שתף קטע נבחר

שרית חדד או אביב גפן: עם מי תצאו לדייט?

המנטורים של The Voice מביאים איתם לא רק הבדלים מוזיקליים כי אם הבדלים בגישות רחבות יותר לחיים, ואם נרצה להשליך את ההבדלים הללו על תחום היחסים, נקבל ארבעה סוגים של מערכות יחסים: מהקשר המחתרתי שהפך לממוסד - משינה, ועד הרומנטיקה האותנטית של שלומי שבת

הפורמט של תוכנית הריאליטי The Voice, מושתת על ארבעה מנטורים מוזיקליים שבוחרים להדריך זמרים צעירים על סמך איכותו או ייחודו של הקול שהם מביאים איתם. לכל מנטור יש את הז'אנר המוזיקלי שמאפיין אותו, החל מהרוק הכבד ועד ל"מזרחי לייט", והוא מסמל נישה אחרת שהוא רוצה להביא לקהל הצופים.

 

כמו ההבדלים בין הסגנונות המוזיקלים השונים, כך מערכות היחסים עצמם: לכל זוגיות יש את הצבע שלה, את הגוון הכול כך מיוחד שמאפיין אותה. החלטתי לקחת את המנטורים של העונה החדשה של The Voice ולנסות להפוך אותם לז'אנרים זוגיים. אגב, אם הייתם צריכים לבחור מנטור שינחה את הכיוון הזוגי שלכם, במי הייתם בוחרים?

 

 

1. האנדרדוגס שהפכו למיינסטרים (יובל בנאי ושלומי ברכה)

זוגיות שכזו מתחילה כביכול מעמדת נחיתות מסוימת עד לשלב ההתמסדות המיוחל. דוגמאות לכך אפשר למצוא אצל זוגות שהתחילו כיזיזים, רומן במשרד, זוגיות שבהתחלה נשמרת בסוד וכדומה.

 

בתחילת הקשר יש דגש רב על הימנעות מהגדרות שהופכות את כל הקשרים לבנאליים וגם מחייבות את בני הזוג לכל מיני דברים שבכלל לא היו בחוזה בתחילת הקשר. היופי הטמון בכל אותם רגעים גנובים ומלאי תשוקה. הפחד מהגילוי והסנקציות שיבואו בעקבותיו משמש כמעין דלק לזוגיות.

 

אגב, אמנם לא כל הזוגות אבל חלקם מתמסדים ואז הם הופכים ל"מיינסטרים", דהיינו יוצאים מהארון לכדי קשר זוגי מן המניין. אמנם הוא לא מרגש, מחתרתי או סקסי באותה מידה, אבל הוא רווי ביציבות ובנחת – ולאלו יש כמובן את היתרונות שלהם.

 

2. פופ מזרחי (שרית חדד)

בדומה לז'אנר המוזיקלי המתקתק, זוגיות שכזו מזכירה באופיה קשר נעורים סטייל "גריז" או "סיפור הפרברים". ובדומה לאותם סרטי עבר, גם בזוגיות כזו יש משמעות לתפקידי המגדר שלנו. לרוב, הגברים יקחו על עצמם את הצד הדומיננטי והיוזם, בעוד שהנשים יהנו מהחיזורים והמחמאות. הגברים יהיו אקטיביים והנשים פסיביות.

 

ואולם, הקדמה שהגיעה אל הז'אנרים המסורתיים יותר של המוזיקה המזרחית גם מבחינת חדשנות מוזיקלית וגם מבחינת נושאי השירים, מסתמנת גם בתחום הזוגי. האשה כבר לא נשארת בדמות החדגונית של "בחורה טובה ממשפחה טובה ובעלת ערכים טובים", ומתחילה להזיז מהלכים בעצמה. הרי אתם יודעים איך הולך המשפט: "אמנם הגבר הוא ראש הבית, אבל האשה היא הצוואר".

 

זוגיות עם חלוקה מגדרית קבועה. שרית חדד ()
זוגיות עם חלוקה מגדרית קבועה. שרית חדד

 

3. רוק אלטרנטיבי (אביב גפן)

כמו שרוק אלטרנטיבי הוא לא רק מוזיקה, ובדרך כלל משמש כמנוף להפצת מסרים ערכיים, מחתרתיים ואפילו פוליטיים, כך גם הקשר הזוגי המקביל אליו הוא לא רק קשר המוגבל לשני האנשים המנהלים אותו, אלא נועד להיות "גדול מהם". בד"כ מדובר בזוג אקטיביסטים שיש להם תחום עניין משותף וחזק שהם רוצים לקדם יחד, ועל בסיסו נבנה גם הרומן עצמו.

 

"זוגיות אה לה גפן היא זוגיות של שני אקטיביסטים" (צילום: דרור נחום) (צילום: דרור נחום)
"זוגיות אה לה גפן היא זוגיות של שני אקטיביסטים"(צילום: דרור נחום)

 

אני מדברת על פעילים שהכירו בעצרת פוליטית, זוג בעל עסק משותף או בני זוג המתנדבים באותה עמותה. המכנה הזוגי המשותף שלהם כולל "מטרת-על" מסוימת. הזוגיות הזו רחוקה שנות אור מהקשר המתקתק שהוזכר בסעיף הקודם, להפך - היא מתאפיינת ביתר רצינות. בדומה לאמנים שמייצגים את הז'אנר הזה, בני הזוג חותרים לייחודיות וכמובן שגם מערכות היחסים הבין אישיות שלהם צריכות לשקף זאת. לכן האינטראקציות הרומנטיות שלהם יתאפיינו בגוונים דרמטיים יותר מהרגיל וברגשות קיצוניים, ממש כמו אצל המנטור שמייצג אותם: "ואם את רוצה לברוח תברחי, כי הכל נובל אצלי".

 

 

 

4. מוזיקת סול עם נשמה של מזרח ים תיכון (שלומי שבת)

אם הז'אנר המזרחי הראשון שדיברנו עליו מזכיר קומדיות רומנטיות משלהי העבר, כאן עברנו לסרטים רומנטיים יותר ריאליסטיים, ולמען האמת גם יותר נוגעים ללב. לדעתי, סוג הזוגיות שהכי מתאים כאן הוא סיפור אהבה פשוט, ותו לא. זוגיות אוהבת בלי יותר מדי התייפייפות וסלסולים מפותלים יתר על המידה, שמשדרת משהו מאוד אותנטי והרמוני. ובשורה התחתונה, האם זה לא מה שכולנו היינו רוצים?

 

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשר שמתחיל במחתרת. משינה
צילום: ירון ברנר
צילום: דודי חסון, צ'יקו
אז מי יותר מדבר אליכם? אביב או שרית?
צילום: דודי חסון, צ'יקו
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים