סכנין בסביבות 18:30: "הגשם פה לא הפסיק לרדת מאז יום שישי והברקים מדהימים, יש מלא שלוליות בכבישים. ביום שישי בערב הגשם חדר לבית כנסת בזמן שהתפללנו". נוריאל טריגובוף מנהריה סיפר: "יש די הרבה ברקים ורעמים חזקים, הרוח חזקה ורטוב פה שלושה ימים".

 

צילום: מאור שפיצר
הצפה בקריית מוצקין (צילום: מאור שפיצר )
צילום: נוריאל טריגובוף
נהריה באור ברקים (צילום: נוריאל טריגובוף)

 

איריס מנשר צילמה את הברקים מגבעת נשר לכיוון כרמיאל. "ראיתי סופת ברקים שנמשכה קרוב לשעה, זה היה מטורף והיה קשה לצלם אותם. זה נראה כאילו זה נכנס לי לתוך הבית. היו גם רוחות מאוד חזקות. היה ענן כבד שנראה כמו שק מים שעוד מעט יתפוצץ. זה היה פשוט מדהים".

 

במהלך היום תיחלש המערכת אבל עדיין צפוי גשם בעל אופי מקומי יותר מהצפון ועד הנגב. בנגב יש חשש לשיטפונות ובמשך היום ייפסק הגשם. בשלישי צפוי גשם קל בשעות הבוקר. החזאי מציין כי לפי שעה לא נראית מערכת משמעותית עד יום שישי ולגבי שבת יש עדיין סימן שאלה. מתחילת המערכת החורפית בשישי בבוקר נמדדו בצפון רמת הגולן 107 מילימטרים של גשם, 114 בצפת, 100 בעמק יזרעאל, יותר מ-120 בכרמל. 50 בתל-אביב, 86 ברחובות, 16 בירושלים ומ"מ אחד בבאר שבע. 

 

בשל הגשמים העזים נסגרו לתנועה שני כבישים בקריית חיים. רחוב משה שרת נסגר בין רחוב אח"י אילת ובן צבי. דרך אריה שנקר נסגרה לשני הכיוונים עקב הצפה.

פורסם לראשונה 11.11.12, 22:10

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברקים בעכו
ברקים בעכו
צילום: אייל פלצ'י
מומלצים