שתף קטע נבחר

עקב המצב הביטחוני: ישראלים לא יצביעו בקהיר

לראשונה משנות ה-90 לא תהיה קלפי בבירת מצרים: העלויות הגבוהות של הצבת קלפי בקהיר, נוכח המצב הביטחוני, עמדו ברקע ההחלטה שתיאלץ את עובדי השגרירות להצביע בארץ

ב-96 נציגויות ברחבי העולם יוכלו נציגי ישראל להצביע בבחירות הקרובות לכנסת, אבל בפעם הראשונה מאז שנות ה-90, לא תוצב קלפי בשגרירות ישראל בקהיר. הסיבה: עלות כספית גבוהה של שליחת קלפי למצרים עבור הצוות המצומצם שנותר שם נוכח המצב הביטחוני המעורער

 

עוד עדכוני בחירות - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

  

הצבעת נציגיה הרשמיים של המדינה בחו"ל התאפשרה מאז הבחירות לכנסת ה-14. מדובר בכמה אלפים בודדים של נציגים שמצביעים 12 ימים לפני הבחירות. השבוע פרסמה ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-19, בראשות שופט בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין, את רשימת הנציגויות שבהן יוצבו קלפיות.

 

בקונסוליות יוכלו להצביע דיפלומטים ועובדי מדינה, שליחי הסוכנות היהודית, עובדי קק"ל, קרן היסוד וההסתדרות הציונית הלאומית. בין השגרירויות שבהן יוצבו קלפיות ניתן למנות את אלו שבאתיופיה, מכסיקו, הודו, קניה, ברזיל, קוסטה ריקה, סינגפור וצ'ילה. גם באריתריאה, אחד המשטרים הדיקטטוריים ביותר בעולם, תוצב קלפי עבור נציגי ישראל. בארה"ב יוצבו 10 קלפיות, ואילו בסין יוצבו ארבע. בטורקיה יצביעו בשתי נציגויות, באנקרה ובאיסטנבול. גם בעמאן, בירת ירדן, יוכלו להצביע.

 

לא כך בקהיר. בוועדת הבחירות בחנו את הרשימה שהגיש משרד החוץ בנוגע להצבת הקלפיות, וכפי הנראה עלות הצבתה של קלפי במצרים גבוהה מאוד. לפיכך ייאלצו שגריר ישראל במצרים יעקב אמיתי ואנשי צוותו לשוב ארצה לקראת הבחירות ולהצביע בישראל.

 

בספטמבר 2011 ניתצו אלפי מפגינים את החומה סביב בניין השגרירות בקהיר, ובהמשך פונו העובדים הישראלים שהיו נצורים במקום במבצע קומנדו של הצבא המצרי. המוני מפגינים צבאו על המבנה ופרצו לתוכו. במקביל, חיל האוויר הטיס לארץ את השגריר הישראלי וכ-80 אנשי הסגל הדיפלומטי, בני משפחותיהם וישראלים נוספים שהיו בקהיר.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שגרירות ישראל בקהיר, ספטמבר 2011
צילום: EPA
דגל מצרים על שגרירות ישראל
צילום: רויטרס
מומלצים