שתף קטע נבחר

הרצוג בראש, מרב מיכאלי וסתיו שפיר בעשירייה

הזוכה הגדולה בפריימריז בעבודה היא אשת השמאל מרב מיכאלי שתוצב במקום החמישי ברשימה, למרות שזכתה להתנגדות מצד היו"ר יחימוביץ'. גם מנהיגי המחאה החברתית בדרך לכנסת: סתיו שפיר תשיעית, איציק שמולי במקום ה-12. עוד פנים חדשות: עומר בר לב ואראל מרגלית. יחימוביץ': "רשימה מצוינת"

המנצחת הגדולה של הפריימריז בעבודה היא אשת השמאל מרב מיכאלי . העיתונאית מיכאלי רשמה הישג דרמטי והיא תמוקם במקום החמישי ברשימת מפלגת העבודה לכנסת, למורת רוחה של יו"ר המפלגה שלי יחימוביץ'. גם אנשי המחאה החברתית של הקיץ שעבר בדרך לכנסת: סתיו שפיר, אחת ממנהיגות מחאת האוהלים, דורגה בעשירייה הראשונה, שלושה מקומות לפני איציק שמולי, חברהּ להנהגה. חברי הכנסת יצחק הרצוג ועמיר פרץ ישובצו אחרי שלי יחימוביץ' במקום השני והשלישי ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה-19. ynet העביר בשידור חי מבית ברל את ההכרזה על הרשימה.

  

למקום הרביעי ברשימה הגיע איתן כבל ואחרי מיכאלי (שתשובץ, כאמור, במקום החמישי) נמצא במקום השישי הח"כ הוותיק, בנימין (פואד) בן אליעזר. במקום השביעי דורג מזכ"ל המפלגה, חיליק בר (שלא התמודד), ומיד אחריו אלוף-משנה במילואים עומר בר-לב, הרכש החדש של המפלגה. לאחר סתיו שפיר, שתמוקם במקום התשיעי, נמצא ח"כ פרופ' אבישי ברוורמן.

 

אחרי שעלו לבמה בבית ברל 25 הראשונים ברשימת העבודה לכנסת ה-19, אמרה יו"ר המפלגה שלי יחימוביץ' כי "אנחנו בסופו של תהליך דמוקרטי ומדהים, שבו ציבור גדול וחופשי בחר בכם בבחירות דמוקרטיות. נשארנו המפלגה היחידה שבה יש פריימריז אמיתיים, נקיים, דמוקרטיים, עם שיעור השתתפות ענקי. ניצבת כאן רשימה מדהימה, לא פחות. אני מודה גם בחלומות הטובים ביותר שלי, לא יכולתי להעלות על הדעת הרכב כזה של רשימה".

 

יחימוביץ' אמרה עוד כי "יש כאן שנים ארוכות של עשייה עם היסטוריה מפוארת של ביצוע והישגים לצד הנהגה לוחמנית, צעירה ומעוררת תקווה. יש כאן פסיפס מרהיב של החברה הישראלית. הדבר היפה הוא שאף אחד לא מינה אותם, אתם בחרתם בהם והם קיבלו את האמון שלכם, אמון אמיתי ודמוקרטי ובהצבעה חופשית". יחימוביץ' גם שאלה את הקהל בבית ברל: "מה משותף לכל האנשים שעומדים כאן לצדי?" ואז השיבה: "משותף לנו שאכפת לנו מכם".

 

"משותף לנו שאכפת מכם". יחימוביץ' והנבחרת, היום (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
"משותף לנו שאכפת מכם". יחימוביץ' והנבחרת, היום(צילום: בני דויטש)

 

מקום שלישי ברשימה. ח"כ פרץ בבית ברל, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מקום שלישי ברשימה. ח"כ פרץ בבית ברל, היום(צילום: מוטי קמחי)

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

בחירות 2013 - כל העדכונים ב-ynet

 

העשירייה הראשונה ()
העשירייה הראשונה

 

העשירייה השנייה ()
העשירייה השנייה

 

בראש העשירייה השנייה נמצא אראל מרגלית ואחריו איציק שמולי ומיקי רוזנטל. למקום ה-14 הגיעה מיכל בירן, שהייתה עוזרת של יחימוביץ'. אחריה הגיע ח"כ נחמן שי ואחריו ניצב בדימוס משה מזרחי. במקום ה-17 מוקם ראש המועצה האזורית גלבוע, דני עטר, ואחריו ח"כ ראלב מג'אדלה וח"כ לשעבר נדיה חילו. חותמת את רשימת ה-20 הח"כ שפרשה מקדימה, נינו אבסדזה.

 

במקום ה-21 מדורג פרופ' יוסי יונה ואחריו ח"כ דניאל בן סימון, שעל-פי הסקרים נמצא במקום לא ריאלי. במקום ה-23 עופר קורנפלד ואחריו איש החינוך, חילי טרופר. למקום ה-25 הגיעה יונה פריטל, מקיבוץ מעלה החמישה. 

 

"מי זה בא, מדינת הרווחה" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"מי זה בא, מדינת הרווחה"(צילום: מוטי קמחי)

 

נוכחות בולטת של צעירי המפלגה. בית ברל, היום (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
נוכחות בולטת של צעירי המפלגה. בית ברל, היום(צילום: בני דויטש)

 

 

החגיגה של הפריימריז בעבודה (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
החגיגה של הפריימריז בעבודה(צילום: בני דויטש)

 

מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, לא הגיע למקום ריאלי וכך גם איתן שוורץ, נועם שליט וראש העיר רעננה נחום חופרי.

