שתף קטע נבחר

בדקנו באינטרנט: באיזו רשת החרדל הכי זול

בסלט, בסנדוויץ' או במשרה הבשר - החרדל הוא אחד הממרחים היותר חיוניים לשיפור טעמם של מאכלים רבים. בדקנו באתר ההשוואות שלנו כמה יעלה לכם לקנות אותו אצל רשתות השיווק הווירטואליות. לצד פערי מחירים של עשרות אחוזים על אותו המוצר, מצאנו גם נתון חיובי משמח אחד בהקשר המקומי

כילדים, נהגנו לאהוב בדרך כלל רק קטשופ ומיונז, בעוד שהממרח הצהוב ההוא תמיד נשאר על המגש מיותם. הוא היה חריף מדי, אגרסיבי ומשתלט מדי, אבל - כזה הוא החרדל.

 

 

עבור המבוגרים, לעומת זאת, הוא אחד מהתבלינים היותר מוערכים: הוא בועט במעט מתיקות, קורטוב מליחות וסיומת חריפות במידה הבדיוק מתאימה לעטוף בו בשר, להכניס בקציצות, למרוח בסנדוויץ' ולשלבו בסלטים.

 

וכמה בדיוק הוא יעלה לכם אם תקנו אותו באינטרנט? פנינו אל אתר ההשוואות, בחרנו באופן אקראי 6 מוצרים מהמדפים הווירטואליים וסידרנו מההפרש הגבוה לנמוך מבחינת המחיר. התוצאות לפניכם:

 


מחיר מוצרי חרדל

מחיר מוצרי חרדל
מוצר יצרן ארץ ייצור מחיר בשופרסל ישיר מחיר במגה באינטרנט מחיר ברמי לוי באינטרנט הפרש באחוזים בין מחיר גבוה לנמוך
היינץ חרדל אמיתי – 255 גרם היינץ ארה"ב 4.47 4.43 2.71 65%
ריין דיז'ו חרדל דיז'ן אקסטרא פורטה 370 גרם רין דאון צרפת 2.43 3.39 2.41 41%
תלמה חרדל אמיתי 250 גרם יוניליוור ישראל 3.02 3.52 2.6 35%
בורנייר חרדל דיז'ון 370 גרם ארופאן צרפת   3.81 2.46 55%
ריין דיז'ו חרדל דיגון גרעינים 350 גרם רין דאון צרפת 2.85 4.67 2.83 65%
ממרח חרדל - מותג מקומי (כמות משתנה)   ישראל 2.12 1.9   12%
 

*המחירים מחושבים לפי מחיר ל-100 גרם, המחירים נכונים לתאריך 17/12/2012

 

מבחינת ההיצע, מגה באינטרנט ושופרסל ישיר הציעו את מגוון המוצרים הגדול ביותר - 10 מוצרי חרדל מול המתחרה רמי לוי באינטרנט אשר בחרה להציג רק 5 מוצרים בלבד באתר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

את הפרס המפוקפק של הרשת היקרה ביותר בבדיקה הענקנו הפעם לרשת מגה באינטרנט עם הפסד של 3-2 על מתחרתה הצמודה רשת שופרסל (פלוס מוצר יחיד שהיה אצל האחת ולא אצל האחרת ולכן אינו בר השוואה).

 

במקום הראשון והזול ביותר עומדת שוב רשת רמי לוי עם 5 מוצרים זולים מיריבותיה, מתוכם אחד נמצא במה שנראה מספיק צמוד לתיקו (הפרש של 2 אגורות), אך עדיין לא משהו שיטה את הכף לכיוון אחר.

 

מתוך פרגון למותגים הישראליים, בדקנו על הדרך גם את ממוצע המחירים של המוצרים המקומיים בכל רשת מול המוצרים המתחרים שיוצרו בחו"ל, ארזנו אותם יפה בטבלה ולהלן התוצאה:

 


הבדל המחיר בין המוצרים הישראליים לזרים

הבדל המחיר בין המוצרים הישראליים לזרים
  ישראל אחר הפרש באחוזים בין מחיר גבוה לנמוך
שופרסל ישיר 2.57 3.25 26.36
מגה באינטרנט 2.71 4.08 50.36
רמי לוי באינטרנט 2.6 2.6 0.17
 

 

מהטבלה מיד רואים: אם קונים מוצר ישראלי, לא רק שמפרגנים אלא גם חוסכים. רשת מגה הובילה עם הפרש של כ-50% בין הממוצע היקר של מוצרים מיובאים לבין אלו המיוצרים בארץ. אחריה שופרסל ואחרונה עם הפרשים זעומים בין תוצרת חוץ לארץ היתה רשת רמי לוי באינטרנט. האם זה אומר שהיא לא מפרגנת? ממש לא, אלא שכנראה ניתן לחיות עם רווח יותר נמוכים על בדיוק אותם המוצרים. 

 

ולמרות שרמוי לוי נמוכה מאוד בממוצעי המוצרים המיובאים, נציין כי ברשת שופרסל ממוצע המחירים של המוצרים הישראליים היה הנמוך ביותר.

 

הכותב הוא שותף ומנכ"ל בחברת Acovado המתמחה בניהול פרויקטים וייעוץ בתחום האופטימזיציה והניתוח של בסיסי נתונים גדולים 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים