שתף קטע נבחר

צפו: כך נראה כדור הארץ בלילה

תצלומים חדשים של הלוויין סואומי של נאס"א חושפים מראה מרהיב ומדויק של כדור הארץ בחשיכה. הלוויין, שהראה לאחרונה את הוריקן סנדי מכה בארה"ב, מצויד במכשור רגיש ומתקדם

"גולה שחורה". כך נקראים תצלומי הלוויין המרהיבים שסוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) פרסמה היום (יום ה'). בנוסף, פרסמה נאס"א סרטון וידאו שהורכב מתצלומים ומראה כיצד נראה כדור הארץ בלילה במבט מהחלל. המראות הגיעו מאחד הלוויינים החזקים בחלל כיום – סואומי.

 

הלוויין שוגר בשנה שעברה ומטרתו להעביר מידע מטאורולוגי. תצלומי "הגולה השחורה" מדגימים את רגישות מכשיריו לאור. הוא מצויד במכשור שנקרא VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) שיכול לאתר תופעות מזג אוויר גם בצדו החשוך של כדור הארץ, תוך שהוא נעזר באור ירח או באור קלוש מהאטמוספירה בלבד.

 

תצלום שהורכב מכל הצילומים (צילום: AFP PHOTO, NASA Earth Observatory,NOAA NGDC) (צילום: AFP PHOTO, NASA Earth Observatory,NOAA NGDC)
תצלום שהורכב מכל הצילומים(צילום: AFP PHOTO, NASA Earth Observatory,NOAA NGDC)

ישראלים ומצרים מוארות (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ישראלים ומצרים מוארות(צילום: EPA)

ארה"ב בלילה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ארה"ב בלילה(צילום: רויטרס)

צפון-מערב אירופה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
צפון-מערב אירופה(צילום: EPA)

צפון אמריקה ודרום אמריקה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
צפון אמריקה ודרום אמריקה(צילום: EPA)

ישראל במרכז. אפריקה, אסיה וחלק מאירופה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ישראל במרכז. אפריקה, אסיה וחלק מאירופה(צילום: EPA)

 

הלוויין הוא תוצר של שיתוף פעולה בין נאס"א לרשות הלאומית לאטמוספירה ואוקיינוסים (נוא"א). בניגוד למצלמה,

שלוכדת את הנראה בחשיפה אחת, VIIRS סורק שוב ושוב את הנגלה בפניו ומקודד את התוצאה למיליוני פיקסלים. כמות האור בכל פיקסל נמדדת בנפרד.

 

יכולותיו המתקדמות של הלוויין סואומי נחשפו לאחרונה כשהעביר תמונות ברורות של הוריקן סנדי שהכה בחוף המזרחי של ארה"ב באוקטובר. הלוויין נקרא על שם המדען ורנר אי. סואומי שידוע בתצפיות החלל פורצות הדרך שלו. עלותו 1.5 מיליארד דולרים. הוא סובב את כדור הארץ בגובה של קצת יותר מ-800 קילומטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראל מוארת באמצע
צילום: EPA
מומלצים