שתף קטע נבחר

ניצולי שואה לשטייניץ: "אנחנו זקוקים לכספים"

בזמן שמשרד האוצר והקרן לרווחת ניצולי השואה עסוקים בעימות על סוגיות תקציביות, התקיימה הפגנה מול המשרד. באוצר טוענים שהקרן מוציאה סכומים גדולים מדי לתחזוקת המנגנון הפנימי. בקרן משיבים: האוצר מנסה לחסוך על הניצולים

כ-30 ניצולי שואה, חלקם עובדי הקרן לרווחת נפגעי השואה, הפגינו בצהריים (יום א') מול משרד האוצר בירושלים וקריית הממשלה בתל-אביב במחאה על קיצוצי האוצר בתקציבי הקרן לרווחת ניצולי השואה ובדרישה שהאוצר יעביר תוספת תקציבית לקרן. הניצולים נשאו שלטים: "שטייניץ - ועדרת פני זקן"; "גם אני בוחר בינואר חשבון חשמל, טיפול שיניים או מעט בשר"; "שואה וחרפה"; "שטייניץ מקווה שחם לך בלילה, לי קר".

 

 

בחודש שעבר נחשף ב-ynet שאזלו תקציבי הקרן שיועדו להחזרים רפואיים, וכתוצאה מכך כ-8,000 ניצולים זכאים לא יקבלו מענקים בגובה של עד 4,000 שקל בחודש. בנוסף, בשבוע שעבר התברר שמשרד האוצר הקפיא העברת שני מיליון שקלים המיועדים לקרן בתקציב 2012.

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

מפגינים בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מפגינים בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

במשרד האוצר הסבירו כי בדיקה של רואה חשבון עצמאי הוכיחה שהוצאות הקרן לצורכי המנגנון הפנימי שלה גבוהים מדי וכי עליה להתייעל. עוד ציינו באוצר כי תקציב הסיוע לתמיכות בניצולי שואה גדל מ-30 מיליון שקל ב-2007 ל-210 מיליון השנה, וכי "הקרן עצמאית בהתנהלותה לעניין אופן חלוקת כספי הסיוע וגובה הסיוע בכפוף למבחני התמיכה - ככל גוף נתמך אחר. עליה לכלכל את צעדיה תוך תשומת לב לסכומי התמיכה ולצורך להעניק סיוע לכל מי שזכאי לכך".

 

מנגד, בקרן טוענים שהוצאות המנגנון נמוכות והזהירו כי אי התוספת התקציבית והקפאת שני מיליון השקלים תביא לצמצום היקף השירות הניתן לניצולים – כולל בין היתר סגירת השלוחות בחיפה ובבאר שבע. בקרן מדגישים שהתוספות התקציביות חיוניות במיוחד בשל העובדה שצרכי הניצולים עולים כל העת עקב הזדקנותם.

הסיוע לניצולים הוקפא:
"לוקחים את כבשת הרש" / עומרי אפרים
בעקבות חשיפת ynet בחודש שעבר בדבר הקפאת ההחזרים על הוצאות בריאותיות לחלק מניצולי השואה הנזקקים, אומרים פעילים המסייעים להם: "האחראים הם האוצר והקרן לרווחת הניצולים, הם לא ישרדו את הבירוקרטיה". יו"ר הקרן: "האוצר לא נותן כסף"
לכתבה המלאה

 

אסתר מירון מהתאחדות יוצאי הונגריה אמרה כי הרצון לעצור את התקציבים לקרן ברכה שדואגת לרווחת ניצולי השואה הינו עוול: "שייתנו את הכספים האלה לנו, כדי שנחלק אותם לנזקקים הרבים. ניצולי השואה זקוקים לכספים האלה לטיפולי שיניים, למשקפיים, לחשמל, לחימום בחורף, אם לא יהיה לנו חורף חם אין לנו תקווה".

 

בתיה רפפורט, ניצולת שואה, הוסיפה: "עומדים כאן האנשים שבנו את המדינה. הם צריכים לבקש כספים לצורכיהם הבסיסיים? לחשמל ולחיתולים? האנשים שיושבים בישיבת הממשלה צריכים לתת לאנשים האלה לסיים את חייהם בכבוד. כולם כבר בני למעלה מ-80".

 

בהפגנה אמר ניצול השואה מוטק'ה ויזל: "אנחנו עומדים כאן בשמם של רבים אחרים שאינם יכולים לעמוד כאן, פונים לאוצר ומבקשים - תפסיקו את האפליה בין ניצולי השואה. השוו את התנאים בין אלה שעלו לפני ואחרי שנת 1953". ויזל סיפר כי מרבית הניצולים כלל אינם זכאים לסיוע נוכח הצבת קריטריונים שרירותיים. 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מול משרד האוצר
צילום: ירון ברנר
"האנשים שבנו את המדינה". מפגינים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים