שתף קטע נבחר

89 מדינות בעד שלטון ממשלתי על האינטרנט

איראן, סין, רוסיה ומדינות אחרות מבקשות יותר שליטה על הרשת באמצעות אמנה בינלאומית חדשה. ארה"ב, אירופה ואחרות מסרבות לחתום עליה

ב-2015 תיכנס לתוקף אמנה בינלאומית חדשה לתקשורת שמעניקה לממשלות במדינות כמו רוסיה, סין, עיראק, איראן ואחרות אפשרות לשלוט יותר על האינטרנט, ולפקח עליו ולנתק אותו במידת הצורך. חלקן כבר עכשיו נחשבות "אויבות האינטרנט" על ידי ארגוני זכויות אדם וחופש ביטוי.

 

אלא שהאמנה לא תשפיע על כל העולם. רק 89 מדינות מתוך 144 המדינות שהשתתפו בוועידה שהתקיימה בדובאי חתמו עליה. רבות ממדינות אירופה, ארה"ב, ישראל ודמוקרטיות אחרות לא חתמו, או סירבו באופן אקטיבי להתחייב לאמנה החדשה (לרשימת ההצבעה המלאה).

 

המדינות נפגשו במסגרת כנס בינלאומי של הסוכנות הבינלאומית  לתקשורת של האו"ם, שהסתיים בסוף השבוע. הכנס נועד לחדש את אמנת התקשורת הבינלאומית שעודכנה לאחרונה בשנת 1988. מאז התעורר צורך להיפגש מחדש בעקבות התפתחויות טכנולוגיות וחדירה גבוהה של אינטרנט מהיר, טלפונים סלולרים חכמים, טאבלטים ומחשבים אישיים.

 

אחד הסעיפים מאפשר למדינות לחסום ספאם, אך ארצות הברית טוענת שמדינות יכולות לפרש אותו כאישור לחסום כל מייל שהוא, ובעצם לפגוע בזכויות האזרחים. נציג אירופי אף טען שהסוכנות מנסה לנכס לעצמה את האינטרנט למרות שהרשת לא שייכת לה.

 

עו"ד מי-טל גרייבר שורץ, סמנכ"ל קשרי ממשל ומשפט באיגוד האינטרנט הישראלי אמרה בהודעה לתקשורת: "העובדה כי 89 מדינות הצביעו בעד כללים המאפשרים לממשלות להסיר תכנים מסוימים מהרשת, מעידות על מגמה בעייתית המצרה את החופש באינטרנט. תוצאות אלה מדגישות את החובה של ישראל, כחלק ממדינות המערב הדמוקרטיות, לא לשקוט ולהמשיך להיאבק למען שמירת רשת האינטרנט חופשית ופתוחה לטובת כלל הציבור. איגוד האינטרנט ימשיך לעמול על שמירת האינטרנט בידי בעלי עניין, תוך העדפה, ככל הניתן, של הסדרה עצמית על פני חקיקה ולמען המשך הצמיחה, החדשנות והפיתוח של האינטרנט."

 

בסוכנות התקשורת הבינלאומית מאמינים כי המדינות הסרבניות יצטרפו בסופו של דבר לאמנה, לאחר שהנציגים יקיימו התייעצות משפטית במדינותיהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים