שתף קטע נבחר

המבקר ביקר בבי"ח: אבחן בדיקת העסקת האחיות

יוסף שפירא סייר בהדסה וסיפר כי ישקול לצרף לדו"ח שאנשיו מכינים בדבר מספר התקנים של האחיות בפגיות גם בדיקה בנושא תנאי העסקתן. "אתן זן מיוחד", אמר

עם כניסתה של שביתת האחיות ליומה ה-17 סייר היום (ד') מבקר המדינה יוסף שפירא בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים, יחד עם יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ אורי אריאל (הבית היהודי). הוא סיפר כי אנשיו עמלים על דו"ח שעוסק במספר התקנים של האחיות בפגיות, אך לדבריו "כשרואים את המצב בשטח מבינים משמעויות אחרות על רקע הבעיות בתקינה ועל הסיבות שמובילות לכך".

 

 

שפירא ואריאל סיירו במחלקות שונות ושמעו על מחסור קשה באחיות באופן כללי, ובמיוחד בעת השביתה. המבקר שציין כי ב-15 במאי תתפרסם ביקורת על הרפואה הפרטית בישראל, אמר כי על הפרק תיתכן גם בדיקה של המחסור בתקנים לאחיות וכן של תנאי העסקתן. הוא הסביר כי הגיע במטרה לבחון כיצד מטופלים החולים במהלך שביתת האחיות.

 

שפירא בהדסה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שפירא בהדסה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

ח"כ אריאל אמר כי אין ויכוח באוצר שצריך לעזור תקציבית לאחיות, "השאלה היא רק בכמה". שפירא היה עד לכך שחמש אחיות מטפלות במאה חולים במיון, והביע הבנה כלפי האחיות: "אני יכול להבין את המאבק שלכן. אני מקווה שתתוגברו באחיות נוספות בלי קשר לשביתה. רעייתי הייתה אחות 20 שנה בבית חולים. אתן זן מיוחד".

 

מגיעים עצמאית למעבדה

פונות רבות המתינו הבוקר לקבלת טיפול במרפאת נשים בתל אביב. "לא קל לראות נשים בחודשי ההריון האחרונים, כשהן עומדות מולנו חסרות אונים כי אין אחיות", סיפרה תיקי, המזכירה הרפואית.

 

לדבריה, בתחילת השבוע השלישי של שביתת האחיות המצב לא נעשה קל יותר: "אנשים מרבים לבוא אלינו המזכירות בטענות וצעקות, למה לא הודיעו מראש וכדומה. אנחנו נדרשות לענות לכל מטופל כועס וגם להפריד בין המקרים הדחופים יותר כדי להחליט לאן להפנות אותם. זה לא פשוט".

 

במקרים דחופים שבהם נדרשה לקרוא לאחות במיוחד, אמרה תיקי כי לא עשתה זאת כיוון שידעה שהאחיות לא ייענו: "שביתה זו שביתה. אמנם הן לפעמים עוזרות טלפונית כי יש להן מצפון, אבל ככה זה. זה לא דבר צפוי וזה מה שהחולים צריכים להבין, מה גם שאי אפשר לדרוש מהן להפסיק פתאום לשבות".

 

בסניפי קופות החולים הורגש עומס עקב עבודתן של האחיות במתכונת מצומצמת, אך מרבית המטופלים והעובדים בסניפים גילו הבנה. קשישה שחיכתה בתור בסניף קופת חולים מאוחדת בתל אביב אמרה: "האחיות שובתות למען מטרה מקודשת ולכן לא אכעס אם אחכה קצת יותר".

 

שירה (22) ממרכז הארץ נתקלה בבעיה כשהגיעה למסור בדיקות מעבדה דחופות בסניף של קופת חולים כללית בתל אביב, אך לא היה מי שיקבל אותן. "אני נוסעת עוד שבועיים לדרום אמריקה לזמן ממושך, אני חייבת לקבל תשובות. אני חוששת שלא אקבל את זה בזמן", אמרה בדאגה. לאחר מאמצים לקבלת עזרה דחופה, נענתה שירה כי עליה לגשת ישירות למעבדות ולמסור עצמאית את הבדיקה.

 

"אין להן תחליף. לא אנחנו ולא הרופאים יכולים לעשות משהו במקומן", אמרה תיקי המזכירה הרפואית. "מצד שני, שישבתו עד שיקבלו את מה שמגיע להן, כי הן עובדות מאוד קשה. בלעדיהן כל המערכת פשוט תקרוס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אשתי הייתה אחות 20 שנה". שפירא, היום
צילום: אוהד צויגנברג
מבקר המדינה בהדסה
צילום: אוהד צויגנברג
צילום: מוטי קמחי
שביתה בוולפסון
צילום: מוטי קמחי
צילום: ירון ברנר
איכילוב. האחיות שובתות
צילום: ירון ברנר
מומלצים