שתף קטע נבחר

יום 5 למחאת האחיות: "הרופאים מתאמצים כפול"

בבית החולים מאיר בכפר סבא מורגש המחסור באחיות בכל המחלקות. חלק מהחולים חוששים מכשלים בטיפול, אחרים מנסים לגלות הבנה: "זו הממשלה שמזלזלת באחיות ובחולים"

שביתת האחיות עומדת לסכם שבוע, והחולים עוד מתאמצים לגלות הבנה - חרף העומסים והאיחורים בטיפול. הגר הרפלי עבדה תקופה כאחות, אולם את המחאה היא חווה מהצד השני, כמטופלת במחלקה הכירורגית של בית החולים מאיר בכפר סבא. "אני מבינה את האחיות והמאבק הצודק שלהן", היא סיפרה היום (ו'), אך הודתה גם ש"זה קשה כשהפעמון מצלצל ואין אחות שיכולה להגיע בזמן. לפעמים זה יכול להיות גם מצב קריטי".

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

הרפלי, השוהה בבית החולים זה שלושה שבועות, הוסיפה כי "אני מאוד מרגישה את חסורנן של האחיות. אלו שעובדות בזמן השביתה לא יכולות אפילו לשתות כוס מים בגלל המחסור בכוח האדם. הן משתדלות להגיע לכל חולה וחולה, אבל זה גובה מהן מחיר כבד מאוד, אפילו על חשבון האוכל שלהן והמנוחה ועל חשבון החולים".

בית החולים מאיר, היום. "העומס מורגש בכל המחלקות" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
בית החולים מאיר, היום. "העומס מורגש בכל המחלקות"(צילום: עידו ארז)

 

עלי חאג' יחיא ואשתו. "השארתי אותה שתעזור לי אם אין אחות לידי" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עלי חאג' יחיא ואשתו. "השארתי אותה שתעזור לי אם אין אחות לידי"(צילום: עידו ארז)

 

עלי חאג' יחיא, תושב טייבה, ציין כי חשב מראש על הקשיים שתיצור השביתה ונערך בהתאם: "כשהגעתי לבית החולים פחדתי שלא אקבל את הטיפול הרפואי כתוצאה משביתת האחיות, לכן החלטתי להשאיר את אשתי לידי כל הזמן כדי שתשמור ותעזור לי אם אין אחות שתטפל בי". הוא הוסיף כי "אני רואה שהרופאים עושים מאמץ כפול כדי להעניק לנו את הטיפול במקום האחיות. אני גם מודאג מכל נושא השביתה הזאת, ומאשים את הממשלה בזלזול באחיות ובחולים".

 

עוד כתבות על שביתת האחיות:

מנהלת בית ספר סיעודי: האחיות סופגות בשקט

אחות בשביתה: "העצמות שלי בוכות מרוב עייפות"

האחיות שובתות: "חולים במסדרון. אנו מנוצלות"

 

"אם היה לי מספיק כסף הייתי עובר לבית חולים פרטי", הודה חולה אחר. "לדוגמה בבוקר רציתי לקום מהמיטה שלי והמתנתי 25 דקות עד שהגיעה אחות, ואחרי שצעקתי במשך דקות. אני כבר חודשיים בבית החולים, ומיום השביתה פחות מתייחסים לחולים כי אין כוח אדם. הם מעסיקים במחלקה שתי אחיות על 50 חולים. אני ממשיך באותו טיפול כי אין לי ברירה".

 

"זה מפחיד מאוד", סיפרה חולה נוספת, תקווה יחזקאל, שציינה כי המחסור באחיות מורגש בכל המחלקות. "בגלל זה אנחנו שמים לב יותר לתרופות שאנחנו מקבלים. אבל מגיע לאחיות לעבוד בתנאים טובים יותר כי הן עובדות קשה, ואחרת כולן יברחו מארץ. גם הנכדה שלי הייתה מתמחה והיא ברחה לאנגליה בגלל המצב".

 

"זה ממש לא טוב שאין אחיות", הוסיף חולה מאזור השרון, המאופז באחת המחלקות הפנימיות. לדבריו, "במחלקה עובדים מהר כדי להעניק לנו טיפול רפואי וזה לא בריא לחולים. צריך לקבל טיפול לאט כדי שיהיה יעיל. אני מצדיק את השביתה", הוא הבהיר, "אבל אנחנו החולים משלמים את המחיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר לוי
"הפעמון מצלצל ואין אחות"
צילום: אמיר לוי
הרפלי. "זה גובה מחיר כבד"
צילום: עידו ארז
מומלצים