שתף קטע נבחר

העליון: בן 9 שנולד בארץ יגורש עם אמו לפולין

אף שבית המשפט לא הכריע בערעורם, הועברו ילד ישראלי ואמו השוהה במדינה בניגוד לחוק למעצר לקראת גירוש. "הליך הערעור יכול להתנהל גם כשהם בחו"ל", הסביר השופט דנצינגר

ילד בן תשע שנולד בישראל יגורש עם אמו, אזרחית פולין השוהה בארץ יותר מ-20 שנה. כך קבע אמש (יום ד') בית המשפט העליון, אף על פי שההליך המשפטי בעניינם טרם הסתיים. אתמול בבוקר הועברו השניים למעצר בנתב"ג לקראת גירוש. בקשתם לדחיית המהלך עד לסיום הליך הערעור שהגישו נדחתה בטענה שהוא "יכול להתנהל גם כשהשניים שוהים בחו"ל".

 

כל עדכוני הבחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

האם, אזרחית פולין, הגיעה לארץ ב-1989. בנה בן התשע לא עזב את גבולות ישראל מעולם. בית המשפט המחוזי בירושלים קבע באוגוסט 2011 כי יש לגרש את האם ואת בנה עקב תלותו של הילד באמו ובשל העובדה כי בינו לבין אביו הישראלי לא קיים שום קשר.

 

עוד משפט ופלילים:

האם נאשמת בדקירת האב, הילד: 'אמרה לי לשקר'

ראש אגף החקירות משהה חקירת אישיות שיפוטית

מכות במפעל: דרוזי ומוסלמי רבו על שחיטה יהודית

 

עם הגשת הערעור לבית המשפט העליון הגישה האם בקשה לעיכוב ביצוע הגירוש עד להכרעה בערעור. בקשה זו נדחתה, אך למרות זאת לא גירש משרד הפנים את השניים עד כה, והילד אף החל השנה את לימודיו בכיתה ג'. אתמול בחמש בבוקר

הם נעצרו ונלקחו לנתב"ג. עורך דינם, רמי יובל, פנה לבית המשפט העליון וביקש לדרוש ממשרד הפנים שלא להרחיקם עד הכרעה בערעור.

 

שופט בית המשפט העליון, יורם דנצינגר, דחה אמש את בקשתו של עו"ד יובל כשקבע שלמרות ההתחשבות בנסיבות האישיות, הליך הערעור יכול להתנהל גם כשהשניים שוהים בחו"ל. דנצינגר הוסיף כי שיקול נוסף להחלטתו נוגע לסיכויי הערעור - האם נכנסה לישראל באופן לא חוקי פעם אחר פעם מאז שהגיעה לישראל לפני 23 שנים, ולאחר שהוצא נגדה צו הרחקה היא המשיכה לשהות בארץ ואף ילדה את בנה בישראל.

 

נוכח הגירוש הצפוי של השניים בימים הקרובים אמר עורך דינם יובל כי "מדובר במהלך חסר תקדים שבו אזרח ישראלי מורחק מישראל בשל צו הרחקה שהוצא נגד אמו. חוק יסוד: כבוד האדם קובע שאזרח ישראלי רשאי להיות בארץ". יובל הוסיף: "אם משרד הפנים חיכה 11 חודשים מאז שהחליט על הרחקת האם הוא יכול היה להמתין עוד חודשיים עד שהערעור יישמע".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 12/12/2012 23:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עורך הדין טען: "ישראלי רשאי להיות בארץ"
צילום: Shutterstock
מומלצים