שתף קטע נבחר

מפצחים את הפקאן: עוגיות עם אגוזים

עם הקפה בבוקר, אחרי הארוחה או סתם כשמתחשק משהו מתוק באמצע היום - רוני ונציה אופה עוגיות פקאן פריכות וקלות להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול

עוגיות פקאן

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-40-45 עוגיות: 

2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח

‭1/4‬ כפית מלח

225 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

‭1/2‬ כוס + 1 כף ‭115)‬ גרם) סוכר חום בהיר

‭1/2‬ כפית תמצית וניל טהור

100 גרם אגוזי פקאן, קלויים קלות וקצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה קטנה.  בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 
  2. מוסיפים את הווניל ולאחר מכן את תערובת הקמח, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים פנימה את הפקאנים הקצוצים.
  3. מעבירים את הבצק ליריעת ניילון נצמד גדולה ומעצבים מלבן באורך 16 ס"מ, ברוחב 10 ס"מ ובגובה 3-3.5 ‭‬ס"מ. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר שעה וחצי או יותר, עד שהבצק קר מאוד ויציב (ככל שהבצק יותר קר, כך החיתוך יהיה קל יותר).
  4. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מסירים את הניילון הנצמד, ומעל למשטח מקומח מיישרים את מלבן הבצק מכל צדדיו בעזרת סכין משוננת (בגלל האגוזים הקשים‭.(‬ לאחר מכן חוצים אותו לאורך ל‭2-‬ חתיכות שוות, כך שמתקבלים 2 מלבנים, מעין נקניקים באורך 16 ס"מ וברוחב 5 ס"מ כל אחד. פורסים כל נקניק לעוגיות מלבניות בעובי 6 מ"מ. מסדרים את העוגיות על תבניות האפייה במרווחים של 3 ס"מ ביניהן.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך ‭170)‬ מעלות) כ‭12-‬ דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים בתבניות על רשת עד שהן מספיק יציבות למגע, מעבירים באמצעות מרית מתכת לרשת לצינון מלא.

 

 (צילום: גיא בלומנטשיין) (צילום: גיא בלומנטשיין)
(צילום: גיא בלומנטשיין)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא בלומנטשיין
ממכרות. עוגיות פקאן
צילום: גיא בלומנטשיין
מומלצים