שתף קטע נבחר

הודו בוערת: "אישה נאנסת כל 20 דקות"

האונס הקבוצתי של סטודנטית באוטובוס בניו דלהי הצית הפגנות המוניות ברחבי המדינה ותביעה מהרשויות לפעול ולהפסיק להתעלם מהאלימות נגד נשים. כמה מפגינים נפצעו משימוש המשטרה בגז מדמיע וזרנוקי מים. "הצילו נשים, תלו אנסים"

משטרת הודו השתמשה אתמול (יום שבת) בגז מדמיע וזרנוקי מים כדי להדוף אלפי בני אדם שניסו לצעוד לעבר ארמון הנשיאות בניו דלהי. המפגינים תובעים מהרשויות לפעול ולהפסיק להתעלם מהאלימות נגד נשים ומהטרדתן.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

לפי נתונים אחרונים שפרסמה ממשלת הודו, אישה נאנסת במדינה כל 20 דקות. אולם, למרות העלייה בתקיפות מיניות, מספר ההרשעות בבתי המשפט נמצא בירידה.  

 

"האופן שבו אני מתלבשת אינו מספק תירוץ לאונס". הפגנה בבנגלור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"האופן שבו אני מתלבשת אינו מספק תירוץ לאונס". הפגנה בבנגלור(צילום: EPA)

 

בשנה האחרונה נרשמו בהודו מקרי תקיפה מינית קשים ביותר נגד נשים שעוררו את זעם הציבור נגד אוזלת ידן של הרשויות. אחד המקרים האחרונים שזעזעו את המדינה היה האונס הקבוצתי של סטודנטית בת 23 באוטובוס בניו דלהי והכאתה הכמעט קטלנית במוטות ברזל. היא מאושפזת במצב קריטי וסובלת מפציעות פנימיות.

 

אב שבתו נאנסה שם קץ לחייו מבושה

במקרה אחר במדינת הריאנה, נערה בת 16 נאנסה על ידי כנופיה של שמונה גברים מכפרה. תוקפיה תיעדו את התקיפה בטלפונים הניידים שלהם.

כשאביה של הנערה שמע כי תמונות האונס הופצו ברחבי הכפר, הוא שם קץ לחייו מבושה.

 

ובחזרה להפגנה בניו דלהי, כמה מפגינים נפצעו כשניסו לפרוץ את מחסומי הברזל באחד האזורים המאובטחים בעיר. המשטרה ירתה גז מדמיע ורדפה אחרי מפגינים עם מקלות. כמה מפגינים יידו אבנים לעבר שוטרים ועימותים נרשמו לא רק ליד ארמון הנשיא אלא גם בחזית הפרלמנט.


מפגינה קשרה עצמה לעמוד מול הארמון הנשיאותי בניו דלהי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינה קשרה עצמה לעמוד מול הארמון הנשיאותי בניו דלהי(צילום: AFP)

 

המפגינים דרשו עונש מוות לכל ששת החשודים שנעצרו על ידי המשטרה בעקבות האונס הקבוצתי שאירע ב-16 בדצמבר בניו דלהי. שר הפנים סושילקומר שינדה אמר לכתבים כי הממשלה תבחן במהירות את דרישת המפגינים והכריז על פתיחת חקירה רשמית של האונס מיום ראשון האחרון והציע לנקוט צעדים כדי לשפר את הבטיחות והביטחון של נשים.

 

"תלו את האנסים"

השר שינדה אמר כי חמישה שוטרים במשטרת ניו דלהי הושעו מתפקידם בגלל "חוסר פעולה מיידית" לאחר האונס הקבוצתי של הסטודנטית. הוא גם נפגש עם משלחת של סטודנטים וקרא להם להפסיק את הפגנתם.

 

האונס הקבוצתי בשבוע שעבר הצית הפגנות המוניות ברחבי המדינה בהשתתפות גברים ונשים שדרשו מהרשויות לנקוט צעדים נוקשים נגד האלימות היומיומית נגד נשים. ביום שישי הכריזו הרשויות על קמפיין נרחב להגן על נשים בניו דלהי ואתמול הפגינו המונים ונשאו שלטים שעליהם נכתב "הצילו נשים. הצילו את הודו" ו"תלו את האנסים".


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"מספיק זה מספיק. לא עוד אלימות" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"מספיק זה מספיק. לא עוד אלימות"(צילום: EPA)

תובעות צדק מהרשויות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תובעות צדק מהרשויות(צילום: AFP)

מפגינים ניסו לפרוץ את מחסומי המשטרה בניו דלהי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים ניסו לפרוץ את מחסומי המשטרה בניו דלהי(צילום: AFP)

הממשלה במוקד הביקורת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הממשלה במוקד הביקורת(צילום: AFP)

כמה מפגינים נעצרו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כמה מפגינים נעצרו(צילום: AFP)

השוטרים השתמשו בזרנוקי מים נגד המפגינים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השוטרים השתמשו בזרנוקי מים נגד המפגינים(צילום: AFP)

  

ו' ק' סינג', גנרל בגמלאות, הצטרף למפגינים והאשים את "האדישות הפוליטית והבירוקרטית לפשעים נגד נשים". הוא דרש לבצע רפורמות מיידיות במשטרה ולהכשיר ולחמש את כוחות הביטחון.

 

ראווי שנקר, דובר של מפלגת האופוזיציה המרכזית בהרטיה ג'נטה, גינה את פעולות המשטרה נגד המפגינים וקרא למנהיגי הממשלה לדבר עמם.

 

אנליסטים מסבירים כי שיעור הפשיעה נגד נשים בהודו בעלייה משום שמספר הולך וגובר של נשים צעירות עוזבות את בתיהן ומצטרפות לכוח העבודה ההודי, בעוד גישות מסורתיות על נחיתותן של נשים נותרות נטועות בחברה ההודית. משפחות רבות רואות בבנותיהן נטל שגובה מהן מחיר כבד בנדוניה.

 

מקרי אונס רבים בהודו כלל אינם מדווחים לרשויות, לעתים מתוך רצון של המשפחה להימנע מהסטיגמה שמצמידים לקורבנות ולמשפחותיהן. לפעמים הדבר נובע מתסכול בשל ההליך המשפטי הממושך ובשל הטרדה מצד המשטרה. המשטרה בתורה נמנעת מתיעוד מקרי אונס או אלימות במשפחה כדי להציג מצג שווא של שיעור פשיעה נמוך או כדי לזכות לשוחד מידי הקורבן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מפגינה בבנגלור
צילום: EPA
צילום: AFP
נוכחות גברית מרשימה בהפגנות. ניו דלהי
צילום: AFP
מומלצים