שתף קטע נבחר

ניצחון לגלנט בפרשת הבית במושב: "עדיף מאוחר"

הוועדה המקומית פסקה אחרי שנתיים שטעות הובילה לחשד ולפיו גלנט פלש לשטח ציבורי באחת מהפרשות שהובילו לסערה. האלוף במיל' שנפסל לרמטכ"לות לא ממהר להאשים: "שמח ששמו קץ לעוגמת הנפש". משרד המשפטים: חוות הדעת של היועמ"ש נגעה לעניינים נוספים

מקביעת ועדת התכנון והבנייה, עולה כי האלוף במילואים יואב גלנט נוקה היום (ד') מחשד לפלישה לשטח ציבורי כחלק מהפרשה שבגינה בוטל מינויו לרמטכ"ל. אך הוא לא מתכוון לצאת נגד אלו שדחפו לסכל את הפיכתו לחייל מספר 1. גלנט קיבל בשביעות רצון את הודעת הוועדה המקומית מנשה-אלונה, לפיה טעות בתשריט היא זו שהובילה לחשד כאילו גלנט חרג לשטח ציבורי כשבנה את ביתו בנחלה שרכש. "אני שמח שנפסקה עוגמת הנפש לי ולמשפחתי", אמר גלנט ל-ynet.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מינוי גלנט לרמטכ"ל ה-20 כבר אושר לפני כשנתיים בממשלה, בהובלת שר הביטחון אהוד ברק. אך בעקבות בדיקת מבקר המדינה - שנגעה רבות באמינות דיווחיו של גלנט, ולא רק בעניין הפלישה לכאורה לקרקע - וחוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה, הוחלט באופן דרמטי לבטל את המינוי. "עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא, ויפה שעה אחת קודם", אמר גלנט, "אני שמח על כך שהוועדה שמה קץ לדבר הזה, והחליטה להפסיק את עוגמת הנפש".

 

"המדינה הפסידה רמטכ"ל מצוין"

אחד ממכריו הטובים של גלנט, מפקד חיל הים לשעבר אלוף במיל' ידידיה יערי, אמר בעקבות ההתפתחות החדשה כי "תמיד אמרתי שגלנט לא שיקר ולא גנב, וכל העניין הזה הוא שערורייה. המדינה הפסידה רמטכ"ל מצוין, וזה כל כך מקומם שאין מה להגיד".

 

על השאלה אם לדעתו יש זיקה בין פרשת המסמך המזויף ("מסמך הרפז") לפרשת הנכס, ששתיהן נועדו לכאורה לסכל את מינויו של גלנט לרמטכ"ל, השיב יערי כי "מכל הקמפיין ההוא עלה ריח לא נעים. להגיד לך אם יש קשר בין אחד לשני? אני לא יודע. היה שם מבקר מדינה ויועץ משפטי לממשלה שאמר שהוא לא יכול להגן על המינוי בבג"ץ. אני לא יודע לעשות ספקולציות האם זה היה קמפיין מתואם או של אינטרסנטים. זה מעורר מיאוס".

 

על האפשרות שגלנט יחזור לקראת פברואר 2014, מועד סיומו כהונתו של רא"ל בני גנץ, לתפקיד הרמטכ"ל, אמר יערי: "הוא היה מועמד טוב קודם ונשאר מועמד מצוין גם עכשיו. צריך לזכור שהיה לנו כבר רמטכ"ל (גבי אשכנזי, י"ז) וסגן רמטכ"ל, יאיר נוה, שחזרו מהאזרחות".

 

מימין: הווילה של גלנט (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
מימין: הווילה של גלנט(צילום: שאול גולן)

 (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
(צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

גורמים המעורים בפרטי הפרשה ציינו כי ההחלטה לאשר לגלנט לבנות כפי שבנה בנחלה אותה רכש, התקבלה כבר לפני שנים, לפי החוק,

 אך בשלב מסוים הוחלט לבדוק מחדש את תרשים השטח, מה שהוביל לסאגה שבסיומה נמנע מינויו לרמטכ"ל.

 

עוד קודם לכן התעוררה סערה סביב פרשת "מסמך הרפז" המזויף, שהציג לכאורה תוכנית למנוע את המינוי. מפרשת המסמך גלנט נוקה מיד, ובכך נסללה דרכו לרמטכ"לות - עד שגורמים פוליטיים קראו לבדוק את החשד לחריגת בנייה בביתו.

