שתף קטע נבחר

המפקח על הביטוח: רק 10% מהביקורות הובילו לקנסות

לדברי הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון באוצר, עודד שריג, ב- 2011 בוצעו למעלה מ- 200 ביקורות ובדיקות, כשבפחות מעשירית מהן הוטלו קנסות או עיצומים. "רק כשאין ברירה – מענישים"

בשנת 2011 בוצעו למעלה מ- 200 ביקורות ובדיקות, כשבפחות מעשירית מהן הוטלו קנסות או עיצומים. "היחס הזה, בין מספר הביקורות לבין מספר מקרי הענישה, מעיד יותר מכל על כוונותינו: ראשית לדאוג לפעילות תקינה בשוק, ורק כשאין ברירה לענוש" , כך אמר הערב (ב') הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון באוצר, פרופ' עודד שריג. "המטרה שלנו היא לא לענוש, לא בעיצומים ולא בדרך אחרת, אלא לוודא שכל השחקנים בשוק הביטוח פועלים בהתאם להוראות הדין, בהגינות וביושר כלפי לקוחותיהם".

 

כתבות נוספות בנושא ביטוח :

 

עם זאת ציין שריג "בכוונתו לשים דגש בשנים הקרובות על אכיפה, על יצרנים ועל מפיצים כאחד. אין לי ספק כי חיזוק יכולת האכיפה של אגף שוק ההון יגרום להגברת אחריות הגופים, וכתוצאה מכך להגברת אמון ציבור הצרכנים במערכת הפיננסית בכלל ובגופים המוסדיים ובסוכני הביטוח בפרט, לתועלת כולם".

 

שריג, שדיבר בכנס לשכת סוכני הביטוח המתקיים באילת, התריע מפני סיכונים בניהול הכספים בחברות הביטוח "המערכת הפיננסית העולמית עברה בשנים האחרונות טלטלה קשה. בתקופה הזו חווינו משבר חובות עמוק, שלוּוָה בהאטה חדה בצמיחה. אסור להתעלם מהעלייה בסיכון גם במשק הישראלי, הנובעת הן ממצב הכלכלה העולמית והן ממאפייניו הגיאופוליטיים הייחודיים של אזורנו.

 

נוכח הגידול החד בסיכונים במשק הישראלי, אנו מצפים מחברות ביטוח להגביר את השמרנות בניהולן. הדבר חייב להתבטא, בין היתר, בתוספת שמרנות בניהול הון עצמי ונוסטרו (הון בבעלות חברת הביטוח, שאין מקורו בכספי החוסכים – א.ר). לתפיסתנו, חברות ביטוח משקיעות את כספיהן בצורה לא מספיק שמרנית לרמת הסיכון הנוכחית. במיוחד בעת הזו, רדיפה מוגזמת אחר תשואות עלולה להסתיים בקשיים עסקיים מיותרים".

 

שחיקה במעמד הסוכנים

שריג פתח את דבריו בהתייחסות למלחמה בדרום ואמר "ליבנו עם אחינו תושבי הדרום ועם המילואימניקים שגויסו זה עתה, ואני מאחל לכולם, בשם כולנו, רגיעה וחזרה מהירה לשלווה, וכמובן איחולי החלמה מהירה לנפגעים".

 

גם נשיא לשכת סוכני הביטוח , אודי כץ, הצטרף בדבריו לשריג ואמר " אני מבקש לחזק את ידי תושבי הדרום, זרועות הביטחון, חיילי צה"ל וממשלת ישראל, ולאחל כי השקט ושגרת החיים יחזרו למסלולם בקרוב".

 

כץ התייחס לשחיקה במעמד הסוכנים וציין "כל כך הרבה פעמים כבר הודיעו על מותנו. אני מבטיח לכם שהרבה מקצועות במשק ייעלמו או יצטמצמו לפני ענף סוכני הביטוח. אם מציירים אותנו כנהנתנים, כמי שגורפים מיליונים, כמי שנהנים ממנעמי החיים הטובים, מדוע אין נהירה של צעירים לענף? מדוע משרדי הסוכנים הוותיקים משתוקקים לסוכנים עובדים חדשים?

 

"ההכפשות התקשורתיות מעצימות ועלולות בהחלט להביא למצב שלא יהיה מי שיטפל במיליוני המבוטחים – ואלה ימצאו עצמם תלויים ועומדים בחסדי המדינה וגופים אחרים. אנחנו, הסוכנים, כאן, בשבילם – זהו ייעודנו ומטה לחמנו. וכדי למנוע מצב זה, משרד האוצר והחברות חייבים לתמוך בסוכנים"

 

ח"כ פאינה קירשנבאום (הליכוד ביתנו), יו"ר ועדת המשנה לביטוח ושוק ההון בוועדת הכספים של הכנסת, שדברה גם היא בכנס, אמרה "אני מחפשת מדיניות ברורה ומוגדרת בהתנהלות שוק החיסכון הפנסיוני בישראל – ולא מוצאת".

 

קירשנבאום אמרה את הדברים בהתייחסה לרפורמות האחרונות בשוק הפנסיוני שמוביל אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון באוצר. לדבריה יש ליצור הפרדה רגולטורית באוצר כך שיינתן ביטוי מעשי ורב יותר בתחום ייצוג הצרכנים, תחת גוף רגולטורי ייעודי שאינו חלק מאגף שוק ההון במתכונתו הנוכחית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עודד שריג
צילום: גיל יוחנן
אודי כץ נשיא לשכת סוכני ביטוח
צלום: עופר עמרם
מומלצים