שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז

דובר צה"ל באולפן ynet: "אין זבנג וגמרנו"

לפני הכרעה קרובה על רגיעה או כניסה קרקעית לרצועה, רקטות משוגרות לישראל כל העת. דובר צה"ל אמר בשידור החי כי "אין מבצע נקודתי שאחרי היה שקט", השר ארדן קרא להבאת מזכ"ל האו"ם ושרת החוץ האמריקנית לאזורי נפילת הרקטות

יומו השביעי של מבצע "עמוד ענן" עומד הבוקר (יום ג') בפני הכרעה משמעותית של הצמרת הישראלית - כניסה קרקעית לרצועה או הסכמה על רגיעה והפסקת אש. על פי גורם מדיני בכיר שמעורה בפרטים, החליטו שרי "התשיעייה" כי ישראל תנסה לחתור להפסקת אש ולא להמשיך את המבצע. דובר צה"ל הזהיר בשידור חי באולפן ynet מפני תקווה ל"זבנג וגמרנו", והוסיף כי "במידה ונגיע למצב ששוב הדרום מתערער ביטחונית, אנחנו נפעל שוב. אני מקווה שזה יהיה בטווחי זמן יותר רחוקים".

 

"שכחנו שפעם חיילים אמורים היו לסכן את חייהם כדי להגן על שלומם של האזרחים ולא חס וחלילה לסכן אזרחים. האם פעולה קרקעית היא האופציה הראשונה? לא. אם אפשר להבטיח שקט לטווח ארוך בלי פעולה קרקעית אז כך יהיה", אמר השר גלעד ארדן באולפן. 

 

"עמוד ענן " - כל הדיווחים בחדשות ynet

 

"הפסקת אש זה לא לשם הפסקת אש, אלא רוצים בדרום ויתר חלקי הארץ שהאיום יוסר", אמר בשידור ארדן. "הדרך המיטבית שניתן להשיג אותה היא שאנחנו נתמוך בה. אם זה יגיע על ידי הסכם שעוד פעם יהיו בו חורים ולא יודעים מה יקרה כשמפסיקים את האש, זולג או לא זולג טיל מהרצועה – זה בדיוק מה שראש הממשלה אמור לבחון מול הקהילה הבינלאומית, מול מצרים, מול הילרי קלינטון".

 

לדבריו, "ראש הממשלה צריך להתעקש להביא את קלינטון ובאן קי-מון לאותם מקומות שבהם נופלים טילים, כי הנשיא אובמה, מאז שהוא הגיע לשדרות נצרבה לו אותה תחושה כשנופלים עליך טילים וצריך לתפוס מחסה". באשר למגעים שמתנהלים מול המצרים, הביע ארדן תקווה כי "בשונה מממשל מובארק, לאחים המוסלמים, עם כל חסרונותיהם, יש גם יתרון הרתעה. ראינו מה התגובה שלהם למה שקרה בסיני".

 

 

שיגורים, תקיפות ודריכות. יום שביעי למבצע "עמוד ענן" (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
שיגורים, תקיפות ודריכות. יום שביעי למבצע "עמוד ענן"(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: אילנה קוריאל) (צילום: אילנה קוריאל)
(צילום: אילנה קוריאל)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

דובר צה"ל, תת-אלוף יואב מרדכי, הסביר כי "אנחנו לא במציאות של זבנג וגמרנו, אין מבצע נקודתי שאחריו השקט חזר", והביע תקווה כי "הסבב הזה, שהוביל לפגיעה ממוקדת, מדויקת, כירורגית, אמור לייצר איזה סוג של הרתעה. צה"ל עמד ביעדים. המטרה האסטרטגית היא לשפר את המציאות הביטחונית בדרום ולפגוע בחמאס. יש הישגים טובים מאוד בפגיעה בחמאס. לגבי שיפור ביטחוני - זה ייבחן בציר הזמן".

 

תת-אלוף (מיל') רן פקר הוסיף בשידור כי "בשלב הזה נהגו בתבונה בלתי רגילה. עזה זה המקום הכי צפוף. אם היו נכנסים מיד עם כוחות על הקרקע היו לנו אבידות".

 

אסי שריב, קונסול ישראל בניו יורק לשעבר, התייחס למעמד חמאס בעקבות המבצע ואמר כי "דבר אחד ברור - החזרנו את חמאס להיות במרכז העניינים. שרי חוץ מכל העולם באים ומדסקסים עם חמאס, עכשיו זה נהיה דבר נורמלי, מבחינת חמאס זה הישג גדול. מבחינת ישראל, אני לא חושב שהיה פה הישג משמעותי. אולי דבר אחד - רתימת הנשיא המצרי לנושא".

 

בשעות הבוקר נשמעה אזעקה בבאר-שבע ובמועצת בני שמעון. מערכת ההגנה האווירית "כיפת ברזל" יירטה את הרקטה. דקות ספורות לאחר מכן, נורו 16 רקטות מהרצועה לבאר-שבע. שלוש מהרקטות התפוצצו בעיר, שמונה רקטות יורטו, והשאר ככל הנראה נפלו בשטחים פתוחים. אוטובוס, רכב ומגרש כדורגל ניזוקו. אין נפגעים, אך כמה בני אדם לקו בחרדה. שתי רקטות שוגרו לאשקלון, אחת יורטה והשנייה התפוצצה בשטח פתוח. ירי בוצע גם לעבר אופקים.

 

"הייתי בדרך לעבודה ושמעתי רעש חזק", סיפרה בשידור שרון, תושבת באר שבע. "אתה רואה ענן שחור גדול ואחרי זמן קצר רואים את האוטובוס כולו עם רסיסים. האמת שאני רגילה לראות את המחזה אבל עד שרואים מקרוב לא יודעים כמה זה נורא".

 

במהלך הלילה, דנה התשיעייה בהצעה המצרית לרגיעה. החלטה רשמית אחרי הדיון - שהסתיים רק בשעה 4 לפנות בוקר - עדיין לא נמסרה, אבל רשת אל-ערבייה דיווחה כי החתימה על הסכם הרגיעה בין ישראל לפלגים הפלסטיניים תתבצע תוך מספר שעות. בנוסף דווח כי בקהיר נעשות כבר הכנות לקראת חתימה על הסכם. לידיעה אין אישור מכל מקור אחר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחיתת רקטה בבאר שבע
צילום: רן ארצי
יירוט של מערכת "כיפת ברזל"
צילום: דור כפרי
פגיעת פצצת מרגמה
צילום: זאב טרכטמן
דובר צה"ל
צילום: ניר כהן
השר ארדן
צילום: בני דויטש
צילום: גיל יוחנן
אסי שריב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים