שתף קטע נבחר

טורקיה ראשונה בעולם במאסר עיתונאים. ואיראן?

מנתוני ארגון "הוועדה להגנה על עיתונאים" עולה כי נכון ל-1 בדצמבר, 232 כתבים, עורכים וצלמי עיתונות כלואים מאחורי הסורגים ברחבי העולם - מספר שיא מאז 1996

ארגון "הוועדה להגנה על עיתונאים" (CPJ) מסר היום (יום ג') כי ברחבי העולם יושבים עיתונאים בכלא יותר מאי פעם. טורקיה מחזיקה בבתי הסוהר שלה יותר עיתונאים מאשר כל מדינה אחרת בעולם. אחריה ברשימה: איראן וסין. לפי הארגון, שבסיסו בוושינגטון, מדינות אלה משתמשות בהגשת כתבי אישום בגין פעולות טרור ופעולות נגד המדינה כדי להשתיק כתבים.

 

עוד חדשות בעולם :

תחנת הרדיו תתרום למשפחת האחות שהתאבדה

מצרים: חמושים ירו על מפגינים בקהיר, 9 נפצעו

מאלי: ראש הממשלה ניסה לברוח, נעצר והתפטר

 

מנתוני "הוועדה להגנה על עיתונאים" עולה כי נכון ל-1 בדצמבר, 232 כתבים, עורכים וצלמי עיתונות כלואים מאחורי הסורגים - עלייה ב-53 לעומת נתוני 2011. 232 הוא מספר שיא של עיתונאים כלואים מאז שהחל הארגון לאסוף נתונים בנושא בשנות התשעים. השיא הקודם נרשם ב-1996, אז נכלאו ברחבי העולם 185 עיתונאים.

 

במקום ה-1. הפגנה באנקרה נגד מעצר עיתונאים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
במקום ה-1. הפגנה באנקרה נגד מעצר עיתונאים(צילום: רויטרס)

 

נכון ל-1 בדצמבר, בטורקיה היו כלואים 49 עיתונאים, בהם עשרות כתבים כורדים שהואשמו ב"טרור" וכתבים אחרים שהואשמו במזימה נגד הממשלה. איראן החזיקה בבתי הסוהר שלה 45 עיתונאים וסין החזיקה 32. בטורקיה ישנו קו דק מאוד המפריד בין ביקורת עיתונאית לגיטימית ובין מה שניתן להגדיר כעלבון. עיתונאים וסופרים חוצים את הקו הזה באופן קבוע.

 

מי עוד נמצא ברשימה השחורה של הארגון שעוקב אחרי החופש הניתן לכלי התקשורת ברחבי העולם? אריתריאה כלאה 28 עיתונאים, סוריה 15, וייטנאם 14, אזרבייג'ן 9, אתיופיה 6, סעודיה 4 ואוזבקיסטן 4. לפי ארגון CPJ הלא ממשלתי, הוא מצא ש-27 מדינות בעולם עצרו עיתונאים וזרקו אותם לכלא.

 

בדו"ח שפרסם ארגון CPJ לפני חודשיים עלה כי ממשלת טורקיה בראשותו של רג'פ טאיפ ארדואן מנהלת בשנים האחרונות את אחד ממבצעי הדיכוי הגדולים ביותר בעולם נגד חופש הביטוי. על פי הדו"ח, רוב העיתונאים הנעצרים על ידי המדינה, שמועמדותה לחברות באיחוד האירופי אינה מקודמת זה שנים, נשארים במעצר לאורך כל הטיפול בתיקיהם.

 

כשני שלישים מהעיתונאים שעוצרת טורקיה כותבים על אזור דרום-מזרח המדינה שבו יש רוב כורדי, ושבו מנהלת ממשלת טורקיה מלחמת דמים נגד מורדי הארגון הבדלני PKK. ארגון CPJ הזכיר בדו"ח את הזלזול הפומבי של ארדואן בעיתונאים, השימוש בלחץ כאמצעי לעידוד צנזורה עצמית ופתיחתם של אלפי תיקים פליליים נגד עיתונאים באישומים של "השמצת הטורקיוּת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה באנקרה נגד מעצר עיתונאים
צילום: AP
זלזול פומבי בעיתונאים ושימוש בלחץ. ארדואן
צילום: AFP
מומלצים