שתף קטע נבחר

זה פאשן: סופגניות קאפקייק

במיוחד לחנוכה: לילך נקאש עיצבה סופגניות בהשראת קאפקייס ועולם האופנה

"הסט נוטל השראה מקאפקייקס עם קרם חמאה במקום ריבה. יש קרם חמאה מעל והכל הוא בהשראת בנות ואופנה – ורוד ועם תיק, כובע, שמלות, עיצוב שבעיני מאד מדבר במסיבות לרווקות וגם לעוגות של בנות מצווה, למשל".  

 

עוד בערוץ האוכל:

סופגניות אנגרי ברדז

סופגניות בעיצוב מרוקאי

לכל מתכוני ספיישל חנוכה

 

סופגניות אמיתיות עשירות

 

בעיצוב לילך נקאש - Lilush cakes

 

סופגניות קאפקייקס במילוי ובציפוי קרם חמאה בעיצוב אופנתי, מתאים במיוחד למסיבות רווקות ולבת מצוות.

 

המרכיבים (לכ-35 סופגניות מיני):

לבצק:

4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה

1 שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1 כף תמצית וניל

3 כפות ברנדי/רום

1 כפית מלח

1/4 כוס (50 גר') שמן קנולה / סויה

1/4 כוס (60 גר') מים

שמן לטיגון עמוק

 

לקרם החמאה:

200 גרם חמאה

400 גרם אבקת סוכר

כוס חלב

אינסטנט פודינג

צבע מאכל

קישוטים מבצק סוכר

 

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
  2. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
  3. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
  4. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
  5. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
  6. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180 מעלות (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
  7. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
  8. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.

 

איך מקשטים?

  1. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר
  2. מוסיפים את כוס החלב ואת שקית האינסטנט פודינג ומעט צבע מאכל לבחירתכם ומערבבים.
  3. מזליפים את הקרם המוכן בעזרת צנטר כוכב על הסופגנייה ומניחים מעל את קישוטי בצק הסוכר.

 

עיצוב קאפקייקס: לילך נקאש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
סופגניות קאפקייק
צילום: דרור כץ
מומלצים