 

את אולם המפלגה מילאו רבים מצעירי המפלגה ואנשי המחאה החברתית קראו: "מי זה בא, מדינת הרווחה" ו"מחליפים את השלטון". הפעילים הצטיידו בדגלי הלאום ובדגלי המפלגה.

 

הזוכה הגדולה. מרב מיכאלי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הזוכה הגדולה. מרב מיכאלי(צילום: מוטי קמחי)

 

נכנס עמוק לרשימה. עומר בר לב (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
נכנס עמוק לרשימה. עומר בר לב(צילום: בני דויטש)

 

חגיגות ובלונים בהכרזת הרשימה (צילום: מוטי קמחי)
חגיגות ובלונים בהכרזת הרשימה(צילום: מוטי קמחי)

 

איציק שמולי שנבחר למקום ה-12 ברשימה אמר במשדר המיוחד של ynet מבית ברל: "אני מופתע, אני נבוך מכל המהומה סביבי. התקבלתי בזרועות פתוחות במפלגה וזה חצה מחנות. אני חושב שזה לא כזה מוזר שהמחאה מצאה מקום. הגיע הזמן לחבר את מה שקרה ברחובות לקלפי. אף אחד לא יכול היה לחזות את מה שקרה בשנה וחצי האחרונות".

 

עומר בר-לב, בנו של הרמטכ"ל לשעבר חיים בר-לב ז"ל, אמר במשדר כי "לא האמנתי, אבל האמנתי בתבנה של 60,000 חברי מפלגת העבודה. כולם נתנו לי רוח גבית בצורה כזאת או אחרת. קודם צריך לעבור את הבחירות ואחרי זה תשב המפלגה בראשות יחימוביץ' ותחליט מה לעשות. אני חזק ביצירת שינוי וזה מה שמדינת ישראל צריכה".

 

עמיר פרץ, מספר 2 בפריימריז אחרי הרצוג, התייחס למאבק מול יחימוביץ' ואמר: "אני לא מבין למה כשאנחנו תומכים במישהו זה מחנות, עדיף מחנות ולא שקט. שקט יכול להביא לנפילתה של המפלגה". הוא הבהיר כי הוא מתנגד לישיבה בממשלה עם הליכוד-ביתנו: "אני מתנגד לחבירה לממשלת נתניהו-ליברמן, זה צריך להיות קו אדום. אין לי שום כוונה להיות גלגל ספייר בממשלה כזו".

 

המנצחת הגדולה, מרב מיכאלי, נשאלה אם יחימוביץ' ניסתה "לחסל" את המועמדות שלה וענתה: "אני לא יודעת אם היא ניסתה לחסל את המועמדות, אבל אני שמחה שנבחרתי. יש מחנות בכל מפלגה ובחיים. איפה שיש בני אדם תמיד יש שוני ומחנות. אין לי שום ספק שכל הרשימה הזו תעבוד בשיתוף פעולה יוצא מן הכלל".

 

הליכוד: "רשימת שמאל קיצוני"

בליכוד מיהרו להגיב לאחר היוודע התוצאות בעבודה ואמרו כי "הרשימה השמאלנית-קיצונית של מפלגת העבודה משקפת את היו"ר יחימוביץ' שהצביעה לחד"ש. זו רשימת שמאל קיצוני שתמכה בהתלהבות בהתנתקות, שהעלתה את החמאס בעזה ועלולה להביא את עזה לתוך ירושלים ולמבואות פתח תקווה".

 

במפלגה העבודה אמרו כי יום הפריימריז - שבו בחרו עשרות אלפי מתפקדים מבין 83 מועמדים - הסתיים בצורה מסודרת, פרט לשני אירועים חריגים, בקלפיות בבית שמש ובקרית גת, שטופלו באופן מיידי. בתחילה אמרו במפלגה שהתוצאות יתפרסמו בשעה 7:00, אך הלילה פרסם דובר מטה הבחירות שעקב הבדיקות הקפדניות יוארך משך בדיקת התוצאות בפריימריז בעבודה. לפיכך, התוצאות יפורסמו מאוחר יותר. 

 

מקדימה לעבודה. ח"כ נחמן שי (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
מקדימה לעבודה. ח"כ נחמן שי(צילום: בני דויטש)

 

מזכ"ל העבודה חיליק בר אמר במשדר המיוחד של ynet: "יו"ר המפלגה שלי יחימוביץ' לא פחדה ולא היה לה פחד מ'רשימה שמאלנית מדי'. היא רצתה בחירות כמה שיותר

 חופשיות, בלי לחצים ובלי דילים". בר, ששוריין למקום השביעי ברשימה, ציין כי "חשוב לזכור שזו פוליטיקה, מובן שיו"ר המפלגה הייתה רוצה אנשים כאלה או אחרים".

 

במפלגת העבודה אומרים כי אחוז ההצבעה גבוה במיוחד נוכח העובדה שבשל מגבלות תקציביות קשות, הנובעות מחובות עבר, צומצמו מספר אתרי הקלפיות. 68 אתרי קלפיות הוצבו ברחבי הארץ, כשבכל אתר היו כמה קלפיות. ממפלגת העבודה נמסר: "אחוזי ההצבעה הגבוהים מוכיחים שמפלגת העבודה היא המפלגה הדמוקרטית, הנקייה והאיכותית ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנצחת הגדולה: מרב מיכאלי
צילום: מוטי קמחי
בעשירייה הפותחת: שפיר
צילום: דוברות מפלגת העבודה
בפנים: שמולי
צילום: דוברות מפלגת העבודה
פנים חדשות: אראל מרגלית
צילום: עידו ארז
הפריימריז בעבודה
צילום: מוטי קמחי
יחימוביץ'. במקום הראשון
צילום: ירון ברנר
מומלצים