שתף קטע נבחר

מסמכים שקשורים לפעולה בעזה נגנבו מרכב קצין

קצין באוגדת עזה השאיר ברכבו קלסר, שהכיל עשרות מסמכים מסווגים. בזמן שהיה בבית קברות נגנבו המסמכים על-ידי תושב קלנסווה. הקצין נשפט, אך לא נשלח לכלא

גנב כמעט שפגע בפעילות בעזה: בצה"ל בודקים אילו נזקים נגרמו לאחר שעשרות מסמכים מסווגים, השייכים לאוגדת עזה, נגנבו על-ידי תושב קלנסווה, שפרץ למכוניתו של קצין בדרגת סרן. הקצין נשפט ונידון לעבודות צבאיות.

 

עוד בחדשות:

בישראל השלימו: הפלסטינים יקבלו הכרה באו"ם

פיפ"א תשקם את אצטדיון הטרור בעזה

הפגנה נגד האנטישמים בהונגריה: "נאצים הביתה"

 

האירוע התרחש לפני כשנה, כשבצה"ל היו בהכנות למבצע התקפי יזום ברצועה, בזמן שמאות רקטות נורו לעבר יישובי הדרום. הקצין, המשמש כראש מדור התעסוקה המבצעית באוגדה, יצא מיחידתו לאזכרת סבתו בבית העלמין של המועצה האזורית גזר, סמוך לרמלה.

 

בניגוד לפקודות הוא לקח במכוניתו קלסר, שהכיל עשרות מסמכים מסווגים, בהם עזרים מודיעיניים, מפות, פקודות ומצגות, שכוללות מידע מסווג רב בתחום הביטחון השוטף, אך גם בתחום האופרטיבי. בין היתר היו שם חומרים מסווגים שרלוונטיים לכל מבצע קרקעי או אווירי בשטחי הרצועה. חלק מאותן תוכניות אופרטיביות כללו פירוט של הקצאות כוח אדם, פריסת כוחות, מועדי אימונים ותרגילים ומפות שכללו את פריסת אמצעי הלחימה של צה"ל סביב הגבול עם הרצועה.

 

הקלסר הושאר ליד מושב הנהג, בזמן שהקצין היה בתוך בית העלמין, בתוך הרכב הצבאי הנעול, וללא השגחה. כשחזר, נחרד לגלות כי הרכב נפרץ והמסמכים אינם. הוא מיהר לדווח על כך למפקדיו ולמשטרה, אך ציין תחילה כי מדובר במספר מועט מאוד של מסמכים מסווגים, מה שעורר כלפיו בהמשך ביקורת קשה מצד הגורמים הממונים באמ"ן.

 

בעקבות הגניבה, כוחות גדולים מהמשטרה הצבאית וממשטרת ישראל פתחו בחקירה, במטרה למצוא את הקלסר. כעבור 24 שעות הוא נמצא אצל תושב קלנסווה. במערכת הביטחון העריכו כי כנראה לא נעשה שימוש במסמכים והם הושבו במלואם, אך אובדנם היה עלול לגרום לסיכון ביטחון כוחות צה"ל.

 

הקצין עצמו נשפט על כך לאחרונה בבית הדין הצבאי בקסטינה, ונידון במסגרת עסקת טיעון ל-21 ימי עבודות שירות צבאיות וחודשיים מאסר על תנאי.

 

מפקדו, קצין המבצעים האוגדתי, הגן עליו בבית הדין והסביר שהוצאת

 המסמכים נבעה ממוטיבציה גבוהה של הקצין, ותחושת אחריות שלו, וכי הוא הפנים את טעותו. עוד הוגשו תעודות הצטיינות מתפקידו הקודמים.

 

הקצין עצמו הסביר: "לא נעשה פה משהו בזדון. אני חייב לשלוט בנתונים. זה נבע מפזיזות ועודף מוטיבציה ורצוני לשלוף נתונים בכל זמן נתון. זו הייתה החלטה של שבריר שנייה ולא חשבתי על התיק". הקצין, שיוצג על-ידי הסנגוריה הצבאית של פיקוד דרום, אף ציין כי "זו נורמה רווחת שיוצאים מהבסיס לדיונים ולוקחים את המסמכים איתנו".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אילוסטרציה
צילום: שאול גולן
מומלצים