שתף קטע נבחר

ברק בחר: האלוף אייזנקוט ימונה לסגן הרמטכ"ל

שר הביטחון קיבל את המלצת הרמטכ"ל והחליט כי אלוף פיקוד צפון לשעבר יחליף את האלוף נוה וישמש כסגנו של בני גנץ. אייזנקוט, שלו היה חלק שולי בפרשת מסמך הרפז, היה מועמד בעבר לתפקיד הרמטכ"ל אך דחה את ההצעה

שר הביטחון, אהוד ברק, קיבל את המלצת הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, למנות את האלוף גדי אייזנקוט לתפקיד סגן הרמטכ"ל. כך מסר הבוקר (יום ב') דובר צה"ל. האלוף אייזנקוט, שהיה מפקד פיקוד צפון, יחליף את האלוף יאיר נוה ומועד כניסתו לתפקיד ייקבע בהמשך. 

 

 

אייזנקוט, בן 52, החל את שירותו הצבאי בגולני, שם ביצע תפקידי פיקוד שונים, בהם מפקד פלוגת "עורב", מפקד גדוד 13 וסגן מפקד החטיבה. ב-1998-1997 שימש מפקד חטיבת גולני. ב-99' מונה לתפקיד המזכיר הצבאי של ראש הממשלה ושר הביטחון, אהוד ברק, ובהמשך שימש כמזכירו הצבאי של ראש הממשלה אריאל שרון. ב-2001 מונה למפקד עוצבת "נתיב האש", אוגדת מילואים הכפופה לפיקוד צפון. ב-2003 מונה למפקד אוגדת יהודה ושומרון. ביוני 2005 מונה לראש אגף המבצעים ובאוקטובר 2006 מונה למפקד פיקוד צפון.

 

הולכים לעבוד יחד. בני גנץ וגדי אייזנקוט (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
הולכים לעבוד יחד. בני גנץ וגדי אייזנקוט(צילום: אביהו שפירא)

  

אייזנקוט הוא תושב הרצליה, נשוי ואב לחמישה. הוא בוגר תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני במדעי המדינה מאוניברסיטת חיפה, ובוגר המכללה ללימודי צבא וביטחון בארצות הברית. ההודעה על המינוי מגיעה לאחר שנתיים שבהן הוא לא נשא בתפקיד בכיר בצבא והקדיש את זמנו ללימודים. במהלך התקופה הזו הוביל אייזנקוט כמה פרויקטים מבצעיים מרכזיים בצבא, שעסקו בין היתר במוכנות הצבא למלחמה אזורית. בנוסף הוא היה אמון על עבודת המטה להקמת פיקוד העומק, שיהיה אחראי על המבצעים המיוחדים שמעבר לגבולות המדינה.

 

רא"ל גנץ אמר בחודשים האחרונים בפורומים סגורים כי חרף מעורבותו השולית יחסית של אייזנקוט בפרשת מסמך הרפז, אין שום מניעה משפטית או ערכית למנותו לתפקיד. אייזנקוט היה מהמעטים שנחשפו למסמך בטרם פורסם, והעבירו לחברו, אל"מ גבי סיבוני, שהודה כי הדליף את המסמך לחדשות ערוץ 2. גם מבקר המדינה התייחס לחלקו של אייזנקוט בפרשה, אך ללא ביקורת שתמנע ממנו את קבלת התפקיד. לפני כשנתיים, בשיא פרשת הרפז, הוצע לאייזנקוט תפקיד הרמטכ"ל, אך הוא דחה את התפקיד.

 

בעקבות פרשת הרפז, היחסים בין אייזנקוט לברק עלו על שרטון. שר הביטחון לא שש למנות אותו לתפקיד סגן הרמטכ"ל והוא לא היה הבחירה הראשונה שלו. אייזנקוט גבר במירוץ לתפקיד על שני אלופים אחרים שרואיינו ע"י ברק בשבועות האחרונים - מפקד פיקוד הדרום, האלוף טל רוסו, ומפקד פיקוד מרכז לשעבר, האלוף אבי מזרחי. אייזנקוט נחשב למועמד המוביל לתפקיד,

לאחר שהרמטכ"ל בני גנץ המליץ עליו ונבחר על ידו. כל בחירה אחרת הייתה עלולה להעכיר מאוד על היחסים בין גנץ לבין ברק.

 

איינזקוט נחשב איש ביצוע טוב שמתרחק מהתעסקות בפוליטיקה כמו מאש, דבר שאולי מהווה חיסרון לקראת המדרגה הבאה - תפקיד הרמטכ"ל. גם בימים שהיה בלשכת ראש הממשלה נמנע מלהתחכך עם אנשי הלשכה או עם פוליטיקאים מעבר לעשייה מקצועית. "הוא לא מהקצינים שעסוקים בקשרים עם פוליטיקאים ולא סונוור מ'אבק כוכבים' בלשכת ראש ההמשלה, להיפך, היו מעמדים שנראה היה שהוא מובך", אמרו קצינים שעבדו עמו. "הוא לא עסוק בחברויות עם עיתונאים ובטח שאי אפשר למצוא אותו במסיבות או אירועי קוקטייל. זה פשוט לא מעניין אותו". מקורביו אמרו כי "גדי אדם צנוע שקם כל בוקר לעבוד. מדובר באדם אינטליגנט בעל ראייה רחבה ויכולת ניתוח גבוהה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האלוף גדי אייזנקוט
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים