שתף קטע נבחר

בשיבה טובה: בג'סר א-זרקא מתה אשה 'בת 124'

מרים עמאש, שלפי רישומי משרד הפנים נולדה בשנת 1888, הלכה הבוקר לעולמה. אם אכן זהו גילה האמיתי, ייתכן שהיא הייתה האשה המבוגרת ביותר אי פעם שתועדה בעולם

חיה בשלוש מאות שונות: מרים עמאש, שלפי רישומי משרד הפנים הייתה בת 124, הלכה הבוקר (שבת) לעולמה. לעמאש, שנולדה בשנת 1888, יש עשרה ילדים, ומספר צאצאיה הכולל מגיע לכ-300. אם אכן זהו גילה האמיתי, עמאש הייתה האשה המבוגרת ביותר אי פעם שתועדה. לפי מקורות רשמיים ומחקר גנאולוגי, האשה המבוגרת ביותר מעולם הייתה ז'אן קלמאן שהגיעה לגיל 122. אולם, לפי שעה נראה שאין דרך לוודא מה תאריך לידתה המקורי.

 

 

בראיון ל-ynet לפני שבעה חודשים אמרה: "אני בת 124 ובתעודת הזהות כתוב שנולדתי ב-1888, אבל לצערי אני לא יודעת באיזה תאריך בדיוק, לכן בכל סוף שנה בני משפחתי מפתיעים אותי בחגיגה ובמתנות. כך מציינים שעוד שנה נוספה לחיי".

 

מרים הייתה אשה מוכרת בכל המגזר הערבי, ובמשפחתה סיפרו שאנשים רבים מהעולם היו מגיעים אליה לכפר לשמוע ממנה סיפורים על חייה. עוד גילו כי תלמידים מבתי ספר במגזר היהודי אהבו לבקר אצלה. רבים מתושבי הכפר צפויים להשתתף בהלווייתה בשעות הערב. מאג'ד עמאש, אחד מנכדיה אמר ל-ynet: "כולנו יודעים שהיא האשה הכי מבוגרת בעולם. היו מבקרים אותה זרים מכל רחבי העולם וכולם ציינו שאין אנשים בגיל שלה".

 

 (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
(צילום: חסן שעלאן)

 

הוא הוסיף: "למרות הגיל שלה אבל היא הייתה חזקה ודיברה כרגיל. למדנו ממנה הרבה דברים מעניינים. לפני שלושה ימים היא הרגישה לא טוב, וישר העברנו אותה לבית חולים הלל יפה בחדרה. בימים האחרונים שלה אמרה לנו לשמור על הנכדים שלה ושהיא אוהבת את כולם.

לצערי, היום היא נפטרה והיה לנו מאוד קשה לשמוע על כך".

    

חמש פעמים זכתה לעלות לרגל למכה, ועד מותה הקפידה להתפלל חמש פעמים ביום. "תמיד אני מודה לאלוהים על הגיל שהעניק לי, ומקווה לזכות בעוד שנים. במקום שיאחלו לי ביום הולדתי 'עד 120', יגידו לי 'עד 150'. לא יודעת אם אגיע לגיל כזה".

  

היא חשה שהפכה לחלק מההיסטוריה בכפר מגוריה. כל הזמן מספרים על הגיל שלי וכולם מופתעים. יש משפחות שמביאות את הילדים אליי כדי שיכירו אותי", אמרה בראיון שהעניקה ל-ynet בחודש מרס. היא משתדלת להישאר מעודכנת מבחינה אקטואלית: "אני יודעת מה מתרחש במדינה מבחינה פוליטית וחברתית ועל הקשיים במגזר הערבי. אפשר לומר שחיינו הקודמים היו יותר טובים, ובכל זאת אני רוצה להודות לממשלת ישראל על העזרה שהיא מעניקה לנו".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרים עמאש, מרס 2012
צילום: חסן שעלאן
עמאש בחיק המשפחה
צילום: חסן שעלאן
מומלצים