 

"קשיים משפטיים משמעותיים"

תחילתה של הפרשה בשנת ‭,1997‬ כאשר גלנט קנה נחלה בת חמישה דונמים במושב עמיקם השוכן ברמות מנשה. בשנת 2000 נכנס גלנט לגור בה עם משפחתו - ושנה לאחר כן ביקש אישור על בנייה חריגה של 60 מ"ר. ואולם אז נטען כי נעשתה חריגה בהיקף 350 מ"ר ולא 60 מ"ר, ובה נסללו שני שבילי גישה לביתו, רחבת חניה גדולה וגינה גדולה - על שטחים פרטיים של המושב.

 

בשל מצוקת קרקעות במושב, אף לא אחד מן התושבים זכה לשטח לעיבוד חקלאי, למעט גלנט, שקיבל בחכירה ממינהל מקרקעי ישראל שטח בן 35 דונם לעיבוד חקלאי, בכפוף לחידוש החכירה כל שנה. על פי החשד סיפח גלנט לשטחו גם 28 דונמים נוספים הצמודים לחלקתו ללא אישור. לאחר שסירב גלנט להחזיר את הקרקעות בניגוד לסיכום הראשוני החל המנהל לנקוט נגדו צעדים משפטיים. ב-2009 החזיר גלנט למנהל את החלקה הקטנה בת 28 הדונמים, שמלכתחילה לא ניתנה לו. ואולם על החלקה הגדולה שהחכיר באופן זמני לא ויתר.

 

נוסף על הטענות כי גלנט סיפח שטחים ציבוריים בניגוד לחוק ופלש לקרקעות, נטען על-ידי השר מיכאל איתן (השר היחיד בממשלה שהתנגד למינוי) כי האלוף מסר מידע מטעה לוועדת טירקל - הוועדה בראשות השופט יעקב טירקל שמתוקף תפקידה היתה ממונה על אישור מינויו לתפקיד הרמטכ"ל - לגבי הנסיבות שבעטיין קיבל את 35 הדונמים, ומידע כוזב כאשר טען כי סלילת שבילי הגישה לביתו נעשו באישור המושב.

 

ב-1 בפברואר 2011 הודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לבג"ץ כי "הנתונים הקיימים באשר להתנהלותו של האלוף יואב גלנט, מעלים קשיים משפטיים משמעותיים באשר לסבירות ההחלטה למנותו לרמטכ"ל", והוסיף כי "ספק אם ראוי מבחינה ערכית להותיר בעינה את ההחלטה בדבר המינוי". באותו יום החליטו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ברק לבטל את מינויו של גלנט לרמטכ"ל.

 

ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "התשריט שאושר מתקן תשריט קודם שהתיימר לספח לחלקתו של גלנט חלק מהחלקה הציבורית שלידו. התשריט החדש תיקן עניין זה ומנע את אפשרות צירופו של השטח הציבורי לחלקת גלנט. לפיכך הצגת הדברים כאילו התשריט החדש הבהיר שלא היתה פלישה איננה נכונה".

 

עוד הוסיפו כי "מכל מקום חוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה בעניין מינוי גלנט לרמטכ"ל לא עסקה רק בעניין זה אלא כללה מרכיבים נוספים שפורסמו ופורטו בהרחבה בשעתו, והדברים ידועים".

 

בעמיקם הביעו שביעות רצון מההחלטה. "מי שצריך היום

 לבקש סליחה מגלנט גם במושב וגם מבחוץ שיקום ויבקש סליחה", אמר אילן שוורצברג – תושב עמיקם וחברו של גלנט. "עשו לו נזקים כבדים. מדינת ישראל הפסידה אותו. מדינת ישראל הפסידה רמטכ"ל. אם הוא היה היום הרמטכ"ל, המדינה שלנו הייתה נראית אחרת. מההתחלה אמרנו שהטענות לא נכונות ולא צודקות, אבל אנשים פגעו בו מתוך רוע".

 

תושב אחר אמר כי "מההתחלה טענו שכל הטענות נגדו לא נכונות. בכל מושב קטן יש את אלה שלא אוהבים את אלה וזה מה שקרה כאן. אלה שלא אהבו את גלנט פגעו בו. היום אלה שאוהבים את גלנט והיו בעדו מההתחלה שמחים ממסקנות הוועדה. אלה שלא אוהבים אותו בטח לא שמחים מהמסקנות הללו. חבל שמה שקרה פגע רק בשם של המושב שלנו. עכשיו כשמתברר שהטענות היו לא נכונות, אנחנו רוצים לחזור לשגרה שלנו".

 

בהכנת הידיעה השתתף אביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים