שתף קטע נבחר

הנזק למפעלי הדרום עד כה - 120 מיליון שקל

התאחדות התעשיינים העריכה את המחיר שמשלמים מפעלי הדרום לאחר ששת ימי מבצע "עמוד ענן". בנוסף ישנה ירידה בהתייצבות לעבודה במפעלים לאחר שהבוקר, 75% מהעובדים התייצבו לעבודתם במפעלים

אומדן הנזקים למפעלי הדרום לאחר שישה ימי לחימה עומד על 120 מיליון שקל - כך עולה מנתוני התאחדות התעשיינים.

 

 

מנתוני סניף דרום של ההתאחדות עולה כי ישנה ירידה בהתייצבות העובדים לעבודה במפעלים לאחר שהבוקר (ב'), 75% מהעובדים התייצבו לעבודתם במפעלים - לעומת התייצבות של 80% אתמול.

 

שלוש הסיבות העיקריות לעלייה בהיעדרות העובדים מהעבודה במפעלים הן:

1. עובדים שקיבלו צווי 8 וגויסו באופן מיידי למילואים.

2. עובדי אדמיניסטרציה - לרוב מדובר באימהות שנשארות בבית עם הילדים. בשל כך כל עבודת המנהלה, הכוללת חשבונות וניהול משרדי- נתקעת.

3. בעיה בקיום משמרת לילה - העובדים חוששים להשאיר את משפחתם לבד בלילה.

 

500 מפעלים באזור

נתונים פיננסיים אלו מתבססים על דיווח שהעביר סניף דרום של התאחדות התעשיינים, על היקף הפעילות של 500 המפעלים באזור הלחימה. חלק מהמפעלים השביתו את פעילותם כליל וחלקם פועלים במתכונת חלקית בלבד כתוצאה מאזעקות ומחסור בכוח אדם.

 

נתונים אלו לא כוללים נזקים כספיים מפגיעות ישירות במפעלים, במידה שיתרחשו, ונזקים עקיפים.

 

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק: "הלחימה בדרום נמשכת מזה כמעט שבוע והפגיעה המצטברת בפעילות המפעלים הולכת ומתעצמת מיום ליום".

 

"אנו עובדים בימים אלו בצמוד עם משרד האוצר וההסתדרות, לאישור הפיצויים לתעשייה בדרום שנפגעה מהלחימה, על מנת שזו תוכל להמשיך ולהתקיים"

 

הפעילות התעשייתית בכל אזור עוטף עזה, שכוללת כ-70 מפעלים, הושבתה לחלוטין נוכח הלחימה בדרום, מלבד מפעלים שהוגדרו על ידי המדינה כ"'מפעלים חיוניים", כגון מפעלי מזון.

 

ההסתדרות מפעילה מוקד מידע ארצי מיוחד לעובדים בזמן חירום. מספר הטלפון של מוקד המידע הארצי הוא: 1-700-700-331.

 

"על הממשלה לסייע לבעלי העסקים"

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אמר בתגובה לנתונים כי "על הממשלה להבטיח מנגנון יעיל ואמיתי לפיצוי המגזר העסקי בדרום הארץ, אשר נפגע כלכלית בזמן הלחימה בעזה".

 

דנילוביץ' פנה לשר האוצר, יובל שטייניץ, לפעול בדחיפות לגיבוש מנגנון פיצוי ושיפוי למגזר העסקי בדרום הארץ, אשר נפגע כלכלית מאירועי "עמוד ענן" והלחימה בעזה. דנילוביץ' העלה את הנושא בפגישותיו גם עם שרים וחברי כנסת.

 

כזכור, לאחר מבצע "עופרת יצוקה" בשנת 2009, פיצתה המדינה את המגזר העסקי על הנזק הכלכלי שהסבו ימי הלחימה והשבתת הפעילות העסקית בדרום, בגין פגיעה בהכנסות ושיפוי על שכר לעובדים שנאלצו להיעדר מעבודה.

 

"על ממשלת ישראל לסייע לבעלי העסקים, למעסיקים ולעובדים ולפצותם על ימי הלחימה אשר הסבו נזק כלכלי לעסקים בדרום. יש להבטיח כי ממשלת ישראל תגבש מנגנון יעיל והוגן לפיצוי ושיפוי המגזר העסקי. התאוששות מהירה של המגזר העסקי והחזרת הפעילות העסקית היא תשובתנו לאלה המבקשים להפר את שגרת חיינו ולפגוע בביטחון התושבים", אמר דנילוביץ'.

 

בהכנת הידיעה השתתפה אילנה קוריאל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי יאשר פיצוי?
צילום: רויטרס
מומלצים