שתף קטע נבחר

במרכז לחוצים, אבל ביחד: "בביה"ס אני לא לבד"

תלמידים רבים בבית הספר עירוני א' בתל אביב מצאו את עצמם אתמול מחוץ למקלט בזמן האזעקה בשל חוסר מקום. "אמרו לנו להסתדר ליד הקיר מול חלונות", סיפר אחד התלמידים. במקביל, ההורים חווים את האזעקות במשרד: "לא יכולים להפסיד עבודה"

כמו כל תושבי גוש דן, גם התלמידים שבהם, לא רגילים לאזעקות ולטילים שמתעופפים באוויר. אתמול, עם הישמע האזעקה במרכז הארץ, מצאו את עצמם תלמידים רבים בתיכון עירוני א' בתל אביב כשהם מחוץ למקלט שהתמלא עד אפס מקום. המחסור במרחבים מוגנים לא מוסיף תחושת ביטחון לבני הנוער שמתנחמים בחברה זה של זה. "אני מקווה שזה ייגמר מהר", אמרה הבוקר (ב') גאיה בת ה-17. "לפחות בבית הספר אני לא לבד ויש איתי עוד הרבה ילדים".

 

"עמוד ענן " - כותרות נוספות

 

תלמידי עירוני א' שלא מצאו אתמול מקום במקלט, נאלצו להימלט אל הספרייה או אל האודיטוריום, או פשוט להישאר בחדר מדרגות שמוקף בחלונות. חלק מהתלמידים קיבלו הוראה להישאר בכיתות ולהיצמד אל הקיר.

 

תמי, אימא של תלמידה בבית הספר, אמרה ל-ynet: "אני מזועזעת. איך זה יכול להיות שבמוסד לימודי מרכזי בתל אביב אין מספיק מקום במקלט לכל התלמידים? מיד אמרתי לבתי לחזור הביתה, כי הרבה יותר בטוח שתיכנס לממ"ד איתנו. זה ביזיון, אין לזה מילה אחרת".

 

כיפת ברזל בפעולה. אפקט הרגעה? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כיפת ברזל בפעולה. אפקט הרגעה?(צילום: AFP)

 

יאן, תלמיד בן 11 בבית הספר: "לא יכולנו להגיע למקלט ואמרו לנו פשוט להסתדר ליד הקיר במקום שבו היו חלונות מולנו". אב שהסיע את בתו לבית הספר לא ידע על מצוקת המקום במקלט: "חייבים לעשות חושבים מחדש על נושא המקלטים כשיש לנו גם את איראן ברקע".

 

דניאל, תלמיד כיתה ז', הוסיף כי "אם היה פיצוץ היינו נפגעים משברי הזכוכיות. זה מסוכן לפי דעתי לעמוד ככה בכיתות". עם זאת, הוא הוסיף כי "צוות המורים של בית הספר ממש מתחשב ודואג לכל ילד וילד, הם אחלה מורים". מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "בבניין עירוני א' ישנם מרחבים מוגנים לכל תלמידי בית הספר, העירייה תערוך בירור עם הנהלת המוסד".

 

שיעורים סינכרוניים לתלמידי הדרום

מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, פתחה הבוקר את דיוני חדר המצב של המשרד והבהירה כי הלימודים בבתי הספר ובגני הילדים מתקיימים כסדרם ועל פי ההנחיות של פיקוד העורף. היא ציינה כי יותר מ-90% מהתלמידים התייצבו ללימודים.

 

 (ידיעות אחרונות) (ידיעות אחרונות)
(ידיעות אחרונות)

לצפייה בגודל מלא

 

ממשרד החינוך הוסיפו כי צוותי החינוך ביישובים המצויים בטווח של עד 40 ק"מ עומדים בקשר רציף עם התלמידים השוהים בביתם ומקיימים למידה מרחוק. צוותי החינוך במחוזות מלווים על ידי אנשי השירות הפסיכולוגי-ייעוצי של המשרד. החל מהיום מקיים המשרד שיעורים סינכרוניים למורים ולתלמידים במחוז דרום.

 

עוד נמסר כי המזכירות הפדגוגית הוסיפה מערכי שיעורים לתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים במקצועות הלימוד השונים, בהם מתמטיקה, אנגלית, תנ"ך, גיאוגרפיה, כימיה, פיסיקה היסטוריה ועוד. החומרים מצויים באתר "למידה בחירום" של המשרד. כמו כן, המחוז נערך לחלק כ-800 משחקי הפעלה לילדים השוהים במקלטים ובמרחבים המוגנים ומינהל חברה ונוער החל להוציא ילדים לפעילויות הפגה מחוץ ליישובי הדרום.

 

"אנחנו לא נמצאים במצב של תושבי הדרום"

ובזמן שהילדים בבית הספר, גם הוריהם נאלצים להתמודד עם שגרת האזעקות במקומות העבודה. סנדי, אם לשלושה שעובדת במשרד להנהלת חשבונות בראשון לציון, אמרה: "הייתי מעדיפה להישאר בבית, אבל בשבילם לא בשבילי. אין לנו את הפריבילגיה להפסיד ימי עבודה, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת המעביד".

 

רלי, חברתה לעבודה, הוסיפה כי היא חוששת בעיקר לילדים. "אם תהיה אזעקה אתקשר אליהם ואראה שהכול בסדר", אמרה, והדגישה כי לא הייתה לה התלבטות אם להגיע לעבודה.

 

מאיר עזריאל, שעובד בבניין משרדים בראשון לציון, אמר כי "אזעקה אחת ביום היא לא סיבה לא ללכת לעבודה. אין משהו שיכול להפריע לנו. יש לנו מרחבים מוגנים והכול בסדר. אנחנו לא נמצאים במצב של תושבי הדרום. אצלם אזעקה אחת זה שגרה. אין סיבה שנפסיק את השגרה שלנו".

 

חן מגל שעובדת במשרד עורכי דין בתל אביב ניסתה לסכם את המצב כשאמרה: "יש כמה שיותר לחוצים מכולם, אבל בסך הכול האווירה בסדר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הילה ספאק
גאיה: "אני לא לבד"
צילום: הילה ספאק
מומלצים